Ἡ χαριστική βολή στά εἰσοδήματα τῶν ἐργαζομένων ἔρχεται τόν Ἰούνιο

Πράγματι. Οἱ ἐθνοπατέρες μας ἔχουν ἀναλάβει νά δώσουν τήν χαριστική βολή στά εἰσοδήματα τῶν ἐργαζομένων τόν Ἰούνιο μέ μειώσεις ἐως καί καταργήσεις μισθῶν, ἐπιδομάτων καί ἐφ΄ ἅπαξ. 

H θλιβερή “παρακαταθήκη” της τρόικας για τον Ιούνιο

Δεν πρόλαβε «να στεγνώσει το μελάνι» για τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάρρευση της μισθολογικής πυραμίδας των κλαδικών συμβάσεων και η τρόικα άφησε στην κυβέρνηση «παρακαταθήκη» για τον Ιούνιο το «ξήλωμα» του εφάπαξ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης ή συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με το σχέδιο των δανειστών μας, το εφάπαξ που χορηγούν τα Ταμεία στους ασφαλισμένους που βγαίνουν στη σύνταξη θα περικοπεί μέχρι και 30% σε πρώτη φάση και θα καταργηθεί ολοσχερώς σε μεταγενέστερο χρόνο, ενώ θα μειωθούν δραστικά οι αποζημιώσεις για απόλυση ή συνταξιοδότηση με τη θέσπιση ανώτατου ορίου στο ποσό που δεν θα ξεπερνά τους τέσσερις με πέντε μηνιαίους μισθούς.

Όπως εκτιμά σήμερα το «Έθνος της Κυριακής», με βάση τα παραπάνω και σε απόλυτα ποσά, η μείωση στο εφάπαξ θα είναι κατά μέσον όρο της τάξης των 13.500. Κι αυτό γιατί το μέσο εφάπαξ, που σήμερα είναι περίπου 45.000 ευρώ για το μεγαλύτερο τμήμα των ασφαλισμένων, θα πέσει αυτομάτως στις 31.500 ευρώ. Ακόμα μεγαλύτερες θα είναι οι απώλειες σε όσους παίρνουν εφάπαξ από Ταμεία των ΔΕΚΟ (π.χ. της ΔΕΗ), στα οποία το εφάπαξ μπορεί να φτάνει κατά μέσον όρο τα 80.000 ευρώ.

Μάλιστα, από τις μειώσεις δεν πρόκειται να γλιτώσουν όσοι έχουν καταθέσει αίτηση αλλά δεν έχουν πάρει μέχρι τον Ιούνιο το σχετικό βοήθημα λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται.

Εκτιμάται πως πρόκειται για τουλάχιστον 55.000 ασφαλισμένους -κυρίως δημοσίους υπαλλήλους- των οποίων οι αιτήσεις για το εφάπαξ είναι στην αναμονή. Στις αποζημιώσεις η υιοθέτηση πλαφόν στο ύψος των 4-5 μηνιαίων μισθών, έναντι των 24 που φθάνει σήμερα για όσους εργάζονται για πάνω από 29 χρόνια στον ίδιο εργοδότη, θα οδηγήσει σε απώλειες δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Ταυτόχρονα με τη μείωση του ποσού της αποζημίωσης λόγω απόλυσης θα ψαλιδιστεί ή και θα καταργηθεί ολοσχερώς η αποζημίωση που δίνουν οι επιχειρήσεις στους εργαζόμενους που συνταξιοδοτούνται και η οποία αντιστοιχεί στο 50% της νόμιμης αποζημίωσης αν δεν έχουν επικουρική ασφάλιση ή στο 40% αν έχουν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα έθεσε τα παραπάνω θέματα στο τραπέζι των συζητήσεων με την ελληνική κυβέρνηση κατά την πρόσφατη επίσκεψη στη χώρα μας για την υπογραφή του νέου μνημονίου και έδωσε «ραντεβού» τον Ιούνιο για την εξειδίκευση των ρυθμίσεων.

Πηγή που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις έλεγε ότι οι δανειστές μας ήταν κατηγορηματικοί στη θέμα του εφάπαξ και των αποζημιώσεων, με το επιχείρημα ότι το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο αποτελεί «ελληνικό παράδοξο» και τα ποσά είναι υψηλά.

Σύμφωνα με τους τροϊκανούς είναι αδιανόητο το ελλειμματικό ασφαλιστικό σύστημα να δίνει τέτοιες παχυλές παροχές στους ασφαλισμένους και να υπάρχουν τέτοια μεγάλα ποσά αποζημιώσεων για απολύσεις που δεν συναντώνται σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

πηγή

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Ἡ χαριστική βολή στά εἰσοδήματα τῶν ἐργαζομένων ἔρχεται τόν Ἰούνιο

  1. Βεβαίως καὶ ἔρχεται Μινώταυρε ἐκτὸς καὶ ἄν οἱ ἐργαζόμενοι τοὺς στείλουν εἰς τὸν Καιάδα, δηλαδὴ μαυρίσουν πάντας συλλήβδην τοὺς Τριχρώμους, πρὶς τὸν Ἰούνιον εἰς τὰς ἐκλογὰς τοῦ Ἀπριλίου.Ἐὰν ἐπαναλάβουν μίαν ἀπὸ τὰς ἴδια τὸτε δὲν εἶναι διὰ λύπησιν καὶ ἔξιος ὁ μισθός των. Τῶν ἐργαζομένων φυσικά!!

Leave a Reply