Πρόβατα ξυπνᾶτε

Μια παροιμία, ένα άρθρο κι ένα …τραγούδι αφιερωμένο στην Τράπεζα της Ελλάδος

«Ὑπάρχουν δύο τρόποι για να κατακτήσεις και να υποδουλώσεις ένα έθνος.
Ο ένας είναι με το σπαθί. Ο άλλος είναι με το χρέος».
John Adams
Κατέθεσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, στην Εξεταστική Επιτροπή για το φουσκωμένο έλλειμμα του 2009 και τα «μαγειρεμένα» στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος όπως υπογράμμισε, είχε ενημερώσει έγκαιρα και τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου για το έλλειμμα, από τις 8 Σεπτέμβρίου του 2009 και ότι το έλλειμμα θα ήταν διψήφιο.Αξιοσημείωτον είναι, ότι η 8η Σεπτεμβρίου ήταν πριν από το περιβόητο “λεφτά υπάρχουν”. Επομένως αυτά, “τα δεν ήξερα , δεν με ενημέρωσαν” του ΓΑΠ και των “κηπουρών” του, τα θεωρούμε “ψέμματα” εξαρχής.

Επιπλέον, είχε αναφερθεί «σε άμεση λήψη δραστικών μέτρων και πάγωμα μισθών. Εάν είχαν ληφθεί αυτά τα μέτρα», είπε ο Γ. Προβόπουλος, «δεν θα μπαίναμε στο ΔΝΤ». Άρα άμεση πολιτική (και όχι μόνον) ευθύνη και των δύο.

Τά ερωτήματα τα οποία αναφύονται πολλά, μερικά εξ αυτών :

α) Πότε ανακάλυψε ο κ. Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ.Προβόπουλος ότι το έλλειμα είναι διψήφιο νούμερο ;;;

β) Γιατί ενημέρωσε παραμονή των εκλογών του 2009, τούς πολιτικούς αρχηγούς και όχι ενωρίτερα ;;;

γ) Δέν εγνώριζε τα προηγούμενα έτη, την πορεία του ελλείματος ;;;
δ) ή μήπως τότε ήταν ακίνδυνο ;;;

ε) Γιατί η ενημέρωση περιελάμβανε μόνον την πορεία του ελλείματος και όχι και την πορεία του τεράστιου Δημόσιου χρέους ;;;

στ) Γιατί σήμερα δημοσιοποιεί αυτήν του την “ενημέρωση” πρός τούς δύο πολιτικούς αρχηγούς και όχι τότε, τον χρόνο κατά τον οποίον έκανε αυτήν την “ενημέρωση” δηλ. τον Σεπτέμβριο του 2009 ;;;

ζ) “Δρυός πεσούσης, πάς ανήρ ξυλεύεται”, έλεγαν οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι, μήπως ο κ. Γ.Προβόπουλος και “ξυλεύεται” και παίζει “αθώα” στο πολιτικό παιχνίδι της διαδοχής του σημερινού πολιτικού συστήματος, χρεώνοντας τα “πάντα” σε “καμμένα” χαρτιά, απο το ίδιο το πολιτικό σύστημα ;;;

Άλλωστε διοικητής ιδιωτικής Τράπεζας είναι, η οποία ώς Τράπεζα της Ελλάδος, είναι Ανώνυμη Εταιρεία, έχει ειδικά προνόμια, ειδικές αρμοδιότητες αλλά και περιορισμούς, όπως το ότι δεν μπορεί να λειτουργεί ως εμπορική τράπεζα και το ποσοστό του Ελληνικού κράτους στην μετοχική της σύνθεση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 35% όπως ορίζεται στο καταστατικό της!!!

Παρ’όλα αυτά, στα πλαίσια του συστήματος κεντρικών τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετέχει στη χάραξη της ενιαίας νομισματικής πολιτικής της ζώνης του ευρώ και την εφαρμόζει στην Ελλάδα, για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Διαχειρίζεται μέρος του συναλλαγματικού αποθέματος και χρυσού της Ελλάδας!!!

Συλλέγει στατιστικά στοιχεία από νομισματικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Καταρτίζει και δημοσιεύει τα νομισματικά και πιστωτικά μεγέθη και παρακολουθεί τις οικονομικές συγκυρίες κάθε εποχής και εκδίδει αναλύσεις σχετικά με αυτές.

Επίσης είναι αρμόδια για την παρακολούθηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην χώρα, κατέχει και διαχειρίζεται τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας, εποπτεύει τα πιστωτικά ιδρύματα της Ελλάδας, δηλ, τίς άλλες Τράπεζες, διατηρεί τραπεζικούς λογαριασμούς του Ελληνικού Δημοσίου και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, επιβλέπει τα συστήματα και των μέσων πληρωμών.

Με απλά λόγια, βάλαμε το λύκο … να φυλάει τα πρόβατα!

Γιατί;

Διότι, όλα τα παραπάνω το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος τα παρέδωσε σε μία Ανώνυμη Εταιρεία στην οποία δέν δύναται να έχει πάνω απο το 35% της μετοχικής της σύνθεσης, δηλ η Τράπεζα της Ελλάδος ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, κατά το 35% της μετοχικής της σύνθεσης, ίσως και λιγότερο, το υπόλοιπο ποσοστό το κατέχουν ιδιώτες Τραπεζίτες, άγνωστοι στον Ελληνικό λαό!!!

Δηλαδή η διαχείριση της οικονομίας της Ελλάδος και ο έλεγχός της, ασκείται απο Ιδιωτική Εταιρεία, στην Ελλάδα της “μεταπολίτευσης”.

ΕΥΓΕ κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ!!!

Οι Τραπεζίτες έστησαν το σύστημα με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να το ελέγχουν απόλυτα, να μήν τούς ελέγχει το ίδιο, παρεμβαίνοντας όμως ουσιαστικά στην διακυβέρνηση της χώρας, με τίς ευλογίες της κυρίαρχης πολιτικής “ελίτ” σήμερα στην Ευρώπη, ένεκα του ότι “έχουν” και διαχειρίζονται το “χρήμα”.

Δηλαδή το μέσον, μέσω του οποίου πραγματοποιείται κάθε “συναλλαγή” στον πλανήτη μας, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Καθημερινά πλέον επιβεβαιώνεται η αίσθησή μου, περί της “εκπροσώπησης” των Εθνικών συμφερόντων ξένων κρατών, από ντόπιους “λακέδες” του πολιτικού συστήματος οι οποίοι τολμούν και ζητούν και πάλι την ψήφο μας!!

Είμαι σίγουρος ότι τώρα που διαβάσατε το άρθρο, που είχε ως τίτλο
την γνωστή παροιμία, θα αναζητάτε και το .. τραγούδι !! Εξαιρετικά αφιερωμένο σε όλους μας λοιπόν, ειδικά σε αυτούς, που όταν το έγραφε η Σόφη Παππά και το ερμήνευε ο Νότης, αισθάνονταν ότι δεν θα έρθει ποτέ η σειρά μας!!!

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply