Ἀνατροπὴ τοῦ μνημονίου στὴν Ῥουμανία κι ἀποκατάστασις μισθῶν!

Τελικά όλα γίνονται,όταν αναλαμβάνει ο λαός να πάρει την τύχη στα χέρια του.
Το παράδειγμα το έδωσε η Αργεντινή πρίν χρόνια και τώρα η Ρουμανία. Αντε και στα δικά μας…
…………………………………………….

Aνατροπή του μνημονίου στη Ρουμανία και αποκατάσταση μισθών !

Η κυβέρνηση επίσης θεωρεί ότι η αύξηση αυτή δεν θα επηρεάσει σημαντικά την οικονομική κατάσταση της χώρας και ήρθε σε συμφωνία με το ΔΝΤ η αποκατάσταση των μισθών να γίνει σε δύο βήματα από τον Ιούνιο.

Στροφή 180 μοιρών κάνει η νέα κυβέρνηση της Ρουμανίας η οποία εξασφάλισε χθες την υποστήριξη της Βουλής και στοχεύει να συμφωνήσει με τους διεθνείς δανειστές προκειμένου να αποκαταστήσει τους μισθούς στον δημόσιο τομέα.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Μιχάι Ουνγκουρεάνου καταψηφίσθηκε στη Βουλή τον περασμένο μήνα έπειτα από μεγάλες διαδηλώσεις εναντίον των περικοπών στις δαπάνες και αυξήσεις στη φορολογία.

Η νέα κυβέρνηση του 39χρονου Βίκτορ Πόντα διαπραγματεύθηκε με το ΔΝΤ που ανακοίνωσε ότι η Ρουμανία έχει περιθώριο να απαλύνει τα μέτρα λιτότητας, ανάμεσα στα οποία ήταν και η μείωση κατά 25% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων το 2010 και γι’ αυτό κάποιοι μισθοί θα αποκατασταθούν.

Δύο κυβερνήσεις έχουν καταρρεύσει στη Ρουμανία μέσα σε δύο μήνες. Αν και ο νέος πρωθυπουργός δηλώνει ότι θα τηρήσει τη συμφωνία με το ΔΝΤ ύψους 5 δισ. ευρώ, οι επενδυτές ανησυχούν ακόμα για την αποκατάσταση των μισθών του Δημοσίου. Η κυβέρνηση όμως θεωρεί ότι η αύξηση αυτή δεν θα επηρεάσει σημαντικά την οικονομική κατάσταση της χώρας και κατέληξε σε συμφωνία με το ΔΝΤ η αποκατάσταση των μισθών να γίνει σε δύο βήματα από τον Ιούνιο.

πηγη: iefimerida

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply