Ὁ Τζίμας καὶ ἡ «Καθημερινὴ» ἀναγνωρίζουν τὰ Σκόπια!

Κύττα πο τώρα σκον κι ξωτερικ πολιτικκε στ βασίλειον τολαφούζου. 

Κύττα πο διαχειρίζονται θνικ θέματα…
Κύττα ποκτς π τστορικ θέματα, τ ζητήματα συνειδήσεως κα τ κοινωνικά μας, τώρα τρέχουν ν μς να-ΒΑΠΤΙΣΟΥΝ κα σ,τι τος κατεβε

Η Καθημερινή και ο δημοσιογράφος Σταύρος Τζίμας αναγνώρισαν την FYROM ως Μακεδονία. Το Βαλκανικό Περισκόπιο (Γιργος  χέδωρος) το ακύρωσε….. 

Οι Τούρκοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί και απλοί πολίτες, όταν θέλουν να αναφερθούν στην Γενοκτονία των Αρμενίων, πάντα χρησιμοποιούν τον όρο ” Sözde Ermeni Soykırımı” (δήθεν, έτσι λεγόμενη, Γενοκτονία των των Αρμενίων). Και στον γραπτό λόγο αλλά και προφορικά. Το κάνουν με συνέπεια, αν και μερικοί γνωρίζουν ότι είναι άδικο, και επί πλέον, κινδυνεύουν να καταδικαστούν αν ποτέ ταξιδέψουν  σε χώρα που είναι ποινικό αδίκημα η μη παραδοχή της Γενοκτονίας.
Εδώ στην Ελλάδα, εκτός από την συχνή χρήση των όρων “Σλαβομακεδονία” , “σλαβομακεδόνες”, αρκετά ΜΜΕ, πολιτικοί, διπλωμάτες, πανεπιστημιακοί και απλοί πολίτες όταν αναφέρονται σε δηλώσεις σκοπιανών μεταφέρουν την ορολογία “Μακεδονία”, “Μακεδόνες”, “μακεδονικός”, “μακεδονική” κλπ χωρίς διόρθωση ή τουλάχιστον μέσα σε εισαγωγικά.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το χθεσινό άρθρο του κ. Σταύρου Τζίμα στην Καθημερινή.
Ούτε μπήκε στον κόπο να βάλει τους όρους σε εισαγωγικά. Βέβαια από τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο δεν θα περίμενε κανείς κάτι το διαφορετικό καθόσον τον Οκτώβριο του 2009 σε άρθρο του στην ίδια εφημερίδα με τίτλο ” Οι πατριώτες του βορρά”   ισχυριζόταν ότι τα σκοπιανά αυτοκίνητα πρέπει να έχουν αυτοκόλλητο ΜΚ (Μακεδονία), όχι μόνο όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, αλλά και εδώ στην Ελλάδα. Επιπλέον ανέφερε ότι δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό η δήθεν αυτοδικία που συνέβη στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης μέρα μεσημέρι και σε πλήθος κόσμου. Στην ανατολική Θεσσαλονίκη, έγγραφε το άρθρο, συχνά “καταγράφονται” τέτοιες πράξεις ανδρείας αυτόκλητων προστατών της ελληνικότητας της Μακεδονίας.Τα τρία αυτά χρόνια που ψάχνουμε να βρούμε “καταγεγραμμένες” τέτοιες πράξεις, δεν βρήκαμε τίποτα πλην μιας σε πάρκινγκ μεταξύ Λάρισας-Λαμίας που και αυτή έγινε από πατριώτες του “Νότου” (Βορράς-Νότος:1-1 τι αίσχος !!!)

Επειδή για τα Αρχικά ΜΚ (Μακεδονία) υπάρχουν σχετικές διαταγές/οδηγίες από το ΥΠΟΙΚ:
α) Ε2748/315/ΑΟ019/ 24-10-95 οδηγία του Υπουργού Οικονομικών με θέμα «Τελωνειακές διαδικασίες στις συναλλαγές με FYROM»
β) Δ19Β 5032878 ΕΞ2011/28-7-2011 <Τοποθέτηση αυτοκόλλητου σε οχήματα που φέρουν την ένδειξη “ΜΚ 
άσχετα αν δεν τις τηρούν οι τελωνειακές και αστυνομικές αρχές,
και επειδή αυτήν την στιγμή στο διπλωματικό οπλοστάσιο των Σκοπίων υπάρχει ρεπορτάζ ελληνικής εφημερίδας που αποκαλεί την χώρα τους “Μακεδονία”, την εθνικότητα τους “Μακεδονική” και την γλώσσα τους το ίδιο, δίχως καμία επιφύλαξη/ακύρωση, θα καταγράψουμε, όπως καταγράφει αυτός ανύπαρκτες πράξεις ανδρείας αυτόκλητων προστατών της ελληνικότητας της Μακεδονίας, τον ίδιο και την εφημερίδα του συνειδητούς προπαγανδιστές των σκοπιανων διεκδικήσεων έναντι της χώρας μας.

Τους αφιερώνουμε το άρθρο του Σαράντου Καργάκου: «Δεν διαπρέπουν οι απόγονοι του Λεωνίδα αλλά του Εφιάλτη και του Νενέκου».

Βαλκανικν περισκόπιον 

Καλά, πόσα παίρνουν; πό πο πληρώνονται; 
Διότι ξ σων γνωρίζω Σόρος κόπτεται πολ γι τ Σκόπια. 
Τσιράκια το Σόρος κατήντησαν;

Δν περιμέναμε κα κάτι καλλίτερο δ πο τ λέμε..
Τέτοια σκουπίδια μόνον π τ σκουπίδια μπορον ν τροφοδοτηθον…

Φιλονόη.

Υ.Γ. Εγε στν Γιργο χέδωρο. Ετυχς ποπάρχουν χέδωροι κα μπορομε κόμη ν  ασθανόμαστε σφαλες. Διότι π τς δράσεις κα τς προθέσεις ξεπουλημένων τύπων,  πως τ τσιράκια τολαφούζου, μλλον θπρεπε πρ πολλο ν μεταναστεύσουμε σλλον πλανήτη!

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply