Τὰ ἀληθινὰ διακυβεύματα τῶν ἐκλογῶν.

Άραγε τι άλλαξε από τις προηγούμενες εκλογές, που θα κάνει τους Έλληνες να αλλάξουν την επιλογή κόμματος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου;

Άλλαξε το καταστροφικό μνημόνιο; ΟΧΙ! Απεναντίας συνεχίζεται ακατάπαυστα η απομύζηση του ρευστού της αγοράς, με τις ευλογίες της ΝΔ, του ΠΑΣοΚ και των λοιπών μνημονιακών δορυφόρων. Τα 25 δις ρευστό σε ευρώ που κυκλοφορούσε στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2012 εκτιμάται ότι θα έχει μειωθεί κατά 7 δις έως το τέλος Σεπτεμβρίου και έπεται συνέχεια.

Αφαιρέθηκαν οι επαχθείς και επονείδιστοι όροι της δανειακής σύμβασης, όπως η παραίτηση από την ασυλία της κρατικής περιουσίας και η εφαρμογή του Αγγλικού Δικαίου; ΟΧΙ!

Σταμάτησε το κατρακύλισμα των μισθών και συντάξεων και η φτωχοποίηση των Ελλήνων Πολιτών; ΟΧΙ!

Σταμάτησε η φοροεπιδρομή ακόμη και κατά αστέγων; ΟΧΙ!

Εφαρμόστηκε έστω και υποτυπώδης αναπτυξιακή πολιτική; ΟΧΙ!

Γιατί άραγε πρέπει να πεισθεί ο Έλληνας ψηφοφόρος να «διορθώσει» την ψήφο του ψηφίζοντας μνημονιακά κόμματα;

Μήπως πρέπει να διορθωθεί  η ψήφος επειδή τόσο ο Α. Σαμαράς όσο και ο Ε. Βενιζέλος έκαναν ακόμη μία κυβίστιση υποσχόμενοι δια λόγων αυτά που μέχρι πρότινος δεν εφάρμοζαν;

Το μεν Βενιζέλο διαψεύδουν οι πράξεις του οι οποίες οδήγησαν στην εξαθλίωση τον Ελληνικό Λαό, αλλά και η σπουδή που επέδειξε ακόμη και εντός της Βουλής για την υπερψήφιση του δεύτερου μνημονίου και της νέας δανειακής σύμβασης.

Τον δε Σαμαρά ομοίως διαψεύδει η στάση του ως  συμμέτοχος στην κυβέρνηση «Τσολάκογλου» Παπαδήμου και επί πλέον η διγλωσσία την οποία χρησιμοποιεί εντός και εκτός Ελλάδος. Τρανή απόδειξη η κρυφή μέχρι προχθές επιστολή προς τον  πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, από τον Φεβρουάριο του 2012 έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Στην οποία επιστολή ο κ. Σαμαράς δεσμεύεται εγγράφως για την πιστή εφαρμογή των όρων του μνημονίου. (επισυνάπτεται η επιστολή).

Η μήπως πρέπει να αλλάξουν την ψήφο τους οι Ελληνίδες και οι  Έλληνες εμπρός στον κίνδυνο «εξόδου από το ευρώ»; Και μόνον για αυτόν τον επαίσχυντο ψευδή ισχυρισμό, τον οποίο έχουν αντικρούσει ευρωπαίοι και Έλληνες αρμόδιοι, τόσο ο Α. Σαμαράς όσο και ο Ε. Βενιζέλος αξίζουν να τιμωρηθούν με ακόμη μικρότερα ποσοστά!

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις των Τσίμ οʼ Νήλ της Goldman Sachs και του Στέφεν Ρόατς της Morgan Stanley οι οποίοι δηλώνουν αντίστοιχα, ότι, «Η Ελλάδα θα μείνει στο Ευρώ με κάθε τίμημα» και «κανείς δεν θέλει την καταστροφή της ευρωζώνης».

Άρα τα ψευδοδιλήμματα των Σαμαρά και Βενιζέλου και των λοιπών φιλομνημονιο-συγγενών, εξυπηρετούν μόνον τα συμφέροντα των τραπεζιτών-δανειστών.

Κινδυνεύουν οι μισθοί και οι συντάξεις; Όχι βροντοφώναξε ο υπηρεσιακός υπουργός κ. Ζάννιας.

Κινδυνεύουν οι καταθέσεις; ΟΧΙ βροντοφωνάζουν οι Έλληνες τραπεζίτες αλλά και η ευρωπαίκή ένωση!

Άρα οι ισχυρισμοί των εραστών του μνημονίου είναι μία τεράστια απάτη, εις βάρος του Ελληνικού Λαού.

Αυτό που τρέμουν οι τοκογλύφοι τραπεζίτες και οι επίβουλοι του Ελληνικού πλούτου και Έθνους είναι η επικράτηση των αντιμνημονιακών κομμάτων!

Καιρός είναι να χάσουν την μπάλα από τα πόδια τους. Και θα την χάσουν μόνον αν σταματήσουν να τους δίνουν πάσες οι «Έλληνες»  Σαμαράδες και οι Βενιζέλοι.

Τα διακύβευματο των εκλογών της 17ης Ιουνίου, σίγουρα δεν είναι τα ψευδεπίγραφα «ευρώ ή δραχμή» και «ευρώπη η χρεωκοπία» αλλά η Ελευθερία και αυτοδιάθεσή μας   ως κράτος,  και το μέλλον μας ως χώρα και ως Έθνος. Πλούτο έχουμε!

Ιωάννης Δέμος 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Τὰ ἀληθινὰ διακυβεύματα τῶν ἐκλογῶν.

Leave a Reply