Μοῦ ἀρέσουν οἱ ἡλιακὲς κηλίδες!

Μοῦ ἀρέσουν πάρα πολύ!
Ἔχω καταλάβει πὼς κάποιοι τὶς τρέμουν.
Μάλλιστα, αὐτοὶ ποὺ τὶς τρέμουν, πασκίζουν μὲ νύχια καὶ μὲ δόντια νὰ πείσουν ἐμᾶς, τοὺς μὴ γνῶστες, πὼς εἶναι κάτι ἀνάξιον λόγου!
Τόσο ἀνάξιον ποὺ ὀφείλουμε νὰ τὸ ἀγνοοῦμε!
Ἔως ἐδῶ καλῶς… Ἄς τὸ ἀγνοήσουμε…

Ἀλλά…
Ἐάν κάποιοι, πού ἐλέγχουν τό τί μπαίνει καί βγαίνει ἀπό τήν ἀτμόσφαιρα τῆς Γῆς, ἔχουν στηλώσει τά μάτια τους στόν Ἥλιον, κι ἐάν αὐτοί οἱ κάποιοι ὑπηρετοῦν αὐτούς ὅλους πού καταστρέφουν τήν ἀνθρωπότητα, μήπως τελικῶς αὐτές οἱ κηλίδες πού τούς τρομάζουν τόσο, ἔχουν νά μᾶς «ποῦν» ἐμᾶς  κάτι διαφορετικόν; Κάτι πού δέν θά τούς ἀρέσῃ ἐάν τό μάθουμε;

Ἐμένα μοῦ ἀρέσουν οἱ ἡλιακὲς κηλίδες.
Καθῶς ἐπίσης μοῦ ἀρέσουν καὶ οἱ μαγνητικὲς καταιγίδες, ποὺ προέρχονται ἀπὸ τὶς ἡλιακὲς κηλίδες. 
Γιατί; Διαισθητικῶς!!
Γιὰ νὰ δοῦμε… Θά εἶναι  ὅπως μοῦ τά ὑπαγορεύει ἡ διαίσθησίς μου ἤ ὄχι;

Φιλονόη. 

Θηριώδης κηλίδα σχηματίζεται στον Ήλιο

Εχει ήδη διάμετρο οκτώ φορές μεγαλύτερη από της Γης!

Το διαστημικό τηλεσκόπιο SDO που παρατηρεί τον Ηλιο εντόπισε τον σχηματισμό μιας κηλίδας στην βορειοδυτική πλευρά του άστρου η οποία όσο περνούν οι μέρες γιγαντώνεται και ήδη η διάμετρός της είναι οκτώ φορές μεγαλύτερη από εκείνη της Γης. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι εκλάμψεις της κηλίδας θα προκαλέσουν πανίσχυρες μαγνητικές καταιγίδες που πιθανώς να επηρεάσουν τα τηλεπικοινωνιακά και ενεργειακά δίκτυα της Γης.

Οι κηλίδες 

Οι ηλιακές κηλίδες είναι σκοτεινά σημεία όπου η θερμοκρασία είναι αισθητά χαμηλότερη από τις υπόλοιπες περιοχές του άστρου και προκαλούνται από διαταραχές του ηλιακού μαγνητικού πεδίου. Η συχνότητα με την οποία εμφανίζονται αυξομειώνεται (από το ελάχιστο στο μέγιστο και ξανά στο ελάχιστο) κάθε 11 χρόνια, χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην αντιστροφή των μαγνητικών πόλων του Ήλιου.

Το τέρας

Το SDO εντόπισε την κηλίδα που έλαβε την κωδική ονομασία AR 1476 πριν από λίγα 24ωρα και έκτοτε την παρατηρεί συνεχώς. Η ανάπτυξή της είναι ραγδαία και η κηλίδα έχει γίνει ήδη τόσο μεγάλη που είναι πλέον ορατή από τη Γη με ένα απλό οικιακό τηλεσκόπιο. Οι ειδικοί βέβαια προειδοποιούν τους ερασιτέχνες αστρονόμους να τοποθετούν φίλτρα στα τηλεσκόπιά τους όταν παρατηρούν τον Ηλιο για να αποφύγουν την πρόκληση βλάβης στην όρασή τους. (βῆμαφωτογραφία)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply