Ἡ Μεσόγειος φλέγεται! Ἡ Ἑλλάδα τό ἀντιλαμβάνεται;

H “Αυγή της Οδύσσειας” και οι Ισλαμοφασίστες της Μέρκελ!
Ενα άρθρο φωτιά του Γιώργου Αδαλή.Στις 21 Μαρτίου 2011, στο προσωπικό μου site το www.adalis.gr, είχα δημοσιεύσει ένα άρθρο σχετικά με την επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας» εναντίον του Καντάφι αναφέροντας ξεκάθαρα, ότι ο τίτλος της επιχειρήσεως αυτής υποδήλωνε ξεκάθαρα ότι ξεκινά μια εκκαθάριση, η οποία θα έχει την χρονική διάρκεια του ταξιδιού του Οδυσσέα. [Σχετικό άρθρο]
Οι «γκλαμουράτοι» όμως «αχυράνθρωποι» των Τραπεζών που έχουν επικυριαρχήσει στα δύο πρώην μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα αδυνατούν να καταλάβουν ότι από το 2010 και μετά συντελείται με ακρίβεια ένα γιγάντιο σχέδιο ανακατανομής του υποθαλάσσιου και χερσαίου πλούτου των χωρών της Μεσογείου! Αλλά οι διπλωμάτες μας;

Προφανώς ζώντας ανάμεσα σε νταντάδες, οικονόμους, μπάτλερ και γενικά την αριστοκρατική χλιδή της σύγχρονης «διπλωματίας», έχουν βολευτεί με τα κεκτημένα τους και αδυνατούν να παρέμβουν στις αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας, που εδώ και χρόνια τώρα, προσποιείται ότι δεν βλέπει αυτό που «έρχεται» στη Μεσόγειο και έχει τελικό στόχο τη χώρα μας και μάλιστα σε δύο γεωγραφικά επίπεδα! Ένα στο Βόρειο Αιγαίο και στη Θράκη κι ένα στο Νότιο Αιγαίο, από το Καστελόριζο και τα Δωδεκάνησα ως τη Γαύδο και την Κρήτη !

Οι Ελληνες διπλωμάτες, έχουν την ζωντάνια του … αγάλματος της «Κοιμωμένης του Χαλεπά» όπως τους είχα γράψει και παλιότερα!

Φέρουν τεράστια ευθύνη, γιατί αδυνατούν να παρέμβουν στις επιλογές της Κεντρικής Εξουσίας και καλύπτονται κάτω από τον … «συμβουλευτικό τους ρόλο»!

Στην ουσία είναι «χαμένοι» κάτω από το «κομματικό μαξιλάρι» που τους χάρισε μεγάλο μερίδιο στην καριέρα τους και αποτελούν το μοναδικό σώμα παγκοσμίως, που άνετα μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει ως … διακοσμητικό!

Διότι τι νόημα έχει να πληρώνουμε πανάκριβες διπλωματικές υπηρεσίες σε 170 κράτη του πλανήτη, αν τελικά δεν εισακούονται ή εν πάση περιπτώσει δεν χρησιμοποιούνται από κανέναν!

Για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος όμως, η ευθύνη για την κατάσταση αυτή βαραίνει εξόχως τους πολιτικούς και δευτερευόντως τους διπλωμάτες, ενώ υπήρξαν αρκετές «φωνές» ειδικά στην Α4 δ/νση Ελληνοτουρκικών υποθέσεων, καθώς και στις αντίστοιχες των Βαλκανικών και Αραβικών, οι οποίες «πνίγηκαν» μέσα στην κομματική οχλαγωγή των «κομματικών αριστοκρατών» της διπλωματίας!

Αυτό όμως, δεν μπορεί να αποτελεί το άλλοθι, μιας διαρκούς αφασίας(!), στην οποία βρίσκεται η Ελληνική διπλωματική σκηνή!

Αν κοιτάξει κανείς στον χάρτη της Μεσογείου τα τελευταία χρόνια, γίνονται κοσμογονικές αλλαγές ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ! Αλλαγές που στόχο έχουν να επαναδιατάξουν τα σύνορα των κρατών!
Μόνο που αυτή τη φορά, η «Νέα Τάξη Πραγμάτων» κρατά έναν χάρακα και ΔΕΝ τον τοποθετεί στο χερσαίο έδαφος ενός γεωπολιτικού χάρτη, αλλά στα θαλάσσια σύνορα των κρατών!

Όπως και παλιά, οι «αριστοκράτες» της Μεγάλης Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας, χάρασσαν τα σύνορα στην Αφρική, με μόνο εργαλείο ένα χάρακα, έτσι και σήμερα, δημιουργούν τις συνθήκες, που θα τους επιτρέψουν, να μοιράσουν τον πλούτο της Μεσογείου ! Να τον μοιράσουν με την παλιά κλασική μέθοδο του … χάρακα!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να περιγράφουμε συνοπτικά κάποια γεγονότα πολύ σημαντικά για την κατανόηση του προβλήματος που κρύβεται κάτω από το χαλί του Μεγάρου Μαξίμου, ανεξάρτητα ποιος κυβερνά τη χώρα! Κάποια γεγονότα που ορισμένοι ιδρώνουν προκειμένου να τα παρουσιάσουν ως ανεξάρτητα μεταξύ τους!

Στην Δυτική Μεσόγειο, το Μαρόκο γνώρισε μια περιπέτεια που εδώ στην Ελλάδα δεν κατόρθωσε να φτάσει ούτε καν τρίτο θέμα στα κανάλια!

Το ίδιο για την Τυνησία!

Και ακριβώς το ίδιο στην γειτονική Αλγερία!

Οι ηγέτες των τριών προηγουμένων κρατών ήταν εύκολοι στόχοι! Στην γειτονική τους Λιβύη όμως, χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας», με μια παράταιρη συμμαχία, που ενώ μισεί θανάσιμα ο ένας τον άλλον, εν τούτοις ενώθηκαν για να διαλύσουν την μοναδική χώρα της περιοχής που δεν είχε ούτε ένα δολάριο εξωτερικό χρέος! Στόχος, ο Μουαμάρ Καντάφι!

Ο συνέταιρος μέχρις εσχάτων, του Ανιέλι, και σχεδόν όλων των Δυτικών και Ασιατικών κολοσσών!

Στην Αίγυπτο, έγινε η μεγαλύτερη σφαγή και τα επεισόδια της πλατείας Ταχρίρ, μένουν πλέον στις μαύρες σελίδες της ανθρωπότητας. Στόχος ο Χόσνι Μουμπάρακ!

Στη Συρία, γίνεται καθημερινά η «κόλαση του Δάντη» με μέσο όρο 70 θύματα τη μέρα! Στόχος ο Μπασάρ αλ Ασαντ!

Η Κύπρος, απειλείται ανοιχτά από τους Τούρκους!

Στον Λίβανο επικρατεί αναβρασμός.

Στην Ιορδανία, δημιουργείται κίνημα κατά του Βασιλιά!

Η Τουρκία, τελεί «υπό εξέταση … διαίρεσης» των Περιοχών του Χαλκού (Επαρχία Ντιγιάρμπακίρ) και του σχεδόν … δημιουργημένου Κουρδικού κράτους!

Το Ισραήλ βρίσκεται σε καθεστώς πολέμου με την Τουρκία, με μοναδική λύση έναν νέο γάμο των δύο χωρών και πάλι, που θα «αγαπηθούν» σύντομα, μπροστά στις εξελίξεις!

Στην βόρεια «όχθη» της Μεσογείου, οι Ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν άλλου είδους προβλήματα!

Η Ελλάδα όλοι γνωρίζουμε ότι έχει χάσει μέρος της κυριαρχίας της και φτάσαμε να έχουμε μέχρι και κυβέρνηση τραπεζιτών!

Η Ιταλία, παλεύει να αποφύγει τη Μέγγενη του Μνημονίου με έναν τραπεζίτη στο τιμόνι, που άγνωστο πως, θα καταφέρει να το αποφύγει. Ο στόχος πάντως να «πέσει» ο Μπερλουσκόνι επετεύχθη!

Η Ισπανία, τα ίδια και χειρότερα, με τον Μαριάνο Ραχόι, να έχει καθυστερήσει το … αναπόφευκτο!

Και μέσα σε όλα αυτά, να κατεβαίνει η ρωσική αρκούδα, πότε με το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» πότε με δυνάμεις ταχείας επέμβασης στην Ανατολική Μεσόγειο!

Οι Κινέζοι να θέλουν να αγοράσουν όλα τα λιμάνια της περιοχής!

Και σε όλα αυτά, ο Αχμαντινετζάντ να φτάνει ένα βήμα πριν την κατασκευή πυρηνικής βόμβας, αφού έχει πλέον καταφέρει να φτάσει στο ολοκληρωτικό στόχο του 80% του προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου!

Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ αγαπητοί μου φίλοι!

Δεν υπάρχει ούτε ένα κράτος που να μην έχει υποστεί, πόλεμο, βίαιες αλλαγές πολιτεύματος, αλλαγές ηγετών ή να έχει φτάσει στα όρια της οικονομικής καταστροφής!

Μια άνευ προηγουμένου πολεμική αναταραχή με εστίες σε κάθε χώρα!

Μόνο στον Β Παγκόσμιο πόλεμο είχε ξανασυμβεί κάτι ανάλογο σε πολεμικό επίπεδο. Πάντως είναι η πρώτη φορά, που ενώ δεν έχει κηρυχτεί «επίσημα» παγκόσμιος πόλεμος, αίφνης ξεσπάνε εστίες πολεμικών συρράξεων που φαινομενικά, δεν έχουν κανένα συνδετικό κρίκο μεταξύ τους!

Λες και όλους τους λαούς ξαφνικά, τους χτύπησε η «ζέστη» και ξεσηκώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα , εναντίον ποιου άραγε;

Είναι μεγάλο σφάλμα να πιστεύει κανείς ότι όλη αυτή η κατάσταση που σας περιγράφω , είναι τυχαία, ενώ τα γεγονότα είναι ασύνδετα μεταξύ τους!

Είναι μεγάλο λάθος, να πιστεύει κανείς ότι η ένταση αυτή στη Μεσόγειο, με αποκορύφωμα την πτώση του Τουρκικού κατασκοπευτικού RF-4, αποτελεί μια τυχαία αλληλουχία γεγονότων, χωρίς διασύνδεση και κάποιο απώτερο κέντρο επιχειρήσεων που την κατευθύνει!

Στην μεσόγειο έχει ξεκινήσει ένα γενικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα στις πανίσχυρες πετρελαϊκές εταιρίες, που βλέποντας επί χρόνια τα κράτη να μην μπορούν να διακανονίσουν με μεταξύ τους συμφωνίες τις ΑΟΖ, αποφάσιζαν να επέμβουν δυναμικά στις εξελίξεις!

Σε προηγούμενο άρθρο μου στους aegeantimes.gr είχαμε αποκαλύψει, με ποιο τρόπο ο Πρόεδρος της Noble Energy, Τσαρλς Ντέιβιντσον, κατάφερε μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό να στήσει γεωτρύπανο στην φλεγόμενη περιοχή στο γνωστό πλέον «οικόπεδο 12» [Σχετικό άρθρο]!

Ουδείς εδώ στην Ελλάδα, κατάφερε να εξηγήσει στους Ελληνες, τι συνέβη και ξαφνικά οι πρώην επιστήθιοι φίλοι και σύμμαχοι , Τουρκία και Ισραήλ, έγιναν Εχθροί σε μια νύχτα!

Από τη μια βλέπετε η ανεξήγητη ιστορικά Αντισημιτική (όσο και ανέξοδη) ρητορική της «αριστεράς» που ξαφνικά αγάπησε την Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του ’90!

Μέχρι και το 2008, η κατάσταση ήταν τόσο τελματωμένη που ουδείς μπορούσε να βρει άκρη στο τι συμβαίνει στην Μεσόγειο!

Με την πολιτική του Ντέιβιντσον, δημιουργήθηκε ξαφνικά, ένας πανίσχυρος άξονας στη Μεσόγειο που άλλαζε το status quo! Ισραήλ, Κύπρος, Λίβανος, Συρία και Αίγυπτος, είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν έναν συμπαγή άξονα με βάση την χάραξη της ΑΟΖ και είχαν προσδοκίες ότι στον άξονα αυτό θα ενταχτεί αυτόματα και η Ελλάδα!

Φανταστείτε γεωγραφικά έναν χάρτη όπου όλες αυτές οι χώρες ενώνουν τα θαλάσσια σύνορά τους με αυτά της Ελλάδας!

Το πρόβλημα θα είχε λυθεί με την Τουρκία να χτυπιέται και να απειλεί χωίς όμως κανένα αντίκρυσμα!

Αυτά φυσικά μέχρι και το 2007 αρχές 2008!

Κάπου εκεί, λες και τσίμπησε μύγα τους λαούς της Αφρικής και της Μεσογείου και άρχισαν να αλληλοσπαράσσονται!

Στην Ελλάδα, δεν έχει μιλήσει κανείς ακόμη, για το πώς οι Φραγκολεβαντίνοι της Μέρκελ, κατάφεραν όλη αυτή την Ανατροπή, στην οποία ο Ομπάμα ήταν αντίθετος από την αρχή!

Το εργαλείο της Μέρκελ, ήταν ο ίδιος ο Ερντογάν!

Ένα γνήσιο τέκνο του Ισλαμισμού που γνωρίζει καλά τις «αμαρτίες του Ισλάμ» καθώς και τους πάτρωνές του!

Προσωπικά, ποτέ δεν είχα κάτι εναντίον του Ισλάμ και ως πολίτης της Δύσης, έχω κατακρίνει με άρθρα μου τις «Δυτικές Σταυροφορίες» εναντίον του Ισλάμ τόσο στην παλιά όσο και στην σύγχρονη ιστορία!

Όμως μέσα στο Ισλάμ, υπάρχει σε κάθε χώρα, μια «δράκα» από εξτρεμιστές, που καμία σχέση δεν έχουν ακόμη και τον ακραίο Ισλαμικό Φονταμενταλισμό, που αποτελεί στοιχείο της θρησκευτικής τους παράδοσης!

Μέσα στο Ισλάμ, υπάρχουν οι Ισλαμοκάπηλοι που διαστρεβλώνουν το ίδιο το Ισλαμικό δόγμα προκειμένου να κάνουν τις μπίζνες τους!

Η Μέρκελ λοιπόν, έστρεψε την προσοχή της, στους Ισλαμοφασίστες!

Ως γνήσιο τέκνο του Γερμανικού Νεοναζισμού, «τα βρήκε» εύκολα με τους Ισλαμοφασίστες και ακολούθησε μια πολιτική που ναι μεν μπορεί να ακούγεται αντιφατική, στην ουσία όμως εξυπηρετούσε τα συμφέροντά της!

Πως το έκανε αυτό;

Στους κύκλους του Ισλάμ, υπάρχει ένα ρητό:

«Αν κάποιος μπορεί να συνεργαστεί με τους Εβραίους και τους Χριστιανούς, τότε είναι ένας από αυτούς»!

Αυτό το ήξερε καλά ο Ερντογάν και το μετάγγισε και στην Μέρκελ! Αυτή με τη σειρά της ενίσχυσε τα φασιστικά στοιχεία, και κάπου εκεί, άρχισε να δημιουργείται παντού, ένα ρεύμα που συνεχώς μεγάλωνε με αποτέλεσμα ο Ισλαμικός Φονταμενταλισμός να χρηματοδοτείται «μυστικά» από τους Χριστιανούς της Μέρκελ με σκοπό την ανατροπή της μεγάλης συμφωνίας στη Μεσόγειο!

Παντού σε όλες τις χώρες αυτές, θα βρείτε πίσω από κάθε εξέγερση, έναν Τούρκο διπλωμάτη και θα ακούσετε πύρινους λόγους υπέρ της εξεγέρσεως από τον Ερντογάν, που πίστεψε ότι πέραν της διάλυσης της συμμαχίας της ΑΟΖ, θα γινόταν και ο λαοπρόβλητος ηγέτης του Μουσουλμανικού κόσμου σε Ασία και Αφρική, ξεπερνώντας σε «φωτεινότητα» ακόμη και τον ίδιο τον Κεμάλ!

Ετσι είδατε ηγέτες από πανίσχυρους, να είναι κυνηγημένοι από τους λαούς τους!

Κι όπου δεν τα κατάφεραν οι … λαοί, η Μέρκελ έβαλε την Γαλλία και την Τουρκία να καθαρίσει! (βλ. Λιβύη)

Αλλοι έφυγαν νύχτα με ελικόπτερο, άλλοι δικάζονται σήμερα κι άλλοι σοδομίστικαν και τελικά θανατώθηκαν από ομοεθνείς τους!

Για την ΑΟΖ, η Λιβύη δεν μπορούσε να τα βρει με την Ιταλία, ενώ «απειλούσε» ακόμη και την Ελλάδα! Θεωρούσε βλέπετε τον κόλπο της Σύρτης ως … αρχιπέλαγος, ενώ δεν ήταν!

Σήμερα στην Ελλάδα, η αριστερά χρησιμοποιείται από το λόμπι των τραπεζιτών για να εξυμνεί τις προσπάθειες του νομπελίστα Ελ Μπαραντέι, στην Αίγυπτο, που συνέβαλαν στην εκλογή του εκλεκτού της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας», μην γνωρίζοντας προφανώς, ότι ο Μπαραντέι είναι επιστήθιος φίλος του Ερντογάν και το κίνημά του χρηματοδοτήθηκε αδρά από την Τουρκία!

Εκεί φτάσαμε ως χώρα!

Να μην μπορούμε να διακρίνουμε, όχι ποιοι είναι καν οι πραγματικοί μας σύμμαχοι, αλλά να τους βρίζουμε και να εξυμνούμε αυτούς που είναι εξ ορισμού εχθροί της Ελλάδας

Η νέα τάξη πραγμάτων, επέβαλε δραματικές αλλαγές στην περιοχή, με βίαιο τρόπο αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Και προπάντων, πρόλαβε την δημιουργία ενός πανίσχυρου άξονα στην ΑΟΖ, Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου που φαινόταν ότι θα υπερίσχυε έναντι του άξονα που προωθούσε η Μέρκελ, για λογαριασμό δυο μεγάλων πετρελαϊκών εταιριών που ξεσήκωσαν τον πλανήτη, γιατί μια Αμερικάνικη εταιρία, η Noble Energy, από το πουθενά , έβαλε γεωτρύπανο στη Μεσόγειο!

Κι ενώ στον άξονα αυτό ήταν έτοιμος να προσχωρήσει ΚΑΙ ο Λίβανος και συζητούσε και η Συρία, ξαφνικά, μέσα σε δυο χρόνια, όλα άλλαξαν!

Και άλλαξαν τόσο πολύ, που η Μέρκελ προτείνει καθημερινά στο Ισραήλ, να τα βρει ξανά με την Τουρκία

Η αδυναμία της Ελλάδας να παρέμβει ως δύναμη εγγύησης στην περιοχή, οφείλεται στην οικονομική κρίση!

Μια κρίση που ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα με την διάλυση των χωρών της Μεσογείου!

Και ενώ γύρω μας παίζεται το μεγαλύτερο παιχνίδι στην ιστορία του πλανήτη, η Ελλάδα ασχολείται με τον … Ράπανο που ήταν η επιλογή της Μέρκελ, μετά από τον Παπαδήμο! Η Ελλάδα δεν μπορεί να κυβερνηθεί γιατί η κυβέρνηση αρρώστησε! Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση εδώ και μια εβδομάδα, κι ακόμη δεν έχουν μπει στη βουλή οι Βουλευτές!!!

Η Ελλάδα που δεν γνώριζε ότι στο Eurogroup δεν μπορεί να παρασταθεί με έναν υπουργό αλλά χρειάζεται αρχηγός Κράτους!

Η Ελλάδα που όλως τυχαίως, μέχρι πριν τρία χρόνια δεν γνώριζε ότι στο υπέδαφός της υπάρχουν υδρογονάνθρακες!

Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν ακόμη για να καταλάβουμε ότι τα κόμματα εξουσίας, διέλυσαν τη χώρα και συνεχίζουν να την διαλύουν ακόμη και σήμερα!

Που τα τύμπανα του πολέμου έχουν αρχίσει να ακούγονται και στα σπίτια μας!!! (πηγή)

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Ἡ Μεσόγειος φλέγεται! Ἡ Ἑλλάδα τό ἀντιλαμβάνεται;

Leave a Reply