Στρίβειν διά τῆς παραιτήσεως

 

Ὁ λόγος γιά τόν ἀρχιδοσίλογο Εὐάγγελο Βενιζέλο. 

Μόλις ἐκλεγεῖ ἀρχηγός τοῦ κόμματος – ἀντίπαλο δέν ἔχει – θά παραιτηθῇ ἀπό ὑπουργός οἰκονομικῶν καί ἔτσι θά πετάξῃ τό μπαλάκι στόν ἑπόμενο ὑπουργό, ὁ ὁποῖος, βεβαίως, δέν ἔχει δεσμευθῇ, νά συζητήσῃ γιά τίς γερμανικές ἀποζημιώσεις.Ἔτσι, παραπέμπεται τό θέμα στίς καλένδες….

Πονηρός ὁ λαομίσητος καί σίγουρος ἀρχηγός τοῦ κόμματος φάντασμα πού λέγεται Πα-σοκ.

Μινώταυρος

Ο Βενιζέλος κρύβεται για τις γερμανικές αποζημιώσεις – σάλος στην Βουλή

Σάλος έγινε στη Βουλή με τον Βενιζέλο, ο οποίος δεν ήρθε στην κοινοβουλευτική επιτροπή να συζητήσει για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Εικοσιεπτά βουλευτές είχαν ζητήσει να γίνει οργανωμένη συζήτηση, έγινε συνεννόηση της Βάσως με τον Βενιζέλο, ο τελευταίος ζήτησε να γίνει η συζήτηση μετά το PSI, το αίτημα έγινε δεκτό, έγινε νέα συνεννόηση με Βενιζέλο, Δήμα, Παπαϊωάννου και συμφωνήθηκε να γίνει η συνεδρίαση στις 15 Μαρτίου.

Όμως αργά την Τετάρτη πήρε τηλέφωνο τη Βάσω ο υπουργός Επικρατείας Σταυρόπουλος και της ανακοίνωσε ότι πρέπει να αναβληθεί η συνεδρίαση, επειδή δεν θα έρθει ο Βενιζέλος και δεν θα έρθουν και οι άλλοι υπουργοί! Η Βάσω επικοινώνησε με Δήμα και Παπαϊωάννου που της είπαν ότι δεν είχαν πρόβλημα να έρθουν, αλλά αφού δεν έρχεται ο Βενιζέλος δεν έχει νόημα η παρουσία τους.

Στην στάση του Βενιζέλου, που δεν έχει δώσει καμία εξήγηση για την απουσία του, αντέδρασαν Τζαβάρας (ΝΔ), Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ), Κουρουμπλής (ανεξάρτητος), Χαλβατζής (ΚΚΕ), Βελόπουλος και Μαρκάκης (ΛΑΟΣ), Μπακογιάννη, Νταλάρα (ΠΑΣΟΚ), Διαμαντίδης (ΠΑΣΟΚ), Βρεττός (ΠΑΣΟΚ, που κατήγγειλε επέμβαση του γραφείου του πρωθυπουργού), Οικονόμου (ανεξάρτητος), Τσούκαλης (ΔΗΑΡΙ), Καμμένος (Ανεξάρτητοι Έλληνες).

Μόνο ο Γείτονας είδε ότι είναι «ένα μικρό αδιέξοδο» και η Έλσα Παπαδημητρίου, που θεωρεί ότι «είναι αστείο να συζητάμε αυτές τις μέρες αυτός το σοβαρό θέμα, που και τους Γερμανούς θα προκαλέσει και εμείς δεν είμαστε έτοιμοι να το υποστηρίξουμε»…

Το θέμα πάντως είναι καθαρά πολιτικό. Ο Δήμας, ως υπουργός Εξωτερικών, έχει δεσμευτεί γραπτώς ότι το θέμα είναι ανοικτό για την Ελλάδα. Αλλά ο Βενιζέλος, που από Δευτέρα δεν θα είναι υπουργός, δεν θέλει να εκτεθεί έναντι της Μέρκελ υποστηρίζοντας την απόδοση των γερμανικών αποζημιώσεων. Κάνουμε λάθος;

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply