Παρητήθη ὁ ὑπουργός προ-πηλακισμοῦ τοῦ πο-λίτου

 

Παραιτήθηκε ὁ Σουμάχερ, (σέ λίγο θά μιλᾶμε γερμανικά), ὁ προστάτης τοῦ ἑαυτοῦ του καί τοῦ σάπιου, ἐτοιμορρόπου πολιτικοῦ συστήματος.

Σιγά τήν ἀπώλεια. Κάποιον ἄλλον μέ τά ἴδια προσόντα θά βρῇ ὁ φυτευτός πρωθυπουργός γιά νά τόν ἀντικαταστήσῃ.

Γιά νά κάνετε χαροῦλες, ὅμως, ὁ ἄνθρωπος θέλει νά συνεχίσῃ τό θεάρεστον ἔργο του ἀπό ἄλλο «μετερίζι»(!).

Παραιτήθηκε, λοιπόν, γιά νά βάλῃ ὑποψηφιότητα ὡς ἀρχηγός τοῦ Πα-σοκ.Ἔχει ὅλα τά προσόντα. Ἄχρηστος, ἀνίκανος, ἀνάλγητος, ὀλιγοφρενής, ὀσφυοκάμπτης, κρατικοδίαιτος, κηφήνας, προστάτης τῶν λαθρομεταναστῶν καί πολέμιος τῶν Ἑλλήνων.

Εἶθε νά γίνῃ ἀρχηγός τοῦ ἀποκόμματος καί νά τό ῥίξῃ στά βράχια, νά ἀπαλλαγοῦμε, τουλάχιστον ἀπό τό Πα-σοκ καί…..βλέπουμε γιά τά ὑπόλοιπα. 

 Ξέρετε πόσοι Ἕλληνες ἔχουν χάσει τήν ζωή τους ἐπί θητείας του στά διάφορα ὑπουργεῖα; Μόνο στό ναυάγιο τοῦ «Σάμαινα» χάθηκαν πάνω ἀπό 80 συνάνθρωποι μας καί δέν εἶχε τήν εὐθιξία οὔτε νά παραιτηθῇ, ὁ χοντρόπετσος. Πόσα κτίρια στήν Ἀθήνα κάηκαν, πρό ὁλίγων ἡμερῶν μέσα σέ 2 ὧρες; Μποροῦμε νά θυμηθοῦμε καί ἄλλες πολλές ἐπιτυχίες, ὧν οὐκ ἔστιν ἀριθμός…..

Παραιτεῖται, ὅμως, τώρα, γιά τό δικό τους συμφέρον. Γιά τό συμφέρον τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ, δεκάρα δέν δίνει. Ἔρχονται ἀκόμη δυσκολότερες μέρες γιά τόν τόπο καί πρέπει νά ἀναβαθμίσῃ τόν ῥόλο του στήν πολιτική ζωή, γιατί ἀλλοιῶς θά χρειαστῇ νά δουλέψῃ καί αὐτό εἶναι κάτι πού δέν ἔμαθε.

Ξέρετε τούς ἔχει πιάσει πρεμούρα νά δοῦν τί θά κάνουν διότι ὁ «Σουμάχερ» – καί ὅλοι αὐτοί – κινδυνεύουν νά μή μποῦν στήν ἑπομένη βουλή. Ἕνας ἀρχηγός, ὅμως, ἑνός κόμματος «ἐξουσίας» ἔχει μεγάλες πιθανότητες νά εἰσέλθῃ στό κοινοβούλιο. 

Ὑπάρχουν πάρα πολλά πρόβατα πού θά τόν ἀκολουθήσουν, αὐτόν καί ὅλους τούς ἄλλους ὑποψηφίους τοῦ κόμματος ὑπό προθεσμίαν.

Στίς ἑπόμενες ἐκλογές, ἄν ποτέ γίνουν, θά «κυβερνήσουν» Ν-Δούλα καί Πα-σοκ. Πάλι, λοιπόν, θά διατηρήσουν τίς καρέκλες τους μέ τήν βοήθεια τῶν λακέδων τῆς ἐνημερώσεως, τῶν κομματοσκύλων καί τῶν ἀνεγκεφάλων πού θά τούς πετάξουν ἕναν κόκκαλο νά γλείφουν γιά νά μή τούς «μαυρίσουν».

Παρακάτω ἡ ἐπιστολή παραιτήσεως πού ἔστειλε στόν «φυτευτό».

Μινώταυρος

«Σε καμία περίπτωση, δεν επιθυμώ την άμεση ή έμμεση εμπλοκή του υπουργείου στην προεκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ. Ούτε την ενδεχόμενη πολιτική ή επικοινωνιακή εκμετάλλευση εις βάρος της Κυβέρνησης» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Παπουτσής.

Στην επιστολή του ο κ. Παπουτσής αναφέρει επιπλέον πως θεώρησε υποχρέωσή του να παραμείνει στην θέση του μέχρι την ολοκλήρωση των κρίσιμων αποφάσεων για την δανειακή σύμβαση και το PSI, προσθέτοντας ότι εξέφρασε την υποστήριξή του στην εθνική προσπάθεια για την διάσωση της χώρας, καθώς και την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας με παράλληλη αξιοποίηση όλων των θεσμικών και πολιτικών δικαιωμάτων που εγγυάται η Συνθήκη της ΕΕ
«Επεσήμανα τις καθυστερήσεις και τις σκοπιμότητες που εκδηλώθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και τις εγγενείς αδυναμίες του ελληνικού κράτους, τις ανεπιτυχείς πολιτικές επιλογές και την υστέρηση που σημειώθηκε στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων» αναφέρει στη συνέχεια ο κ. Παπουτσής, προσθέτοντας ότι επανειλημμένα επίσης, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του «σε ορισμένα θέματα κρίσιμης σημασίας για την οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας».
Ο κ. Παπουτσής αναφέρει ότι υποστήριξε την ανάγκη επιτάχυνσης με κάθε τρόπο της αναπτυξιακής διαδικασίας, τον ρόλο των κοινωνικών εταίρων καθώς και την αξία της συλλογικής διαπραγμάτευσης στην οικονομία και την αγορά εργασίας.
«Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων αυτών στο υπουργικό Συμβούλιο και με δεδομένο το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα των εσωτερικών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ, θεωρώ ότι έφτασε η ώρα να αποχωρήσω από την Κυβέρνησή σας» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Παπουτσής στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό δεν παρέλειψε να εξάρει την προσφορά του υφυπουργού Μανώλη Όθωνα, των γενικών γραμματέων του υπουργείου των αρχηγών Αστυνομίας, Λιμενικού-Ακτοφυλακής και Πυροσβεστικής καθώς και του διοικητή της ΕΥΠ «οι οποίοι με προσήλωση στο καθήκον και υψηλό αίσθημα ευθύνης επιτέλεσαν το εξαιρετικής εθνικής σημασίας έργο που υλοποιήσαμε μέχρι σήμερα. Με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας , στο κράτος δικαίου, στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις προσωπικές ελευθερίες των πολιτών».
Είμαι βέβαιος για τη συνέχιση της προσφοράς τους στο πλαίσιο τόσο του νέου σύγχρονου δόγματος εθνικής ασφάλειας, καθώς και των δεσμεύσεων της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Συνόρων και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης» προσθέτει ο κ. Παπουτσής, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα συνέχισης της συνεργασίας «με τα κράτη – μέλη της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ , τον FRONTEX και την EASO, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου, μια συνεργασία που οικοδομήθηκε με καθοριστική συμβολή του Πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη που είχε το ρόλο του συντονιστή του Εθνικού Προγράμματος Δράσης».
Ο κ. Παπουτσής ολοκληρώνει την επιστολή του προς τον κ. Παπαδήμο ευχαριστώντας τον για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη που του παρείχε και ευχόμενος «κάθε επιτυχία στο έργο της Κυβέρνησης προς το συμφέρον του ελληνικού λαού και την προοπτική της χώρας». πηγή
 
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply