Ἡ ἡμέρα ποὺ ἐπανῆλθε ἡ Δημοκρατία καὶ ἡ Ἐλευθερία στὴν Ἑλλάδα.


Αιρετικό σχόλιο αναγνώστη του capital.gr σχετικά με τα γεγονότα Κασιδιάρη -Κανέλλη – Δούρου  που προκάλεσε  και δίχασε όσους το διάβασαν 

Η ημέρα που επανήλθε η Δημοκρατία και η Ελευθερία στην Ελλάδα. Η ημέρα που:
– Η κ. Δούρου δεν μπορεί πια να υπονοεί ότι ο Κασιδιάρης είναι εγκληματίας και να μην του επιτρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του (δεν τον άφησε να απαντήσει).
– Η κ. Δούρου δεν μπορεί πια να κατηγορεί τον Κασιδιάρη χωρίς να παρουσιάζει ταυτόχρονα αδειάσειστα στοιχεία. (Και ο Μουμπάρακ στην Αίγυπτο πέρασε πρώτα από δικαστήριο).
– Το να σε τρέχει ο καθε ένας στο δικαστήριο (δίκαια ή και άδικα) δε σημαίνει πια ότι είσαι ένοχος. Αυτό κρίνεται από τους δικαστικούς/ενόρκους και όχι από την κάθε κ. Δούρου.
– Η κ. Δούρου δεν μπορεί πια να σε κατηγορεί ότι θα γυρίσεις την χώρα 500 χρόνια πίσω όταν πας να αντικρούσεις τις κατηγορίες της ότι είσαι εγκληματίας. 

– Η κ. Κανέλλη δε μπορεί πια να λέει σε εκλεγμένο βουλευτή και αντιπρόσωπο του λαού στη βουλή «σήκω φύγε από εδώ ρε». Αυτή είναι αντιμετώπιση που δεν αρμόζει σε κανένα ούτε σε σκύλο πόσο μάλλον στον σοφό λαό που ψήφισε να τον εκπροσωπήσει ο Κασιδιάρης.
– Η κ. Κανέλλη δε μπορεί πια να σου πετάει εφημερίδες όταν αυτή κρίνει ότι πρέπει, επειδή έχει αυτοαναγορευτεί λαικός ήρωας.
– Η κ. Κανέλλη δε μπορεί πια να συνετίζει κανένα άλλο εκτός από τον εαυτό της. Για τους άλλους οφείλει να το κάνει αυτό ο νόμος.
– Η κ. Κανέλλη δε μπορεί πια να πετάει καφέδες και να το βαπτίζει επαναστατική πράξη, αλλά όταν πετάει άλλος νερά να του πετάει εφημερίδα.
– Δεν μπορεί πια το κάθε ΚΚΕ να λέει βία στη βία της εξουσίας και να ξαφνιάζεται μπροστά στη βία των υπολοίπων.
Αν για να γίνουν αντιληπτά τα πιο πάνω έπρεπε να πέσουν μερικές ψιλές, μικρό το κακό. Το μεγάλο κακό είναι να μην έχουν γίνει ακόμη αντιληπτά τα παραπάνω ακόμη και τώρα.
Όχι κύριοι, ο Κασιδιάρης ΔΕΝ χειροδόκησε. ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΚΑΝΕ. Απλά τον έκανε στο επίπεδο που είναι σήμερα ο διάλογος στην Ελλάδα. Στο επίπεδο που καθορίζουν:
– Το ΠΑΜΕ που δεν αφήνει τους εργαζόμενους να δουλέψουν (βλέπε χαλυβουργία)
– Όσοι βαφτίζουν τους αστυνομικούς Μπάτσους-Γουρούνια-κλπ
– Όσοι βαφτίζουν φασισμό/ρατσισμό οποιαδήποτε συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική τολμάει να ακουστεί
– Όσοι θεωρούν αντίσταση να καίνε κάθε τρεις και λίγο την Αθήνα, να κλείνουν τα λιμάνια και αεροδρόμια
– Όσοι πολιτικοί επί δεκαετίες έλεγαν ψέματα και μας κορόιδευαν
– Όσοι στέλνουν συλληπητήριο τηλεγράφημα σε βόρεια Κορέα, απειλούν την Ευρώπη με πυρηνικά, ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα δεν ανήκει στη Δύση, θέλουν να μας κάνουν Κούβα και Βενεζουέλα
– Όσοι αντί να κάνουν μεταρυθμίσεις αυξάνουν φόρους και κόβουν οριζόντια μισθούς και συντάξεις, ενώ δίνουν επίδομα τυφλού σε πρωταθλητές μπιλιάρδου
– Όσοι Τσοχατζόπουλοι μας χρεοκώπησαν για να πλουτίσουν
– Όσοι λένε ξενόφοβους αυτούς που τολμούν να πούνε ότι φοβούνται τους μετανάστασες, επειδή κρίνουν από τις αλβανίδες υπηρέτριες που έχουν στα σπίτια τους
– Όσοι αντί να ξυπνήσουν μετά τις σφαλιάρες κάθονται και κατηγορούν τους άλλους (Κανέλλη: τα πουσταριά δε θα περάσουν)
– Οι φωτόπουλοι που κόβουν το ρεύμα και παίρνουν παχυλές απολαβές για το καλό μας
– Όσοι αντί να προτείνουν λύσεις, διεκδικούν την ψήφο μας κατηγορώντας όλους τους άλλους
– Όσοι αντί να δούνε τα αίτια που οδήγησαν τον ελληνικό λαό να ψηφίσει Χ.Α. του λένε ότι έκανε λάθος επιλογή και πρέπει να τη διορθώσει
– Όσοι πετάνε μολότωφ κάθε τόσο στον ΣΚΑΙ
– Όσοι πάνε με καδρόνια να βαρέσουν νομπελίστες
Καλεσμένος στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ήταν ο βραβευμένος με νόμπελ ιατρικής και φυσιολογία καθηγητής James Watson. Ο ίδιος, έχει απασχολήσει πολλές φορές την επιστημονική και όχι μόνο κοινότητα με τις ρατσιστικές του απόψεις, περί φυλετικής ανωτερότητα- Όσοι θεωρούν πρόοδο να καίνε τους εργαζόμενους στη Μαρφίν
– Όσοι λένε δολοφόνο το παιδί που σκότωσε τον κλέφτη που μπούκαρε στο σπίτι του αντί να καταδικάσουν τον κλέφτη

Να κατηγορήσουμε την Χ.Α. για το επίπεδο του διαλόγου; Πόσο μερίδιο ευθύνης να αποδώσω αντικειμενικά σε ένα κόμμα που το μάθαμε πριν από λίγες εβδομάδες και πόσο στους άλλους που του βλέπουμε δεκαετίες;;;
Αν κύριοι δεν σας αρέσει ο τρόπος που γίνεται πια διάλογος φτιάξτε το επίπεδο του διαλόγου. Αν θέλετε να δείξετε με το δάχτυλο τους υπεύθυνους δείξτε προς τη σωστή κατεύθυνση.
Να μιλήσω για πολιτικό ήθος? Χ.Α.: «Εάν θέλετε να καταδικάσουμε τον συναγωνιστή μας για την πράγματι ατυχή στιγμή, καταδικάστε και εσείς πρώτα τις ύβρεις και την επίθεση της Λιάνας Κανέλλη». Πόσες φορές έχετε ακούσει από άλλα κόμματα να είναι πρόθυμα να καταδικάσουν τους βουλευτές τους. Πόσες φορές καταδίκασε ο Συριζα τους βουλευτές του που ήταν μάρτυρες υπεράσπισης της 17 Νοέμβρη; Όχι κύριοι δε σκοπεύω να ψηφίσω Χ.Α.. Αν μπορούσα να καθορίσω το εκλογικό αποτέλεσμα θα ήθελα να δω Μάνο-Τζίμερο στο 80% και τους υπόλοιπους ίσα πάνω από το 3% (κάποιους και κάτω από αυτό δε θα με πείραζε). Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πιστεύω ότι θα κάνει την Ελλάδα κάτι ανάμεσα σε Βουλγαρία, βόρεια Κορέα, Κούβα και Συρία. Πιστεύω ότι η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι οι μεταρρυθμίσεις και όχι το μπουνίδι. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Όχι μόνο επειδή αυτό αποτελεί Αρετή, αλλά γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα πραγματικά εμπόδια στο να γίνουμε δυτικός κόσμος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το κείμενο απευθύνεται σε σκεπτόμενους. Οι υπόλοιποι αγνοήστε το. (πηγή)
 
Δὲν θέλω νὰ σχολιάσω…
Ναί, συμφωνῶ σχεδὸν ἀπολύτως μὲ τὸ παραπάνω…
Στὴν κρίσιν τοῦ κάθε ἐνὸς τὸ ἀφήνω…
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply