Τό ξέσπασμα τοῦ πατέρα τοῦ παγκοσμίου πρωταθλητοῦ Δημητρίου Χονδροκούκη.

   «Κανείς πολιτικός δεν δικαιούται να συγχαρεί Έλληνα αθλητή»

   Την ώρα που ο Δημήτρης Χονδροκούκης βρισκόταν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος και ακουγόταν ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Κωνσταντινούπολη, στο μυαλό του πατέρα του, προπονητή και παλαιού αθλητή Κυριάκου Χονδροκούκη, ξυπνούσαν οι αναμνήσεις από τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μέχρι τη στιγμή της δικαίωσης. 

   Η χαρά για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο άλμα εις ύψος έδωσε τη θέση της στην οργή και την απογοήτευση για την αντιμετώπιση της πολιτείας στους αθλητές μας.

   «Κανείς πολιτικός δεν δικαιούται να συγχαρεί Έλληνα αθλητή», δήλωσε στο newsbomb.gr ο πατέρας του παγκόσμιου πρωταθλητήαπό την Αθήνα, όπου επέστρεψε χθες το βράδυ. 

   Δηλώνει πικραμένος από τους πολιτικούς για τη (μη) προσφορά της στους αθλητές, αλλά και την κοινωνία. «Ποια είναι η ανταμοιβή της πολιτείας; Και δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό κομμάτι. Κάνουμε αθλητισμό επειδή μας αρέσει, για κανένα άλλο λόγο. Οι δηλώσεις μου δεν είναι πολιτικές, δεν καταφέρομαι εναντίον κάποιου προσώπου. Μιλάω ως Έλληνας πολίτης που είμαι απογοητευμένος από όσα βιώνουμε σήμερα ως κοινωνία. Πέρυσι το καλοκαίρι προετοιμάζονταν στον Άγιο Κοσμά τρεις αθλητές, η Κυριακοπούλου, ο Ιωάννου και ο Δημήτρης. Παρακαλούσαμε και ψάχναμε τρόπο να μπούμε να προπονηθούμε. Θέρμανση δεν υπήρχε το χειμώνα και γυμναζόμασταν με 8 και 10 βαθμούς κελσίου. Δεν μπορείς να κάνεις ψηλά άλματα σε τόσο κρύο. Στους ξενώνες που μένουν οι αθλητές έχουμε διαβάσει ότι δεν έχει καν ζεστό νερό. Και όλα αυτά ενώ είμαστε σε Ολυμπιακή χρονιά».

   Όσον αφορά την επιτυχία του Δημήτρη Χονδροκούκη και το άλμα του στα 2,33 μέτρα, ο πατέρας και προπονητής του δηλώνει, ότι ήταν μέσα στις δυνατότητές του. «Ο Δημήτρης είναι πια στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στο άλμα εις ύψος. Ήταν μέσα στις δυνατότητές του να κερδίσει. Θα μπορούσε εξάλλου να πάρει μετάλλιο και πέρυσι στη Νταεγού, όπου έχασε το τρίτο μετάλλιο με μία προσπάθεια διαφορά». 

   Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε ίσως να ήταν και το πιο γλυκό στην καριέρα του, αφού σήκωσε τη γαλανόλευκη σημαία μέσα στην Κωνσταντινούπολη. «Είναι συγκινητικό να ακούς τον εθνικό ύμνο στο εξωτερικό και ακόμη περισσότερο στην Κωνσταντινούπολη, με την οποία οι Έλληνες είμαστε συναισθηματικά δεμένοι», είπε στο newsbomb.gr o Kυριάκος Χονδροκούκης, λίγο πριν ξεκινήσει για το αεροδρόμιο, προκειμένου να υποδεχθεί τον γιο του. Σε μία υποδοχή, που όπως λέει, δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κανέναν, ακόμη και πολιτικό να παρευρεθή. Όμως, δεν θα έχει το δικαίωμα να τον συγχαρεί

Παναγιώτης Σουρέλης

Δεῖτε τό βίντεο:

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply