«Στὶς 6 Μαΐου ψηφίστε Τούρκους»!

Στις 6 Μαϊου ψηφίστε Τούρκους,γιατί οι Ελληνες ως συνήθως… κομίζουν  γλακας ες θήνας!!
Καλά κάνετε…συνεχίστε έτσι..!

Ανακοίνωση της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» σχετικά με τις μεθαυριανές εκλογές…

Πριν από 3 μέρες η «Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (δηλαδή το τυπικά ανώτατο – αν και νομικά ανυπόστατο βεβαίως – και πάντα άκρως προκλητικό όργανο της εν Θράκη σφηκοφωλιάς των τουρκοφρόνων) εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καλεί όλα τα μέλη της…«Τουρκικής Μειονότητας» να πάνε να ψηφίσουν στις πρόωρες εκλογές της 6ης Μαΐου και χωρίς να παίρνει περαιτέρω θέση υπέρ κάποιου κόμματος (σ.σ. αυτό άλλωστε οι προξενικοί κύκλοι δεν το διέπραξαν επισήμως ποτέ – άλλο τώρα που σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις δίνουν «υπογείως» γραμμή), τονίζει μεταξύ άλλων την ανάγκη ο μειονοτικός κόσμος να ενωθεί και πάλι εκλογικά «γύρω από τους Τούρκους υποψηφίους εντός των πολιτικών κομμάτων» (τα άθλια επίχειρα του εκλογικού πλαφόν του 3%, το οποίο σχολιάζαμε και σε προηγούμενή μας ανάρτηση) και έτσι «να εκλεγεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός Τούρκων υποψηφίων στην Ελληνική Βουλή».

     Σας παραθέτουμε στη συνέχεια ολόκληρη την ανακοίνωση (όπως την δημοσίευσε το μειονοτικό περιοδικό «Αζινλίκτσα» και τη μετέφρασε το αδελφό ιστολόγιο TourkikaNea.gr). Χωρίς κανένα άλλο δικό μας σχόλιο βεβαίως. Είναι κάποιες περιπτώσεις άλλωστε που τα πολλά λόγια είναι πραγματικά περιττά…

  «Αξιότιμα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

     Η Ελλάδα πηγαίνοντας στις πρόωρες εκλογές της 6ης Μαΐου θα σχηματίσει το νέο της κοινοβούλιο. Όπως είναι γνωστό υπό τις σημερινές συνθήκες, με το μέτρο του πλαφόν του 3%, οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν μπορούν να εκλέξουν ανεξάρτητο βουλευτή. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης στις εκλογές του 1989 πρώτη φορά μετείχαν ανεξάρτητοι και είχαν βγάλει έναν βουλευτή. Αμέσως μετά από αυτές τις εκλογές, με το σύστημα του πλαφόν που εφαρμόστηκε και στους ανεξάρτητους υποψήφιους, κατέστη πλέον αδύνατο η μειονότητα να εκλέξει ανεξάρτητο βουλευτή. Διότι για να εκλεγεί ανεξάρτητος βουλευτής, χρειάζεται το 3% της χώρας, δηλαδή περίπου 300.000 ψήφοι. Για την εκπροσώπηση πλέον της κοινότητας μας είχε απομείνει μια επιλογή. Αυτή η επιλογή ήταν να ενωθεί ισχυρά γύρω από τους Τούρκους υποψηφίους εντός των πολιτικών κομμάτων.

     Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης αγωνίστηκαν με περηφάνια και πίστη ενάντια στα χρόνια προβλήματα που βίωναν. Για την καλύτερη δυνατή συνέχεια αυτού του αγώνα είναι ανάγκη να εκλεγεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός Τούρκων υποψηφίων στην Ελληνική Βουλή. Είναι απόλυτη η πίστη μας πως για να ακουστεί ελεύθερα και δυνατά η φωνή της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην Βουλή και για να εκπροσωπηθεί επαρκώς η μειονότητα μας, πρέπει πηγαίνοντας συνειδητοποιημένα στην κάλπη να στηρίξουμε τους Τούρκους υποψήφιους.

     Αξιότιμα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, με την ελπίδα πως στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 θα στηρίξετε τους Τούρκους υποψηφίους εν γνώσει σας πως δεν υπάρχει δυνατότητα να χάσουμε ούτε μια ψήφο, ευχόμαστε οι εκλογές αυτές να βγουν καλότυχες για την μειονότητα και την πατρίδα μας».

πηγη: ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ – ΣΤΟΠ / DEFOL!

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply