Ἐμπορικὸν κέντρον στὴν αὐλὴ τοῦ ….Πλάτωνος!

Ὅπως τὸ διαβάσατε!
Θέλουν νὰ παραδώσουν τὴν Ἀκαδημίαν Πλάτωνος στὰ ἀγαπημένα τους συνεταιράκια!
Τί θά τούς σταματήσῃ;
Μόνον ἐμεῖς!
Διότι ἔχουν πάρει πάρα πολὺ μεγάλο θάῤῤος, στὰ ὅρια ποὺ ξεπέρασε τὸ θρᾶσος καὶ ἐγγίζει πλέον τὴν ἀγυρτεία!  
Αὐτὸ δὰ μᾶς ἔλειπε.. 
Καλὴ ἡ προσπάθειά τους, ἀλλὰ τὰ μάρμαρα εἶναι ἡ κληρονομιά μας, ὁ πλοῦτος μας, ἡ ῥίζα μας…
Αὐτὸ ὄχι μόνον δὲν ἔπρεπε νὰ τὸ σκεφθοῦν, ἀλλὰ οὔτε κἄν νὰ τὸ συζητᾶμε σήμερα!

Ἀρκετὰ ὑπεβάθμισαν τὴν περιοχὴ μὲ στόχον μόνον τὴν ἀσύδοτο ἐκμετάλλευσίν της…

 Καὶ μία δράσις….

Η εταιρεία ειδοποιήθηκε, οι κάτοικοι δεν έπρεπε να είναι εκεί!Πρωί Δευτέρας στον ΟΡΣΑ. Ο οργανισμός είχε προγραμματίσει μια κρίσιμη συνεδρίαση για το μέλλον της περιοχής της Ακαδημίας Πλάτωνα και όχι μόνο. Θα έδινε τη συγκατάθεση του στην ανέγερση του Πολυ-κέντρου της εταιρείας ARTUME S.A στο οικόπεδο πρώην Μουζάκη.

Οι κάτοικοι στα κάγκελα.
Με παράτυπες διαδικασίες, με fast track νομοθετικές παρεμβάσεις, υπουργοί και κρατικοί υπάλληλοι θα έβαζαν τη σφραγίδα καταστροφής σε μια ολόκληρη περιοχή. Προεκλογικά και ενώ καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αναλάβει τη ευθύνη!
Έξω από το κτίριο του ΟΡΣΑ το πρωί της Δευτέρας, βρέθηκαν κάτοικοι από τους Λαχανόκηπους, την Κολοκυνθού, την Ακαδημία Πλάτωνα. Ήταν εκεί η επιτροπή Κατοίκων της Ακαδημίας Πλάτωνα για να παραδώσει τη έγγραφη έντονη διαμαρτυρία της (η επιστολή που κατατέθηκε). Ήταν εκεί η συντονίστρια της MOnuMENTA, αραιολόγος Ειρήνη Γκρατσία. (είχαν κινήσει τις διαδικασίες κήρυξης διατηρητέου μνημείο το πρώην εργοστάσιο Μουζάκη αλλά τους …πρόλαβε ο υπουργός). Ήταν εκεί η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Περιστερίου Β.Μαλλιοστάθη.  
Δεν ήταν εκεί ο δήμος Αθηναίων και ο δήμος Περιστερίου. Ήταν εκεί εκπρόσωποι της εταιρείας… 
Όταν ζήτησαν να μπουν μέσα στη συνεδρίαση η απάντηση που έλαβαν ήταν “ποιος σας ειδοποίησε εσάς;
Δεν ακούσαμε να έγινε ανάλογη ερώτηση στους εκπροσώπους της εταιρείας.

Είχαν δικαίωμα να είναι εκεί, οι κάτοικοι και οι φορείς όμως όχι; Πως ακριβώς εννοούν στον ΟΡΣΑ τη διαφάνεια, τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που επιδρά και θα έχει επιπτώσεις σε περιοχές όπως το Περιστέρι και ο δήμος Αθηναίων τα επόμενα 30-40 χρόνια;
Αλλά είπαμε. Η εταιρεία συνέταξε τη μελέτη επιπτώσεων, η εταιρεία μιλάει για τα θετικά, κ.λ.π. Και οι οργανισμοί του δημοσίου(;) υιοθέτησαν και αποφασίζουν με τις μελέτες της εταιρείας.
Στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του ΟΡΣΑ μπήκαν και μίλησαν οι κάτοικοι και οι εκπρόσωποι των φορέων, κατατέθηκε η επιστολή διαμαρτυρίας. Αμέσως μετά μπήκαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας.
Μετά από αυτό αποφασίστηκε η αναβολή της συνεδρίασης.
Μέχρι τον επόμενο “γύρο” αγώνα των κατοίκων και φορέων, αξίζει να δούμε τις αντιδράσεις του δήμου Αθηναίων. Το ερώτημα γιατί επέλεξε να μην εκπροσωπηθεί σε μια τέτοια συνεδρίαση, μας βάζει σε σοβαρές υποψίες. Το project της εταιρείας για το Πολυ-κέντρο, το σχέδιο της να βάλει πόδι στην αυλή του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνα, ο δήμος Αθηναίων τις γνώριζε και τις γνωρίζει πολύ καλά. Επέλεξε όμως να απέχει. Και αυτό κάτι σημαντικό μας λέει.  (πηγή)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply