Καλὰ πᾶμε μὲ τὰ χαράτσια! Μὲ τὸ ῥεῦμα νὰ δοῦμε….

Μετπ τς σφυκτικς πιέσεις ποχουν σκηθε, δη ξετάζεται π τν κυβέρνησι προσπάθεια διαφυγς π τ χαράτσι πο μς ἐφόρεσαν. (Πιστέψτε το! πνακοινώσεις δν θκούσουμε κα πολλά! Κάτι σ σιωπηλς νοχές, κάτι σ παρατάσεις, κάτι σναβολές…. Πάντως τ χαράτσι τείνει γι μετάθεσί του ρχικς στς φορίες. Μετ βλέπουμε!)

Ατ βέβαια δν εναι λύσις. 

Ἐὰν ναλογισθομε πς ατο διψον γι χρμα, πς γορ εναι ν τελς στεγνή, πς οστεγοι κα ο πεινασμένοι πολλαπλασιάζονται μσυλλήπτους υθμούς,  τότε δν συζητμε γιπόσυρσι το χαρατσίου πλς λλ κα γιμαδικ ατοκτονία τν κρατούντων. (Δν τ βλέπω μεσα, ν κα πολ θ τθελα! λλτσι τος πρέπει! Πρν τος εὕρη κάποιο μεγαλύτερο κακό!)

Τ χαράτσι, ρχικς τολάχιστον, μς προειδοποιον πς θποδεσμευθπ τν λογαριασμ τς ΔΕΗ.

Άρχισαν να κόβουν το ρεύμα για τα απλήρωτα χαράτσια

Επανέρχονται από σήμερα οι διακοπές ηλεκτροδότησης, καθώς έληξε η προθεσμία των 80 ημερών που είχαν χιλιάδες καταναλωτές από την έκδοση του λογαριασμού της ΔΕΗ προκειμένου να καταβάλουν το ειδικό τέλος ακινήτων.

Χιλιάδες καταναλωτές που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ επικοινωνούν καθημερινά με τα γραφεία κοινού της επιχείρησης ζητώντας πληροφορίες για τα χρονικά περιθώρια που τους απομένουν πριν από τη διαδικασία έκδοσης εντολής διακοπής ηλεκτροδότησης.

Στις περιπτώσεις πάντως που ο καταναλωτής δεν έχει πληρώσει τον λογαριασμό και έχει ήδη παρέλθει το περιθώριο των 80 ημερών οι υπάλληλοι της ΔΕΗ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να κοπεί άμεσα το ρεύμα.

Εντολές να διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε 7 σπίτια και 3 καταστήματα της Καλαμάτας δόθηκαν από τη ΔΕΗ. Οι υπάλληλοι όμως που κλήθηκαν να εφαρμόσουν την εντολή βρέθηκαν αντιμέτωποι με μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΜΕ που εμπόδισαν τελικά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Από τα γραφεία της ΔΕΗ στην Καλαμάτα δόθηκε η διευκρίνιση ότι οι εντολές αφορούσαν λογαριασμούς ηλεκτρικού που δεν είχαν πληρωθεί καθόλου, κι όχι ειδικά αυτούς που δεν είχε καταβληθεί το τέλος ακινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που αρνήθηκε να αναλάβει τη διακοπή του ρεύματος σε πολίτες που δεν έχουν πληρώσει το ειδικό τέλος, τώρα και οι εργαζόμενοι σε εταιρείες ιδιωτών εργολάβων που έχει προσλάβει η ΔΕΗ για το έργο αυτό δηλώνουν απρόθυμοι να προχωρήσουν στη διακοπή της ηλεκτροδότησης οικιών αρνούμενοι να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους αντικοινωνικό έργο.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ υποστηρίζει ότι θα κηρυχθεί αντισυνταγματική η απόφαση να μπει το χαράτσι στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ μετά την παρέμβαση στην Κομισιόν του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, εξετάζεται ακόμη και η παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και η χώρα μας κινδυνεύει να πληρώσει και πρόστιμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το χαράτσι αυτό. (news247)

Τί γίνεται μέ ατούς πού δέν χουν πληρώσει οτε εμα οτε χαράτσι;

Νομίζω πς φθασε στιγμ ν θέσουμε αυτος πρ εθυνν. Δλα δή, νποφασίσουμε πρωτίστως γι τἐὰν  θέλουμε χι ν κάνουμε χρήσι εύματος, φ’ σον φυσικ μπορομε ν τ πληρώνουμε.  

Ἐὰν χρειαζόμαστε τεμα κα ντέχουμε τν δαπάνη του, τότε φροντίζουμε νξοφλήσουμε ΜΟΝΟΝ τν λογαριασμ τοεύματος.

Ἐὰν δν ντέχουμε, τότε φροντίζουμε ν ἐντοπίσουμε τρόπους, ετε μέσ δήμων, ετε μέσ προνοίας, γι ν μ διακοπ τεμα. Εναι χειμώνας κόμη κα δυστυχς, εναι βαρς χειμώνας. ξ σων γνωρίζω, γι εδικς περιπτώσεις δυναμίας πληρωμς, γίνονται κάποιες ξαιρέσεις. 

Τέλος, ἐὰν δν θέλουμε εμα, καθς κα καμμίαν σχέσι μ τ κουδουνισμένα, λύσις εναι πλ: κατεβάζουμε τν διακόπτη!  Μόνοι μας!

Πάντως, λίγο κόμη ἐὰν κρατήσουμε, τότε εναι σίγουρον πς θ τ καταῤῥίψουμε ν τελς τ χαράτσι. 

Πο  θά εὕρουν χρήματα; 

ς κόψουν τος λαιμούς τους! Μς εναι διάφορον!

μες χουμε πληρώσει κι χουμε ξαναπληρώσει πάρα πολλς φορς τόσα κα τόσα χαράτσια. 

ς πρόσεχαν!

Φιλονόη.

σχετικ θέματα:

Ἀντὶ νὰ μᾶς κόψῃ ἡ ΔΕΗ τὸ ῥεῦμα, δὲν τὴν …κόβουμε ἐμεῖς;

Πῶς ζῶ δίχως ..ῥεῦμα!

Πῶς ζῶ δίχως …ῥεῦμα. (β’)

Ἡ ζωὴ χωρὶς ῥεῦμα (1) (συμπληρωματικά)

Ψυγεῖον ὑγραερίου.

Θέλεις νὰ πληρώσῃς τὴν ΔΕΗ; Κᾶνε το σωστά!

Μαγειρεύουμε δίχως ῥεῦμα;

ὉἭλιος ξέρει…. (Ἥλιομαγειρέματα!)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply