Τυχαῖο; Ἐσεῖς τί νομίζετε;

Τίποτα δέν εἶναι τυχαῖο.

Δέν τηροῦν οὔτε τά προσχήματα, πλέον.

Ο νέος νόμος για την Υγεία είναι –κατ’ εντολήν της τρόικα- κομμένος και ραμμένος στα μέτρα ισραηλινής πολυεθνικής, για να κατακλύσει την ελληνική αγορά με τα πάμφθηνα φάρμακά της, την στιγμή που ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων επανειλημμένως έχει καταγγείλει ότι έχει εντοπίσει νοθευμένα σκευάσματα της ίδιας εταιρείας.

Από πολλές πηγές που ανενόχλητα κάνουν το γύρο του διαδικτύου, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και «σοφός» του Γιώργου Παπανδρέου επί θεμάτων Υγείας, κ. Ηλίας Μόσιαλος είναι εβραίος και, μάλιστα, ότι τα βιβλία του πωλούνται στο Internet με το όνομα «Ελάιας Μόσια – Elias Mossia». Τυχαίο; Εσείς τι νομίζετε;

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Μετά το νέο μνημόνιο, η ελληνική κυβέρνηση ψήφισε τον εφαρμοστικό νόμο για την Υγεία, ο οποίος –με τη ρύθμιση για τη δραστική ουσία- θα μας ταΐζει, πλέον, υποχρεωτικά πάμφθηνα σκευάσματα που παράγονται σε χώρες του Τρίτου Κόσμου, όπως η Ινδία, το Πακιστάν, το Ισραήλ, το Μπαγκλαντές κ.ά. Ουσιαστικά, η καινούργια ρύθμιση απαγορεύει στον γιατρό να συνταγογραφεί ένα συγκεκριμένο φάρμακο. Του επιβάλλει να συνταγογραφεί δραστική ουσία, όπως επιβάλλει στον φαρμακοποιό να χορηγεί στον ασθενή το φθηνότερο σκεύασμα με την ίδια δραστική ουσία.

Με τον τρόπο αυτό, μοναδικό κριτήριο επιλογής του φαρμάκου καθίσταται στο εξής η φθηνή τιμήαδιαφορώντας για την ποιότητα (αλλά και για τις καταγγελίες των γιατρών ότι σκευάσματα με την ίδια δραστική παρουσιάζουν πολύ διαφορετικές ιδιότητες και μπορούν να έχουν συνέπειες, από την αναποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση της ασθένειας, μέχρι πολύ σοβαρές παρενέργειες). Ετσι, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τη μονοπώληση της ελληνικής αγοράς από τις ξένες πολυεθνικές των πάμφθηνων no name φαρμάκων και για τηνεξαφάνιση των ποιοτικών σκευασμάτων που παρασκευάζονται στην Ελλάδα και την Ευρώπη, υπό υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές. Κατ’ επέκταση, καθώς είναι αδύνατο τα ποιοτικά αυτά φάρμακα να πωλούνται στις τιμές των made in India ανταγωνιστών τους, θα εξαφανιστούν από τα ράφια των φαρμακείων και των νοσοκομείων.

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, την οποία ο ίδιος ο Economist έχει χαρακτηρίσει «ανερχόμενο αστέρα» της ελληνικής οικονομίας, θα βάλει λουκέτοαφήνοντας στο δρόμο 20.000 οικογένειες. Σε δεύτερο χρόνο, το ελληνικό δημόσιο θα χάσει εκατομμύρια από τη φορολόγηση επιχειρήσεων και εργαζομένων (οι οποίοι θα επιβαρύνουν και τα Ταμεία Ανεργίας), ενώ οι ξένες πολυεθνικές –που θα έχουν πλέον μονοπωλήσει την αγορά- θα εκτοξεύσουν τις τιμές τους, αφού θα παίζουν πλέον χωρίς ανταγωνισμό.

Όχι, δεν πρόκειται για ένα σενάριο που απειλεί να αποτελέσει τη ζοφερή καθημερινότητά μας κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον. Εχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει. Καθώς η προμήθεια φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία έχει θεσμοθετηθεί στα νοσοκομεία, ήδη η ισραηλινή εταιρεία φαρμάκων Teva σαρώνει στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στη δεύτερη ηλεκτρονική δημοπρασία για τα ελληνικά νοσοκομεία η Tevaκέρδισε την προμήθεια εννέα (9) από τα 23 υπό δημοπράτηση σκευάσματα! Η δεύτερη σε επιτυχίες εταιρεία κέρδισε μόλις τρία (3)! Ιδού και ο σχετικός πίνακας από τα έγγραφά της Επιτροπής Προμηθειών του υπουργείου Υγείας:Νομοτελειακά, λοιπόν, βάσει των ρυθμίσεων που επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα, πολύ σύντομα σχεδόν όλα τα φάρμακα που θα χορηγούν τα νοσοκομεία μας στους Ελληνες ασθενείς θα είναι της Teva.

Ποια είναι, όμως, η ταυτότητα της ισραηλινής εταιρείας; Η Teva ειδικεύεται στην παραγωγή πολύ φθηνών σκευασμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι παράγει δραστική ουσία στα εργοστάσιά της σε Ινδία, Κίνα, Ισραήλ, Πουέρτο Ρίκο και Μεξικό. Η ίδια ισραηλινή εταιρεία έχει απασχολήσει επανειλημμένως τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA), ο οποίος –σε σειρά περιπτώσεων- έχει εντοπίσει ακόμη και νοθευμένα φάρμακα στα εργοστάσιά της!Ανεπαρκείς έλεγχοι, ακαθαρσίες, μαύρα σωματίδια αγνώστου προέλευσης, ακύρωση ελέγχων με αρνητικά αποτελέσματα και αντικατάστασή τους από άλλα πιο «βολικά», μελέτες επιστημονικά ανεπαρκείς, μολύνσεις και μπερδέματα κατά την παραγωγή φαρμάκων, ανεπαρκείς καθαρισμοί του εξοπλισμού, είναι μερικά μόνο από τα ευρήματα των ελέγχων του FDA στα εργοστάσια της Teva. Μάλιστα, η σοβαρότητα των ευρημάτων ήταν τέτοια, που οι αμερικανικές Αρχές προχώρησαν ακόμη και στο κλείσιμο εργοστασίου της εταιρείας στο Μιζούρι των ΗΠΑ!

Όλα αυτά συμβαίνουν παρά την κατηγορηματική διαβεβαίωση –από τηλεοπτικού αέρος- του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου ότι «Ουδέν φάρμακο προερχόμενο από το Ισραήλ αδειοδοτήθηκε και έως να φύγω, κανένα δεν θα αδειοδοτηθεί»!

Την ίδια ώρα, όμως, που η ελληνική αγορά παραδίδεται βορά σε μια ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία-κολοσσό, η ποιότητα των σκευασμάτων της οποίας έχει αμφισβητηθεί από τα πλέον επίσημα χείλη, ιδού τα συγκλονιστικά ευρήματα μιας έρευνας στο Internet για τον άνθρωπο που εμφανίστηκε ως «σοφός» για την Υγεία επί κυβέρνησης Παπανδρέου, τον «κηπουρό» του πρώην πρωθυπουργού που προσγειώθηκε ξαφνικά στην πολιτική ζωή του τόπουκαι κατέλαβε το κρίσιμο πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου τον καιρό που η ελληνική κυβέρνηση έκανε τη διπλωματική «κωλοτούμπα» υπέρ του Ισραήλ, γκρεμίζοντας διπλωματικές σχέσεις δεκαετιών με παραδοσιακούς μας συμμάχους:

– Ο κ. Ηλίας Μόσιαλος δεν είναι μόνο πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) – Ανδρέας Παπανδρέου, μια θέση που η «οικογένεια» φυλά για τους πλέον εκλεκτούς της. Ο ίδιος είναι καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο διαβόητο London Scool of Economics. Εχει δημοσιεύσει περισσότερα από 200 βιβλία και εργασίες στα ελληνικά, τα αγγλικά, τα ρωσικά, τα γιαπωνέζικα και τα ισπανικά. Το 1996 ίδρυσε το ερευνητικό κέντρο του LSE για την Υγεία, το μεγαλύτερο κέντρο του Πανεπιστημίου, με 60 άτομα προσωπικό και τεράστια χρηματοδότηση.

Το 1998 ήταν μεταξύ των συνιδρυτών του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Συστήματα και τις Πολιτικές Υγείας, με εταίρους –μεταξύ άλλων- την Παγκόσμια Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τις κυβερνήσεις του Βελγίου, της Φινλανδίας, της Ιρλανδίας, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Σλοβενίας, της Ισπανίας και της Σουηδίας. Το 2005 ανέλαβε συν-διευθυντής του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για την Κοινωνική Κατάσταση. Είναι συνεργάτης του Πανεπιστημίου Δημόσιας Υγείας, του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρών του Λονδίνου και του Εδιμβούργου και επίτιμος σύμβουλος Δημόσιας Υγείας στη Στρατηγική Αρχή Υγείας του Νοτιοανατολικού Λονδίνου.

Είναι επίτιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, στο Πανεπιστήμιο Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου και στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα Δημόσιας Υγείας του Παρισιού. Είναι σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των υπουργείων Υγείας του Βελγίου, της Βραζιλίας, της Κίνας, της Κύπρου, της Φινλανδίας, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, του Καζακστάν, της Ρωσίας, της Σλοβενίας, της Ν. Αφρικής, της Ισπανίας και της Σουηδίας. Όλα αυτά είναι ένα μικρό μόνο μέρος (ούτε το εν δέκατο) του βιογραφικού του κ. Μόσιαλου, που δημοσιεύεται στην προσωπική του σελίδα στο site του LSE.

– Ο κ. Ηλίας Μόσιαλος, στο e-bay (το πλέον δημοφιλές site ηλεκτρονικών δημοπρασιών), δεν πουλάει τα βιβλία του με το όνομά του. Προκαλεί, αν μη τι άλλο, εντύπωση γιατί θα επέλεγε κανείς να μην προβάλλει τα συγγράμματα ενός καθηγητή με τόσες περγαμηνές χρησιμοποιώντας το όνομά του, αλλά κάποιο άλλο… Αντί, λοιπόν, για το Ηλίας Μόσιαλος ο σύμβουλος του υπουργείου Υγείας εμφανίζεται με το «Ελάιας Μόσια». Εβραϊκό σας ακούγεται; Ε, και;Είναι κακό να είναι κάποιος εβραίος; Ανεξιθρησκία έχουμε. Απλά, η επιλογή δημιουργεί εύλογα ερωτήματα…

Για του λόγου το αληθές, ακολουθεί η αναφορά συγκεκριμένου συγγράμματος (Health Systems Governance in Europe, εκδόσεις Cambridge) στο βιογραφικό του κ. Μόσιαλου από το site του LSE:

Ορίστε, πώς το ίδιο βιβλίο εμφανίζεται στο e-bay:Τυπογραφικό λάθος, είπατε; Ας το δεχτούμε. Επαναλαμβάνεται, όμως, και στο γαλλικό site αγοραπωλησιών priceminister.com, με άλλο βιβλίο αυτή τη φορά (Funding Health Care: Options for Europe, εκδόσεις Open University Press). Να το στο βιογραφικό με υπογραφήΜόσιαλος:

Να το και στο priceminister.com ως «Ελάια Μόσσια»:

– Ο «υπουργός Παραπληροφόρησης» χαρακτηρίστηκε ανοιχτά ως εβραίος από τον Σπύρο Χατζάρα, στα «Γεγονότα» του blue sky, σε μια εκπομπή που προκάλεσε αίσθηση, χωρίς όμως να καταγραφεί κάποια αντίδραση.

Μάλιστα, ο ίδιος ο δημοσιογράφος και –εξαιρετικός γνώστης των θεμάτων του ΠΑΣΟΚ-ισχυρίστηκε ότι το αληθινό όνομά του είναι Μωυσής, ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση της πώλησης των βιβλίων του με άλλο όνομα στο Διαδίκτυο. Και, βέβαια, δεν είναι ούτε παράνομο, ούτε κατακριτέο. Ούτε το θρήσκευμα, ούτε η αλλαγή του ονόματος. Πάντως, ο κ. Χατζάρας δεν έχει πια εκπομπή

Από τη μια, λοιπόν, ένας νόμος που προκλητικά ευνοεί συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία-κολοσσό, ισραηλινών συμφερόντων. Από την άλλη, οι πληροφορίες και οι ενδείξεις που ισχυρίζονται ότι ο «κηπουρός» του Γ. Παπανδρέου και αυτοπροβαλλόμενος ως σοφός επί θεμάτων Υγείας, σύμβουλος του υπουργείου Υγείας, είναι εβραίος. Τυχαίο; Ίσως. Αλλά η δημοσιογραφική έρευνα έχει κάθε δικαίωμα να παρατηρεί και να συγκρίνει ενδείξεις.

Εσείς τι νομίζετε;

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply