Ναὶ καλέ, τὰ κουπόνια θὰ σώσουν!

Ἡ χἌννα ἐσκέφθῃ, ἐσυσκέφθῃ, ἐζύγισε κι ἀπεφάσισε!

Τέλος ἡ ἀσιτία τῶν παιδιῶν στὰ σχολεῖα!!!

Ἀπὸ τὸ νέο ἔτος θὰ μοιράζουν κουπόνια! 

Τέτοια νούμερα ἔχουμε…

Πονάει σπυρί, σπάει σπυρί. Δὲν ἐνδιαφέρονται γιὰ τὴν αἰτία δημιουργίας τοῦ σπυριοῦ. 

Γιατί νά τό κάνουν ἄλλως τε;

Ἄλλες ἐντολὲς ἔχουν. 

Πρὸς τοῦτο λοιπὸν θὰ μοιράζουν κουπόνια.

Θα αντιμετωπίζουν με κουπόνια τις λιποθυμίες μαθητών

Να αναγνωρίσει το πρόβλημα που είχε χαρακτηρίσει “προπαγάνδα” αναγκάζεται το υπουργείο Παιδείας. Σχέδιο για μικρογεύματα στα σχολεία, μετά τα κρούσματα λιποθυμιών από ασιτία. Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα

Μπορεί το υπουργείο Παιδείας να προσπάθησε αρχικά να υποβαθμίσει το ζήτημα των λιποθυμιών μαθητών από ασιτία, κάνοντας λόγο για“προπαγάνδα”, ωστόσο τα συνεχή περιστατικά οδηγούν σε αναδίπλωση, καθώς το φαινόμενο παίρνει διαστάσεις.

Οι πρώτες καταγγελίες για λιποθυμίες μαθητών από τον Α’ Σύλλογο Εκπαιδευτικών Αθηνών, δυστυχώς είχαν βάσει και τα κρούσματα πολλαπλασιάστηκαν.

Έτσι, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στη λήψη άμεσων μέτρων, σχεδιάζοντας μια νέα μορφή συσσιτίων, που θα μοιράζονται σε σχολεία από τη νέα χρονιά.

Σύμφωνα με το “Βήμα της Κυριακής”, το υπουργείο Παιδείας θα μοιράζει κουπόνια σε μαθητές περιοχών, όπου κατοικούν ασθενέστεροι οικονομικά πολίτες.

Οι μαθητές θα χρησιμοποιούν τα κουπόνια, για να μπορούν να ψωνίζουν δωρεάν στα κυλικεία των σχολείων τους.

Τα κουπόνια θα είναι των 2 ή 3 ευρώ και με αυτά ένας µαθητής θα µπορεί να φάει ένα σάντουιτς και να πιει έναν χυµό ή γάλα.

Σε ποιες περιοχές θα δίνονται κουπόνια

Οι δράσεις του υπουργείου Παιδείας θα ενταχθούν στα προγράµµατα των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) που αφορούν τη στήριξη περιοχών µε µαθητές που έχουν ανάγκη κοινωνικής και εκπαιδευτικής στήριξης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ήδη έχουν επιλεγεί νηπιαγωγεία και δηµοτικά στις περιοχές του Ταύρου, της πλατείας Βάθης, των Εξαρχείων, των Κάτω Πατησίων, των Αχαρνών και σχολεία σε Μοσχάτο, Νίκαια, Ασπρόπυργο, Ζεφύρι και Αυλώνα για να ενταχθούν στο πρόγραµµα.  (news247)

Ἀλήθεια, μέ τήν λοιπή οἰκογένεια αὐτῶν τῶν παιδιῶν τί θά γίνεται; Γονείς; Μικρότερα ἀδέλφια; Αὐτοί πού δὲν πηγαίνουν στὸ σχολεῖο τέλος πάντων, τί θά τρῶνε; Τό χαρτάκι τῆς συσκευασίας;

Σαφῶς καὶ δὲν γίνεται νὰ σιτίζονται δωρεὰν ὅλοι. Ὅμως, ἐξ ὅσων γνωρίζω, δὲν θέλουν τζᾶμπα τροφή. Δουλειὰ θέλουν γιὰ νὰ ἀγοράσουν τὴν τροφή τους. 

Ὅμως ἡ χἌννα, ὡς πιστὸ τσιράκι τῆς μπίλντεμπεργκ, ἔχει ἄλλα στὸ ἀπεραντό της μυαλό! 

Στέλνει τὰ ἑκατομμύρια στὴν Θράκη, πρὸ κειμένου οἱ Δραγῶνες καὶ οἱ Φραγκουδάκηδες νὰ ἁλωνίζουν καὶ νὰ ἐκτουρκίζουν ἅπαντες, ἀλλὰ κλείνει σχολεῖα σὲ ὅλην τὴν ἐπικράτεια. 

Κοινωνικὴ πολιτικὴ λέγεται, κατὰ τὴν χἌννα αὐτό! 

Ἀφῆστε ποὺ κατὰ βάθος (μῆκος καὶ πλᾶτος) πιστεύει πὼς προσφέρει τὸ θεαρεστότερον ἔργον!

Ξέρω, ξέρω τὴν τύχη της. Τὴν ἕλκει ὅλο καὶ πιὸ κοντά της μὲ κάθε της πράξι. 

Τώρα ὅμως τί γίνεται. Πῶς θά ἐπιβιώσουν ὅλοι αὐτοί; Πῶς θά καταφέρουν νά φθάσουν στό ἐπόμενον βῆμα;

Μήπως κι αὐτό νά τό πάρουμε ἐπάνω μας;

Φιλονόη. 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Ναὶ καλέ, τὰ κουπόνια θὰ σώσουν!

  1. Στα σχολεία θα έπρεπε να υπάρχει ορθή εκπαίδευση από σωστούς δασκάλους, σε αίθουσες με θέρμανση, να φορούν ποδιές ώστε να μην ξεχωρίζουν τα φτωχότερα από τα πλουσιότερα ή τα ψωνισμένα από τα μή ψωνισμένα, ΝΑ ΤΡΩΝΕ και να παίζουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους,να έχουν δραστηριότητες όπως θέατρο κ.λπ.
    Αυτά πληρώνανε οι πρόγονοί μας κι εμείς για την παιδεία,την εθνική άμυνα κ.λπ.
    Δεν πληρώναμε για να εξασφαλίσουμε τα ξεφτιλοκουπονάκια της ανεγκέφαλης,άψυχης,ανόητης κι αλλού γι’αλλού ακατανόμαστης γαϊδάρας(συγγνώμη στην τετράποδη γαϊδάρα).
    Της εύχομαι λοιπόν κάποτε να καταλήξει να συτίζεται έτσι κι αυτή για να τσούξει ο άιντε να μην πω της.

Leave a Reply