Τὸ «κίνημα τῆς πατάτας» ἐξαπλώνεται ἐπιτυχῶς, κι ἂς ἐνοχλῇ!

Τὸ «κίνημα τῆς πατάτας» ἐξαπλώνεται ἐπιτυχῶς, κι ἂς ἐνοχλῇ!2Βέβαια κάποιοι ἐνοχλήθηκαν! (Ποιοί ἄρα γέ; Μήπως οἱ γνωστοί μεσάζοντες; Μήπως τό ΚΚΕ πού ἔχασε τά ἡνία τῆς «ἀντιδράσεως»; Μήπως τά πολυκαταστήματα πού χάνουν πελατεία;)

Και κρητικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες

Oι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων της Κρήτης, βλέπουν στο κίνημα που ξεκινησε από την περιοχή της Πιερίας μία “αχτίδα ελπίδας” για καλύτερες ημέρες τόσο για τους ίδιους όσο και για τους καταναλωτές…

Ήδη, σύμφωνα  με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου, Γιώργο Τζωρτζάκη, εξετάζονται οι δυνατότητες που υπάρχουν για απευθείας διάθεση, μέσω διαδικτύου των κρητικών προϊόντων από τον παραγωγό στον καταναλωτή. 

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, ο κύριος Τζωρτζάκης λέει πως αυτό θα μπορούσε να γίνει και μέσα από το site της Ομοσπονδίας και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν νεώτερα, αφού εξεταστούν όλες οι παράμετροι, για να μην υπάρχουν προβλήματα ούτε με την ποιότητα των προϊόντων που θα διατίθενται ούτε και με ενδεχόμενες φορολογικές παραμέτρους που ενδεχομένως προκύψουν. 

“Σίγουρα απαιτείται μία σωστή οργάνωση για να προχωρήσει το θέμα αυτό πρός όφελος τόσο του παραγωγού όσο και του καταναλωτή” λέει ο Πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ ενώ από την πλευρά του ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, Γιώργος Ντυσπιράκης, λέει πως από η όλη διαδικασία μπορεί να προσφέρει και καλύτερες απολαβές στον παραγωγό και σίγουρα καλύτερες τιμές για τον τελικό αποδέκτη του προϊόντος , τον καταναλωτή.

Σύμφωνα με τον κύριο Ντισπυράκη, όταν το κρητικό λάδι αυτή τη στιγμή πωλείται από τον ελαιοπαραγωγό στον έμπορο και τις Ενώσεις στο 1,80 ευρώ το κιλό και η τιμή του στο ράφι ξεπερνά τα 4 ευρώ , τότε σίγουρα συμφέρει και τις δύο πλευρές να πωλείται απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή στα 2,5 ευρώ. 

“Οι μεσάζοντες λειτουργούσαν και εξακολουθούν να λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος τους χωρίς να νοιάζονται για τον παραγωγό” , υποστηρίζει και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, Ανδρέας Στρατάκης, που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η καλύτερη κίνηση αυτή την στιγμή θα ήταν η συγκέντρωση και μαζική πώληση των προϊόντων μέσα από ένα μεγάλο συνεταιρισμό, στην βάση και τον νέου νόμου που προωθείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. (πηγή)

Ἤδη ξεκίνησαν πάντως νὰ ἀσκοῦνται πιέσεις στοὺς παραγωγούς! Τέλειο! Αὐτὸ χρειαζόμασταν! Τώρα ἔφθασε ἡ στιγμὴ νὰ πάρουν τὴν κλωτσιά τους κάποιοι καὶ νὰ εὑβρεθοῦν διὰ παντὸς στὸν ἀγύριστο!

ΝΤΡΟΠΗ: Απειλούν τους παραγωγούς για το «κίνημα της πατάτας»!

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΠΑΤΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΑΡΕΔΩΣΠριν καν κλείσει η δεύτερη εβδομάδα απ’ την αρχή του «κινήματος της πατάτας» που αμέσως μετατράπηκε σε «κίνημα τροφίμων», η μαφία των μεσαζόντων αντέδρασε.

Είναι ολοφάνερο πλέον ότι οι παραγωγοί δέχονται απειλές, να μην μιλήσουν, να μην αποκαλύψουν (αν και είναι γνωστό δεκαετίες τώρα) τον τρόπο με τον οποίο οι μεσάζοντες εκτινάσσουν τις τιμές και κυρίως να μη προχωρήσουν στη πώληση αυτών.

Απειλούν ευθέως τους παραγωγούς και απαιτούν να σταματήσουν τις απευθείας επαφές με καταναλωτές, οργανώσεις και δήμους ανά την Ελλάδα και να σταματήσουν τις αποστολές προϊόντων.

Σύμφωνα με πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, δεκάδες πατατοπαραγωγοί από την περιοχή της Θεσσαλονίκης ξαφνικά δήλωσαν… αδυναμία να κάνουν έστω δηλώσεις στην κάμερα της πρωινής εκπομπής του καναλιού για το πως αυξάνονται οι τιμές.

Κάποιοι φαίνεται φοβήθηκαν την πληροφορία που θέλει την πατάτα να φεύγει απ’ το χωράφι στα 15 λεπτά και να πωλείται στο ράφι στα 0,80 ευρώ!

Άλλοι πάλι φοβήθηκαν πως ο κόσμος θα καταλάβει ότι πληρώνει τουλάχιστον 40 λεπτά στους αεριτζήδες και θέλησαν να σπάσουν τον πρώτο κρίκο της αλυσίδας του κινήματος των τροφίμων.

Θέλησαν να «σπάσουν» τους παραγωγούς για μια ακόμη φορά, όπως κάνουν χρόνια τώρα.

Αν ο παραγωγός δεν πουλήσει απευθείας τότε θα γίνει αναγκαίος ο ενδιάμεσος, ο αεριτζής ο γνωστός – άγνωστος μεσάζοντας που καρπώνεται το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων…

Δε θα περάσουν οι απειλές του! Όλοι αυτοί οι κύριοι ξεχνούν κάτι: ο κόσμος είναι στο πλευρό των παραγωγών!

Η ανοχή μας τελείωσε! (πηγή)

Στὸ μεταξὺ στὴν Παλλήνη ἔχει ξεκινήσει ἡ λήψις παραγγελιῶν καὶ στὸ Γαλάτσι προχωροῦν στὴν ἴδια κίνησι. Εὖγε στοὺς δημάρχους! Εὖγε!

Πατάτες χωρίς μεσάζοντες και στο δήμο Γαλατσίου

Πατάτες Νευροκοπίου σε πολύ χαμηλές τιμές πρόκειται να διανείμει ο δήμος Γαλατσίου στους πολίτες χωρίς μεσάζοντες.

Ο δήμος καλεί τους δημότες και κατοίκους του Γαλατσίου να συμπληρώσουν την αίτηση παραγγελίας, έντυπο της οποίας θα βρίσκεται στο ισόγειο του δημαρχείου Γαλατσίου (Αρχιμήδους 2 και Ιπποκράτους) στα τηλ.210-2143300 ή ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του δήμου http://www.galatsi.gov.gr στην ενότητα «Νέα–Ανακοινώσεις».

Η συλλογή των αιτήσεων ξεκινά τη Δευτέρα 5 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 9 Μαρτίου. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν το έντυπο παραγγελίας στο ισόγειο του δημαρχείου από τις 09:00 έως τις 17:00.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι θα διατίθενται συσκευασίες των 20 κιλών με 6,40 ευρώ και των 30 κιλών με 9 ευρώ στις τιμές περιλαμβάνεται και ο ΦΠΑ 13%. Η κάθε παραγγελία δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 60 κιλά.

Σύμφωνα με τα έντυπα παραγγελίας, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου μετά τις 09:00 στο χώρο του υπαίθριου παρκινγκ δίπλα στο Δημαρχείο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη φάση της διανομής από τους ίδιους τους παραγωγούς. (πηγή)

70.000 τόνοι πατᾶτες σάπιζαν καὶ οὐδεῖς νοιάστηκε.
Καί τώρα ποὺ ἡ πατάτα (συνοδείᾳ πολλῶν ἄλλων προϊόντων πρώτης ἀνάγκης) βρῆκε τὸν δρόμο της γιὰ τὶς ἄδειες κουζίνες μας, πειράχτηκαν.
Στὰ τσακίδια κοπρόσκυλα! Στὸν ἀγύριστο! Τελειώσατε… Νὰ εἶστε βέβαιοι!

Φιλονόη.

φωτογραφία

σχετικὰ θέματα:

Τό ΚΚΕ ὑπερασπίζεται τούς χονδρεμπόρους;

Λάδι, πατάτα, ἀλεύρι…            

2 thoughts on “Τὸ «κίνημα τῆς πατάτας» ἐξαπλώνεται ἐπιτυχῶς, κι ἂς ἐνοχλῇ!

  1. Μακάρι νὰ συνεχισθῆ ἡ κατάστασις καὶ νὰ γίνῃ καθεστὼς τὸ ὁποῖον θὰ λειτουργῆ μὲ σωστοὺς ὅρους καὶ κανόνες διότι αἱ τύχαι μας εὑρίσκονται πάντοτε εἰς τὰ χέρια μας καὶ μόνον.
    Εἴθε!

Leave a Reply