2.500 παιδιὰ ὑποσιτίζονται ἀλλὰ ἡ χἌννα δίδει 400.000 γιὰ τὸ ψηφιακὸ σχολεῖο!

Τέτοια ἀδυναμία ἀντιλήψεως τῶν πραγματικῶν προβλημάτων ποὐθενὰ στὸν κόσμο!

Τέτοια ἀνικανότης ἐπίσης!!

Τέτοια ἀσυνειδησία…

Ἀπό ποῦ νά τούς πιάσῃ κάποιος καί ποῦ νά τούς ἀφήσῃ;

Εἶναι παντελῶς ἀνίκανοι νὰ ἑστιαστοῦν στὴν πραγματικότητα!

Μᾶς βάζουν νὰ πληρώνουμε δυσθεώρητους μισθοὺς σὲ ἀνικάνους συμβούλους, ποὺ συμβουλεύουν τὴν ὁλοκληρωτικὴ παράδοσι τῆς χώρας!
Λαμβάνουν οἱ ἴδιοι τόσες πολλὲς ἀποδοχές, ποὺ καταντᾶ Ὕβρις κάθε τους λόγος, γιὰ δῆθεν ἐνδιαφέρον τους γιὰ τὰ κοινά!
Ἑτοιμάζουν χιλιάδες ἀπολύσεις στὸ δημόσιον, τὴν ἴδιαν στιγμὴ ποὺ ἀκόμη βολεύουν σὲ κάθε τρύπα τὰ δικά τους παιδιά…

Καί μετά; 
Μετά ἀπό  ὅλο αὐτό τό γλεντοκόπι; Τί; 
Μήπως ἐπί τέλους ἔρχεται τό τέλος τους;
Μήπως ἐπί τέλους ξεκινᾶ ἡ ἀνάστροφος κίνησις;
Μήπως ἐπί τέλους ὁ κάθε κατεργάρης θά πάῃ στό πᾶγκο του;

Δὲν ἐρωτῶ… Γνωρίζω τὴν τύχη τους… Καὶ χαίρομαι…

Φιλονόη.  

Στο έλεος του Θεού 2.500 παιδιά!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, περίπου 2.500 παιδιά βρίσκονται σήμερα σε δημόσια ιδρύματα παιδικής προστασίας ή σε ιδιωτικές δομές φροντίδας, όπως αυτές των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και της Εκκλησίας.

Ένα ακόμη από τα δραματικά επακόλουθα της οικονομικής κρίσης είναι και το φαινόμενο της πλημμελούς παιδικής φροντίδας από γονείς και οικογένειες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους στην φροντίδα «τρίτων».

Την ίδια ώρα κοινωφελή ιδρύματα και οργανώσεις που έχουν επιφορτισθεί με την φροντίδα των χιλιάδων αυτών παιδιών απειλούνται με λουκέτο καθώς οι περικοπές πόρων απειλούν τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του παιδικού χωριού SOS, που ενώ γίνεται αποδέκτης διπλάσιων αιτημάτων φιλοξενίας παιδιών από οικογένειες που δεν μπορούν να τα κρατήσουν, αυξήθηκαν τόσο οι φορολογικές του υποχρεώσεις (τέλη για τα ακίνητα κλπ) ώστε σήμερα απειλείται η λειτουργία του. 

Τα παιδιά από πολύ αδύναμες οικονομικά οικογένειες, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τα παιδιά αλλοδαπών που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στη χώρα μας και φοβούνται ότι θα χρειαστεί να την εγκαταλείψουν, είναι οι πιο ευάλωτες περιπτώσεις μέσα στην κρίση και ο Συνήγορος του Πολίτη προειδοποιεί ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα σε συνεργασία της Πολιτείας με τις τοπικές κοινωνίες.

Τα προβλήματα επισημάνθηκαν  κατά την ακρόαση του Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη Γιώργου Μόσχου, αρμόδιου για τα δικαιώματα του παιδιού, στην κοινοβουλευτική επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ο κ. Μόσχος ρωτήθηκε από τους βουλευτές για τα φαινόμενα ασιτίας παιδιών που ολοένα αυξάνονται. Όπως εξήγησε, κατά τις επισκέψεις του Συνηγόρου του Πολίτη στα σχολεία διαπιστώθηκε πως πολλοί εκπαιδευτικοί προβληματίζονται για το γεγονός ότι «ολοένα και περισσότερα παιδιά δεν προσέρχονται φροντισμένα στο σχολείο, δεν έχουν ούτε ένα σάντουιτς στην τσαντούλα τους ή δεν έχουν χαρτζιλίκι για να πάρουν κάτι από το κυλικείο». Στο Συνήγορο του Πολίτη έχουν αναφερθεί από τις σχολικές επιτροπές ελλείψεις για την κάλυψη βασικών λειτουργικών αναγκών, όπως το πετρέλαιο για θέρμανση των σχολικών μονάδων. Οι περισσότερες περιπτώσεις υποσιτισμού εντοπίζονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, όπως προέκυψε από τις επισκέψεις του Συνηγόρου του Πολίτη στα σχολεία.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ Θεμιστοκλής Κοτσυφάκης κάλεσε τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα, ενώ επικαλέστηκε απόσπασμα ομιλίας της Ευρωπαίας επιτρόπου Ανδρούλας Βασιλείου στην οποία ανέφερε ότι η εκπαίδευση πρέπει να εξαιρεθεί από τις περικοπές.

«Το δραματικότερο στοιχείο που αναδείχθηκε από την οικονομική κρίση είναι το θέμα του υποσιτισμού παιδιών», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της ΟΛΜΕ, σημειώνοντας ότι «οι εκπαιδευτικοί που πρώτοι επισήμαναν το πρόβλημα, αρχικά χλευάστηκαν από το υπουργείο Παιδείας». Παρόλα αυτά ο Γενικός Γραμματέας της ΟΛΜΕ αρνήθηκε να αναφερθεί στα στατιστικά στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Ομοσπονδία. Ταυτόχρονα ο κ. Κοτσυφάκης χαρακτήρισε “υποκριτικό” το πρόγραμμα σίτισης μαθητών που εξήγγειλε πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Παιδείας καθώς, όπως είπε, από τη μία ανακοινώνει διανομή γευμάτων και από την άλλη αποδέχεται τις δραματικές περικοπές στην εκπαίδευση και τη φτωχοποίηση.

Ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ κατήγγειλε επιπλέον ότι την ίδια ώρα που κόβεται η ενισχυτική διδασκαλία και η πρόσθετη διδακτική στήριξη, το υπουργείο δίνει 400.000 ευρώ διαφημιστική δαπάνη για το ψηφιακό σχολείο για το οποίο οι μαθητές μπορούν να ενημερωθούν και από τους δασκάλους τους. (πρῶτο θέμα)

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply