Ἔτοιμοι νὰ κτυπήσουν τὸ Ἰρὰν οἱ Ἀμερικανοί!

Δηλώνει ὁ Ἀμερικανὸς Α/ΓΕΕΘΑ. 

Ἐν ὁλίγοις! Κοντοζυγώνει ἡ στιγμὴ τῆς μεγάλης συγκρούσεως. 

Τελείωσαν μὲ τοὺς ἄλλους «ἐνοχλητικοὺς» καὶ περνοῦν πλέον στὴν ἐκκαθάρισι. 

Θέλουν νὰ κλείσῃ ὁ κύκλος τοῦ αἷματος ποὺ ἄνοιξαν καὶ δὲν κρατοῦν κανέναν πρόσχημα. 

Τὸ ἐὰν ἤ ὄχι ἔχουν πυρηνικὰ ὅπλα στὸ Ἰρὰν εἶναι σαφῶς δευτερεῦον γιὰ αὐτούς. Πρωτεύον παραμένει ἡ ἐξουσία τους. 

Μήπως κάποιος ἔχει καταλάβει γιατί γίνεται τόσον καιρό τῆς τρελλῆς στήν Συρία; 

Μήπως τώρα ἀρχίζουμε νά συνδέουμε γεγονότα καί καταστάσεις; 

Καί τί στά κομμάτια ἐτοιμάζουν στήν Αἴγυπτο;

Ἕνα μόνον γνωρίζω πλέον.

Αὐτὰ ποὺ τόσο καλὰ ἔχουν δομήσει τόσες δεκαετίες, τώρα ἀποδίδουν…. 

Αὐτὰ ποὺ τόσο πολλὰ κατέστρεψαν γιὰ νὰ ἀποκτήσουν, ἔχουν ἀρχίσει καὶ τὰ προσεγγίζουν…..

Ὁ ἀπόλυτος ἐφιάλτης γιὰ τὴν Μέση Ἀνατολὴ πλησιάζει στὸ τέλος του…..

Ὅμως, ἐκεῖ ἀκριβῶς εἶναι καὶ τὸ κλειδί!

Ὁ ἀπόλυτος ἐφιάλτης τώρα ξεκινᾶ! Καὶ τὸ μεγαλύτερό του τμῆμα θὰ εἶναι αὐτῶν ποὺ τὸν δημιούργησαν!

Αὐτὴ μάλιστα, ἀπὸ τὶς πλέον ὑβριστικές, εἶναι ἤδη πρὸ τῶν πυλῶν τῆς ἀπολύτου καὶ θορυβώδους καταρρεύσεως.

Καμμία αὐτοκρατορία δὲν κράτησε μέσα στοὺς αἰῶνες. ΚΑΜΜΙΑ!!!

Δὲν ἀργεῖ ἡ στιγμή…

Ἀλλὰ ἔως τότε….

Ἔως τότε θὰ δοῦμε καὶ θὰ μετρήσουμε πολλά. Τόσα ποὺ δὲν θὰ τὰ χωρᾶ ὁ νοῦς μας!

Φιλονόη. 

Αμερικανός Α/ΓΕΕΘΑ: “Είμαστε έτοιμοι να χτυπήσουμε το Ιράν”!

Με μια δήλωσή του που ενδέχεται να αποτελέσει την απαρχή τραγικών -όπως ανέφερε ο ίδιος- εξελίξεων στη Μέση Ανατολή ο Αμερικανός αρχηγός του μικτού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Martin Dempsey ξεκαθάρισε σήμερα πως οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν φτάσει σε ένα σημείο από άποψη προετοιμασίας ώστε είναι έτοιμες να διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν, εάν απαιτηθεί.

Την παραπάνω δήλωση την έκανε ο αμερικανός στρατηγός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε αμερικανικά μέσα από το Αφγανιστάν όπου βρίσκεται, συμπληρώνοντας:  

«Εξετάζουμε μια δέσμη επιλογών που έχουμε στη διάθεσή μας. Είμαι ικανοποιημένος ότι με τις εναλλακτικές επιλογές που έχουμε αναπτύξει έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που είναι άμεσα εκτελέσιμες εάν υπάρξει ανάγκη».

Ο στρατηγός Dempsey είπε ακόμη πως αθόρυβα όλο το προηγούμενο διάστημα ηγείται των πολεμικών προετοιμασιών για μια επίθεση εναντίον της Τεχεράνης πρόσθεσε όμως ότι ένας πόλεμος με το Ιράν μπορεί να αποβεί σε μια «τραγωδία».

«Η μεγαλύτερή μου ανησυχία είναι ότι μπορεί να παρερμηνεύσουν (οι Ιρανοί) την αποφασιστικότητά μας. Μια τέτοια στάση εκ μέρους τους μπορεί να μας παρασύρει σε μια πολεμική αναμέτρηση που μπορεί να καταλήξει σε μια τραγωδία για την περιοχή αλλά και όλο τον κόσμο»!

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν οι ΗΠΑ συλλέγουν πληροφορίες για το Ιράν μέσω πτήσεων UAV ο Αμερικανός στρατηγός απάντησε:

«Εάν με ρωτάτε εάν συλλέγουμε πληροφορίες για το Ιράν με μια σειρά μέσων η απάντηση είναι ναι φυσικά. Θα ήταν απερισκεψία εκ μέρους μας να μην προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς κάνει ένα έθνος που έχει ξεκάθαρα δηλώσει ότι είναι εχθρός των ΗΠΑ».

Μιλώντας για το Ισραήλ και τη συνεργασία μαζί του ο στρατηγός Dempsey δήλωσε πως οι ΗΠΑ συνεργάζονται μαζί με το συγκεκριμένο κράτος στην ανταλλαγή πληροφοριών, αλλά απάντησε πως δεν έχουν εγγυήσεις ότι το Τελ Αβίβ θα τους προειδοποιήσει στην περίπτωση που εξαπολύσει κάποια επίθεση εναντίον του Ιράν!

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Leon Panetta ο οποίος με τηυ σειρά του έκανε σαφές πως η κόκκινη γραμμή για τη χώρα του και το Ισραήλ είναι μην αποκτήσει πυρηνικά όπλα το Ιράν:

«Οι ΗΠΑ δεν θέλουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή για εμάς αλλά και για το Ισραήλ. Εάν πρέπει αυτό να το αποτρέψουμε θα το αποτρέψουμε. Εάν προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο και πάρουμε πληροφορίες ότι ετοιμάζουν ένα πυρηνικό όπλο θα κάνουμε ότι ε΄9ιναι απαραίτητο για να τους σταματήσουμε. Δεν έχουν μείνει άλλες επιλογές στο τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός υπουργός.

Παράλληλα οι ετοιμασίες συνεχίζονται μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ για ένα κτύπημα εναντίον του Ιράν. 
Σύμφωνα με την Jerusalem Post πρόκειται να διεξαχθεί κοινή αμερικανο-ισραηλινή αντιπυραυλική άσκηση με την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων.

Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν τα συστήματα Terminal High Altitude Defense (THAAD) και AEGIS για ασκήσεις προσομοίωσης αντιμετώπισης πυραυλικής επίθεσης από το Ιράν. Τα συστήματα των ΗΠΑ θα λειτουργούν σε συνδυασμό με τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ, Arrow, Patriot και Iron Dome.(defencenet)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply