Δήμευσις τῆς περιουσίας τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ

Μία ὁλόκληρη ζωή ὁ Ἕλληνας ἀφιέρωνε  γιά νά φτιάξῃ ἕνα σπιτάκι, νά μένῃ αὐτός καί ἡ οἰκογένειά του καί τώρα τοῦ τό κλέβει τό κράτος πρός ὄφελος τῶν ξένων (καί ἡμετέρων) τοκογλύφων, μέ τήν βοήθεια τῶν «ὑπερασπιστῶν»(χά) τῶν συμφερόντων του.

Ὅταν εἰσπράττῃς 200 καί πρέπει νά πληρώσῃς 500, λογικό εἶναι ὅτι κάποτε θά μέινῃς στό δρόμο καί χρεωμένος.

Μινώταυρος

Ἐπιταχύνεται ἡ διαδικασία πλειστηριασμῶν πρώτης κατοικίας

ΣΕ ΔΥΟ ΜΟΛΙΣ ΜΗΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ !

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ!

ΠΛΗΡΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ANATΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ!

Σε τραγικό αδιέξοδο θα βρεθούν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων πρώτης κατοικίας οι οποίοι θα αδυνατούν να πληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια από 01/01/2013 (ημερομηνία-προθεσμία για την αναστολή πλειστηριασμών) με ορατό τον κίνδυνο να δουν τις περιουσίες τους να χάνονται με διαδικασίες εξπρές !

Με ρύθμιση που προβλέπεται στο ν/σ του Υπουργείου Δικαιοσύνης περί «Δίκαιης Δίκης, οι κάτοχοι ακινήτων χάνουν το πλεονέκτημα του χρόνου που είχαν μέχρι πρότινος, προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και προκειμένου να βρουν έναν ασφαλή τρόπο να περισώσουν την περιουσία τους.

Και αυτό γιατί με νέες ρυθμίσεις που προβλέπονται στο ν/σ το οποίο συζητείται τις επόμενες μέρες στη Βουλή, μέσα σε διάστημα μόλις δυο μηνών θα κρίνεται πλέον δικαστικά αν το σπίτι μπορεί να παραμείνει στην κατοχή τους ή αν θα περάσει στο χαρτοφυλάκιο της τράπεζας. Παλιότερα, οι ιδιοκτήτες είχαν τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών έως και 2 χρόνια.

Συγκεκριμένα η διάταξη προβλέπει τη διεξαγωγή της δίκης κατά της αναγκαστικής εκτέλεσης σε δυο μήνες, ενώ πριν απαιτούνταν έως και δυο χρόνια.

Με απλά λόγια, αν εκδίδονταν απόφαση για πλειστηριασμό ακινήτου δανειολήπτη εκείνος μπορούσε να προσφύγει στα δικαστήρια και να ζητήσει το πάγωμα της όλης διαδικασίας.

Μέχρι όμως η αίτησή του να φτάσει στο ακροατήριο χρειάζονταν να περάσει διάστημα δυο περίπου ετών. Μέχρι τότε το ακίνητο παρέμεινε στην κατοχή του και η τράπεζα δεν του το έπαιρνε. Με τη νέα ρύθμιση, υπολογίζεται ότι ο χρόνος θα μειωθεί μόλις μέχρι δυο μήνες.

Στόχος της τρόικας, στην κατεύθυνση του οποίου είναι και αυτή η ρύθμιση, είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που σχετίζονται με κατασχέσεις, διαταγές πληρωμής, εκδίκαση αγωγών και ασφαλιστικών μέτρων, εργατικών διαφορών αλλά και φορολογικών υποθέσεων.

Έτσι δεν αποκλείεται πλέον οι αρμοδιότητες αυτές να φύγουν από τη δικαιοδοσία των δικαστηρίων και να μετακυλήσουν σε δικαστικούς υπαλλήλους ή διαμεσολαβητές.

Ειδικά για το θέμα των κατασχέσεων, υπογραμμίζουν ότι το θέμα θα έρθει στην πρώτη γραμμή μετά τη λήξη του “παγώματος” των πλειστηριασμών για πρώτη κατοικία αξίας μέχρι 200.000 ευρώ από 1/1/2013, οπότε αναμένεται ότι θα βρεθούν προς διεκπεραίωση δεκάδες χιλιάδες υποθέσεις.

Χαρακτηριστικό μάλιστα της επιμονής της τρόικας για αλλαγές στο καθεστώς των οικονομικών ιδιωτικών διαφορών, είναι ότι τα μέλη της ζητούν αναλυτικά στοιχεία από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τον αριθμό των αγωγών για πλειστηριασμούς, στοιχεία για το πόσες δικαστικές αποφάσεις εκδίδονται και πόσα τελικά χρήματα εισπράττονται, προκειμένου να μετρήσουν την αποτελεσματικότητα της ελληνικής δικαιοσύνης.

Στόχος πάντως, απ’ ό,τι φαίνεται, τόσο αυτού του μέτρου όσο και άλλων φορολογικών επιβαρύνσεων στα ακίνητα (χαράτσι, αύξηση αντικειμενικών αξιών) σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη κατακρεούργηση των εισοδημάτων είναι η δήμευση της ακίνητης περιουσίας των πολιτών σε όφελος εγχώριων και διεθνών συμφερόντων!

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Δήμευσις τῆς περιουσίας τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ

  1. Αὐτὸς ὁ Ἕλλην ὁ ὁποῖος μία ὁλόκληρη ζωή ἀφιέρωνε…. κλπ. κλπ. κλπ., μὲ τὴν ἰδίαν αὐτοῦ ψῆφον ἔφαγε τὴν κεφαλήν του. Ἄς ἀλλάξῃ κεφαλὴν καὶ μετά΄πάλι ἀπὸ τὴν ἀρχή…

Leave a Reply