Τὰ καραγκιοζιλίκια μὲ τὴν Χρυσῆ Αὐγή δὲν ἔχουν τελειωμό…

Η ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή για την ανάδειξη των αντιπροέδρων ολοκληρώθηκε με τη Χρυσή Αυγή ως πέμπτο κόμμα να μην κατορθώνει τελικά να εκλέξει υποψήφιό της ως αντιπρόεδρο αφού ο κος Ζησιμόπουλος συγκέντρωσε 41 ψήφους έναντι των 75 που απαιτούντο. Ίσως δε, να είναι και η πρώτη φορά που το Κοινοβούλιο δε θα έχει έβδομο αντιπρόεδρο.

του Στρατή Μαζίδη

Η σύμπραξη τελικώς όλων των κομμάτων -με 23 όμως εξαιρέσεις- να σαμποτάρουν την εκλογή βουλευτή από τη Χρυσή Αυγή στη θέση του Ζ’ αντιπροέδρου είναι λογικά ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα της απομόνωσης του εθνικιστικού κόμματος στην κοινή προσπάθεια να εξωβελιστεί από το πολιτικό σκηνικό.

Αυτό όμως που δεν έχει καταστεί όπως φαίνεται κατανοητό είναι πως όσο χτυπάς κάποιον, τόσο περισσότερο τον ενδυναμώνεις. Όσο τον απομονώνεις ή τον φιμώνεις, τόσο πιο πολύ τον ενισχύεις.

Και τι θα γίνει άραγε με αυτούς τους 23 βουλευτές των άλλων κομμάτων που ψήφισαν τον κο Ζησιμόπουλο; Θα διαταχθεί ΕΔΕ ώστε να εντοπιστούν οι “ένοχοι” για να τιμωρηθούν παραδειγματικά και… δημοκρατικά;

Τι μαθήματα δημοκρατίας υποτίθεται πως παραδίδουν τα πολιτισμένα κόμματα όταν καταφεύγουν σε τέτοιες πρακτικές απέναντι σε ένα πολιτικό φορέα που απέσπασε σημαντικό ποσοστό αλλά και αριθμό ψήφων σε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις;

Η Χρυσή Αυγή εφόσον κρίνεται επικίνδυνη δεν αντιμετωπίζεται με την εξαφάνισή της από τα κανάλια, τις “αντικειμενικές” εκπομπές με παρουσιαστές που φωνάζουν “όχι” αλλά παρακαλούν για “ναι” και ούτε φυσικά με “δημοκρατικές” εκτροπές του κανονισμού λειτουργίας της βουλής.

Ίσα ίσα που αν θεωρείς κάποιον φασίστα, τότε είναι που πρέπει να του αναθέτεις ευθύνες ώστε αν ανταπεξέλθει να έχει μπει σε διαδικασία εκδημοκρατισμού. Ενώ αν δεν τα καταφέρει, να τον εκθέσεις στην κοινή γνώμη.

Η Χρυσή Αυγή δε θα χάσει μη εκλέγοντας Ζ’ αντιπρόεδρο ή μη αρθρώνοντας φράση σε τηλεοπτικά παράθυρα. Απεναντίας θα καθίσταται συμπαθής. Ο μόνος τρόπος να την περιορίσεις είναι όταν θα πάψεις να στρουθοκαμηλίζεις και θα αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τις πολύ σοβαρές και ανησυχητικές αιτίες (λαθρομετανάστευση, εγκληματικότητα)  που τη δημιούργησαν.

Για την ώρα όμως τα καραγκιοζιλίκια με τη Χρυσή Αυγή δεν έχουν τελειωμό…

Ο κος Μιχαλολιάκος θα πρέπει να παρακαλά κάθε βράδυ το Θεό να έχει καλά τους αντιπάλους του. Καλύτερους συνεργάτες δεν πρόκειται να βρει όσο κι αν ψάξει.

πηγη: 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Τὰ καραγκιοζιλίκια μὲ τὴν Χρυσῆ Αὐγή δὲν ἔχουν τελειωμό…

Leave a Reply