Ἡ 25η Μαρτίου πλησιάζει. Ἂς ἀντισταθοῦμε μὲ εὐφυΐα!

Εν όψει του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου και των ανά την χώρα παρελάσεων προτείνω:

Α΄ Περίπτωση
1. Οι Δημοτικές Αρχές που θα παραστούν, οι Συλλόγοι Γονέων και Κηδεμόνων και οι Συλλόγοι των Εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων που θα λάβουν μέρος στις κατά τόπους παρελάσεις, να στείλουν ψηφίσματο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας τους να μην παραστούν εκπρόσωποι της πολιτείας ή υποψήφιοι στις παρελάσεις, αφού με την παρουσία τους προκαλούν το δημόσια αίσθημα του υπερήφανου και δημοκράτη λαού. Να τους καταστούν δε υπόλογους για τυχόν επεισόδια που θα προκληθούν εις βάρος τους.


2. Τα παραπάνω ψηφίσματα να κοινοποιηθούν στον τοπικό και στον πανελλήνιο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
3. Τις θέσεις των επισήμων να καταλάβουν τυχόν απόγονοι τουρκομάχων, στρατιωτικοί και η δημοτική αρχή με τον Δήμαρχο ως εκπρόσωπο των πολιτών.
Β΄ Περίπτωση
1. Σε απόσταση από την εξέδρα των “Επισήμων” να δημιουργηθεί “άνοιγμα” και να σταθούν Έλληνες και Ελληνίδες ενδεδυμένοι με στολές της Ελλάδας του 1821, με Ελληνικές Σημαίες και λάβαρα. Σε αυτούς θα απευθύνουν τιμή-χαιρετισμό με ελαφρύ κατέβασμα της σημαίας οι σημαιοφόροι, ανάταση της χειρός οι διμοιρίτριες και διμοιρίτες και στροφή της κεφαλής οι λοιποί-ες παρελαύνοντες.
2. Οι παρεπιδημούντες στην εξέδρα των επισήμων θα εισπράξουν την αδιαφορία όσων παρελάσουν. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι τι θα εισπράξουν από τους θεατές.
Τα παραπάνω αποτελούν απάντηση στα κατασταλτικά μέτρα που σχεδιάζονται από την Ελληνική Αστυνομία, μετά από υπόδειξη “δημοκρατών” βουλευτών.

Ιωάννης Δέμος

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply