Ἂχ Ἑλλὰς ἡρώων χώρα, τί κοπρίτες βγάζεις τώρα;;;

Μα τω Θεώ, δεν έχω δει άλλο γένος σαν το δικό μας.
Τόσο μίσος προς την ίδια μας την φυλή..
Με πόση λύσσα  αμφισβητούμε την ταυτότητά μας,την ιστορία μας,την γλώσσα μας, το ίδιο μας το αίμα! 
Με πόση μανία πέφτουμε να κατασπαράξουμε τις σάρκες μας.
Μα τω Θεώ, δεν έχω δει Γερμανό να λέει «δεν είμαι Γερμανός»…Γάλλο να λέει «δεν είμαι Γάλλος»… ακόμα κι αυτοί οι Αμερικανοί, που είναι λαός που δημιουργήθηκε από όλους τους λαούς της γης, αν τους ρωτήσεις τι είναι, πρώτα Αμερικανοί θα σου πουν ότι είναι και μετά τον τόπο καταγωγής τους.

Τόσους πληρωμένους κονδυλοφόρους, τόσους συνειδητοποιημένους ανθέλληνες, από τους ίδιους τους Ελληνες, κάποιους εξ ημών δηλαδή, που ξοδεύουν ώρες…μέρες….μήνες και χρόνια από την ζωή τους, στο να μας πείσουν πως όχι μόνο εμείς οι νεότεροι δεν είμαστε Ελληνες, αλλά πως ούτε οι αρχαίοι μας ακόμα δεν  ήσαν Ελληνες, δεν έχω ξαναδεί!

Επεσα τυχαία σε μία δημοσίευση. Ενα κείμενο ενός Βασίλη Ραφαηλίδη που παρουσίαζε έναν ”εμετό” με τίτλο   ” επι της δομής του νεοελληνικού κράτους” ενός  Κακλαμάνη.

Κάτι σαν την Βlack Athena ένα πράγμα, μόνο που ο συγγραφέας είναι  «Ελληνας» αυτή την φορά. 
Eνα αναπόδεικτο κατασκεύασμα, ένα απαύγαυσμα μισελληνισμού αλλά και γνήσιας ανόθευτης …….«αυνανίασης»,που ήρθε να μας πει, μεταξύ άλλων, ότι στην Ελληνική επικράτεια ζούν Ελληνες που δεν έχουν την Χριστιανική θρησκεία κι ότι και μουσουλμάνοι πολέμισαν την περίοδο του 1821!
Ευχαριστούμε πολύ για την πληροφορία.Να σας δώσουμε κι εμείς μια κι ελπίζουμε να μην εκπλαγείτε.. «Πομάκοι»….ΑΝ σας λέει κάτι … 
Ας τον απολαύσουμε και θα τα ξαναπούμε στο τέλος..
…………………………..
Έλληνες και Νεοέλληνες
Βασίλης Ραφαηλίδης
Το κείμενο του Βασιλη Ραφαηλίδη δημοσιευτηκε στο Έθνος της Κυριακής το 1987. Είναι το πρώτο απο μια σειρά δημοσιεύσεων που παρουσιαζουν το βιβλίο του Γεράσιμου Κακλαμάνη ” επι της δομής του νεοελληνικού κράτους” – 1987. Τα κείμενα εκδοθηκαν στο βιβλίο “Έλληνες και Νεοέλληνες” του Β.Ραφαηλίδη το 1988. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, σύμφωνοι. Όμως οι Έλληνες ανήκουν στην Ελλάδα; Iδου η απορία διατυπωμένη με μορφή παράδοξου ερωτήματος. Από όσο ξέρουμε, κάνεις πριν από τον Γεράσιμο Κακλαμάνη δεν τόλμησε να διατυπώσει αυτό το επικίνδυνο ερώτημα. Η επικινδυνότητα του όποιου συνίσταται στο γεγονός ότι καταργεί την Ελλάδα ως γεωγραφική έννοια, όχι πως δεν υπάρχει Γεωγραφική Ελλάδα, αλλά δίνει πιο ουσιαστικό περιεχόμενο στην Ελλάδα ως ευρύτερη πολιτιστική έννοια πολύ πιο σημαντική από την γεωγραφία. Στο εντελώς εκπληκτικό βιβλίο του “επί της δομής του Νεοελληνικού κράτους”, που αν διαβαστεί από αυτούς που θα έπρεπε να διαβαστεί, θα προκαλέσει ταραχή μεγάλη, η Ελλάδα ούτε ήταν ποτέ, ούτε είναι και τώρα έννοια με αυστηρό γεωγραφικό περιεχόμενο.Γιατί η Ελλάδα είναι μια πνευματική και πολιτιστική έννοια που εκτείνεται σε όλη την ανατολική Μεσόγειο, χωρίς αυτό να σημαίνει, για αυτούς που θα σπεύσουν στα γρήγορα συμπεράσματα, πως η Ανατολική Μεσόγειος, ανήκει ντε και καλά στους Έλληνες.
Ο Κακλαμάνης απέχει παρά πολύ από το να είναι Μεγαλοιδεατης. Και φυσικά δεν είναι Εθνικιστής. Ελλάδα λοιπόν είναι ο Ελληνικός πολιτισμός, και πέραν αυτού ΟΥΔΕΝ.

Στην αρχαιότητα τούτο τον πολιτισμό δεν τον πραγμάτωσε μια μονό εθνότητα, δηλαδή οι αυτόχθονες Έλληνες, με την στενή γεωγραφία. Η Ελλάδα κατοικούνταν, τότε, από μια πανσπερμία λαών και εθνοτήτων, όπως και το 1821. Και η γεωγραφική της θέση συνετέλεσε ώστε όλοι οι πολιτισμοί που αναπτύχτηκαν στην Ανατολική λεκάνη της Μεσογείου, να συγχωνευτούν τελικά σε έναν, που κατ’ οικονομία ονομάστηκε Ελληνικός. Με άλλα λόγια ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός δεν είναι το δημιούργημα ενός προνομιούχου και ιδιοφυούς λαού, προορισμένου από την μοίρα να μεγαλουργήσει, όπως λένε οι τυχοδιώκτες εθνικιστές. Αυτά τα έλεγε και ο Χίτλερ. Αλλά ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός, ουδεμία σχέση είχε με τους Ναζί!
Δεν υπάρχουν μεγαλοφυείς λαοί. Υπάρχουν μονό μεγαλοφυείς άνθρωποι. Και αν ένας λαός όπως οι αρχαίοι Έλληνες δημιουργεί έναν μεγαλειώδη πολιτισμό, αυτό δεν οφείλεται στο φανταστικό άθροισμα, που ονομάστηκε δολίως και σκοπίμως, “Εθνική ιδιοφυΐα”, προκειμένου να παραξει ιδεολογική κάλυψη ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ, διάσπαρτη σε τούτον τον Νεοελληνικό τόπο, αλλά στην ιστορική συγκυρια, καθώς και στην γεωγραφική θέση όντος της οποίας τελείται η ιστορική συγκύρια, σε μια δεδομένη στιγμή του ιστορικού χρόνου. Έτσι κινείται η ιστορία στους αιώνες.
Η Ελλάδα λοιπόν από γεωγραφική άποψη είναι η κάρδια της Ανατολικής Μεσογείου. Ήταν επόμενα φυσικό να γίνει ο χώρος συνάντησης, όλων των Μεσογειακών πολιτισμών, όλων των επιστημων και όλων των θρησκειών, που κάποτε συναποτέλεσαν αυτό που ονομάστηκε “Ελληνικός πολιτισμός”. Που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η κορύφωση στην οποία έφτασε ο ευρύτερος Μεσογειακός πολιτισμός, από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στην Βαβυλωνία, στην Ασσυρία και στην Αίγυπτο.
Αυτό σημαίνει πως δεν νομιμοποιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι για τους αρχαίους μας πρόγονους. Πρώτον διότι ουδεμία καθορισμένη φυλετική σχέση έχουμε με αυτούς, και το κυριότερο, εμείς οι Νεοέλληνες πολιτιστικά απέχουμε από αυτούς τους πρόγονους μας έτη φωτός.
Άλλωστε και οι αρχαίοι μας προγονοί, ήταν μια πανσπερμία. Ουδείς θα μπορούσε να αποδείξει την άνευ νοήματος, αλλωστε, φυλετικη καθαρότητα των αρχαίων Ελλήνων, πολύ περισσότερο όταν και σήμερα τούτη η καθαρότητα είναι ένας χονδροειδέστατος μύθος προς κατανάλωση ηλίθιων και “εθνικοφρόνων”.
Που όσο πιο εθνικόφρονες είναι, τόσο μικρότερη σχέση έχουν με τον Ελληνικό πολιτισμό.
Ο Κακλαμάνης αποδεικνύει με μια συναρπαστική μαθηματική λογική πως η  “ελληνικότητα” και η “εθνικοφροσύνη” ουδεμία σχέση έχουν μεταξύ τους. Διότι δεν υπήρξε ποτέ γεωγραφικά προσδιορισιμο ελληνικό έθνος, ενώ υπήρξαν πολλά ελληνικά κράτη, αλλά κανένα…νεοελληνικό. Αυτό δεν σημαίνει βεβαία πως δεν υπάρχει Ελληνική εθνότητα. Μονό που δεν μπορεί να προσδιορισθεί ούτε από την γεωγραφία, ούτε από την θρησκεία.
Ο τίτλος λοιπόν του βιβλίου του Γερασίμου Κακλαμανη, “Επι της δομής του Νεοελληνικού κράτους”, δεν θα μελετήσει μια ανύπαρκτη δομή, αλλά ερευνά τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες ύπαρξης στο μέλλον, μιας τέτοιας δομής. Το νεοελληνικό κράτος κατά τον Γ. Κακλαμανη, είναι κάτι που πρέπει “να προκύψει”. Πράγμα που σημαίνει πως ακόμα δεν έχει προκύψει. Με αλλά λόγια πρέπει να φτιάξουμε μια Ελλάδα.
Αλλά τότε, τι είναι αυτό που ονομάζουμε Νεοελληνικό κράτος;;
Είναι ένα ΤΕΧΝΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, που δημιούργησαν οι τότε μεγάλες δυνάμεις, μόνο και μόνο επειδή αυτές το ήθελαν.

Άλλωστε κατά τον Γ.Κακλαμανη, η Ελληνική επανάσταση δεν έγινε για να δημιουργηθεί αυτό το συγκεκριμένο κράτος, που όλοι ξέρουμε, αλλά για να αυτονομηθεί από την Οθωμανική αυτοκρατορία, μια περιοχή της, όπως επιχειρήθηκε και νωρίτερα από τον Αλη Πασά.
Που όπως και η ιδία η Οθωμανική αυτοκρατορία στο σύνολο της, απείχε πολύ από το να είναι ομοιογενής εθνολογικά και θρησκευτικά. Στην Ελληνική επανάσταση πήραν λοιπόν μέρος και Μουσουλμάνοι, Αρβανίτες και Έλληνες αλλά και φτωχοί Τούρκοι. Ο Κακλαμάνης αποδεικνύει ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των εξεγερμένων κοντά στο μισό περιπου ήταν μουσουλμανικού θρησκεύματος, καθώς τότε ακόμα και στο Ελληνικό στοιχειο υπήρχαν παρά πολλοί Μουσουλμάνοι Έλληνες κυρίως στην Δυτική Ελλάδα, όπου κυριαρχούσε ο Αλη Πασάς.
Γιατί Έλληνες δεν ήταν-και δεν είναι-μονό οι Χριστιανοί ορθόδοξοι, όπως έφτασε να γίνει πιστευτό μέσα από μια ανόητη εθνικιστική προπαγάνδα, που ταύτισε τον Ελληνισμό με την Ορθοδοξία, πετώντας στο περιθώριο όσους αυτόχθονες είχαν ασπαστεί άλλες θρησκείες, η όσους ετερόχθονες έφεραν στην καινούργια πατρίδα την θρησκεία των προγονών τους.
Σήμερα σχεδόν σε όλα τα παραλία της Μικρας Ασίας, κατοικούνται από εξισλαμισμένους Έλληνες, πολλοί από τους οποίους εξισλαμίστηκαν μονό και μονό για να μην υποστούν την δύσκολη, όπως αποδείχτηκε, τύχη των άλλων ελληνικών πληθυσμών που ανταλλάχτηκαν μετά την Μικρασιατική καταστροφή.
Το ίδιο και εδω ειδικά στην Δυτική Ελλάδα μετά το 1831, παρά πολλοί Έλληνες Μουσουλμάνοι έγιναν χριστιανοί προκειμένου να ζήσουν στον τόπο τους, καθώς το σύνταγμα προέβλεπε “Έλληνες είναι όσοι αυτόχθονες πιστεύουσιν εις Χριστον” (Βλέπε επί των θεμάτων και τα βιβλία του Γ.Κακλαμανη,”Η Ανατολική Μεσόγειος ως Ευρωπαϊκή Ιστορία” και “Νεοελληνισμος και ιστορικές συσχετίσεις”.
Δεν είναι ιστορικό λάθος, είναι ιστορική λαθροχειρία, ο αυταπόδεικτα ανόητος ισχυρισμός, “πας Ελλην Χριστιανός Ορθόδοξος”. Θα δούμε την επόμενη Κυριακή στο επόμενο άρθρο, γιατί η Ορθοδοξία ταυτίστηκε με τον Ελληνισμό,[1] για να σχηματίσει εκείνη η τεχνητή έννοια “ελληνοχριστιανικός”, τα δυο συνθετικά της οποίας είναι αντιφατικά, και συνεπώς αλληλοαποκλειομενα, όπως αποδειχνει ο Γ.Κακλαμανης από την Λευκάδα. (Οι επτανήσιοι δεν έχουν σοβαρούς ιστορικούς λόγους να είναι Ελληνορθόδοξοι, έτσι και αλλοιως ήταν πάντα οι χειρότεροι εξ Ελλήνων χριστιανοί).
Για να αναληφθούμε την συλλογιστική του Κακλαμάνη πρέπει κατ αρχήν να σταματήσουμε λιγάκι στα προφανή.
Υπάρχει λοιπόν σήμερα στην Ελλάδα ένας έντονος τοπικισμός. Οι γειτονικές πόλεις και τα γειτονικά ελληνικά χωριά βρίσκονται πάντα σχεδόν σε μια εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ τους. Γιατί;;
Στην Γερμάνια αυτός ο τοπικισμός οδήγησε στην ομοσπονδιοποιηση, και στην Ιταλία σε ένα ενιαίο κράτος με ισχυρή εθνική συνείδηση, παρά το γεγονός του κατακερματισμού της Ιταλίας, σε πολλά κρατίδια, πριν από τον Γαριβαλδη και τον Καβουρ. Γιατί λοιπόν το σύγχρονο Ελληνικό κράτος ,δεν διαμορφώθηκε σε μια ομόσπονδη δημοκρατία τύπου Γερμανίας;
Όπου η Μακεδονία, η Ήπειρος, η Θράκη, η Θεσσαλία, η Στερεά, (που λέγεται ακόμα Στερεά, αν και τα σύνορα έφυγαν πια από τον Δομοκό και προστέθηκε και άλλη Στερεά Ελλάδα),οι Κυκλάδες τα Δωδεκάνησα, τα Επτάνησα, η Κρήτη, θα μπορούσαν να είναι κάλλιστα κρατίδια μιας Ομοσπονδίας; (ανεκπλήρωτο διοικητικό σύστημα οργάνωσης του Καποδίστρια).
Το ερώτημα τώρα ανεστραμμένο: Γιατί οι παραπάνω περιοχές διατηρούν ακόμα και σήμερα τόσες πολιτισμικές και θεσμικές ιδιαιτερότητες , ώστε να μην καταφέρνουν να σχηματίσουν ένα ενιαίο κράτος όπως στην Ιταλία;;
Άλλωστε τι σημαίνουν εκείνοι οι τρομεροί εμφύλιοι πόλεμοι κατά την διάρκεια της Ελληνικής επανάστασης;
Γιατί οι Στερεοελλαδίτες μισούσαν τόσο πολύ τους Πελοποννησιους;
Ακόμα και σήμερα έχει μείνει αυτό το περίφημο “Είσαι πάνω από το Αυλάκι, ή κάτω;”
Γιατί η συνεχιζόμενη απέχθεια των μεν για τους δε;
Γιατί οι Μακεδόνες νιώθουν πάντα λιγάκι περιθωριακοί σε σχέση με τον υπόλοιπο Ελλαδικό κορμό, κυρίως με τον Νότο, πράγμα που υποχρέωσε το επίσημο κράτος να καταφύγει στο αστείο και δημαγωγικό ολοφάνερα χαρακτηρισμό της Θεσσαλονίκης σαν “συμπρωτεύουσας”, κάτι που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού σε κανένα άλλο κράτος δεν υπάρχει συμπρωτεύουσα.
Γιατί οι Θράκες εμφανίζουν μια αυξημένη πολιτική παθητικότητα;
Γιατί οι Κρητικοί και οι Μανιάτες, προτιμούν και αρέσκονται στον τοπικό χαρακτηρισμό;
Γιατί οι επτανήσιοι θεωρούν πως υπερέχουν έναντι των άλλων Ελλήνων;
Γιατί οι Πόντιοι νιώθουν ακόμα και σήμερα φιλοξενούμενοι στην “μητέρα πατρίδα”;
Είναι όντως για αυτούς η Ελλάδα “μητέρα πατρίδα”, η μια κακή μητριά, που συνεχίζει να τους κοροϊδεύει με τα γνωστά ανέκδοτα, τα οποία αντικατέστησαν την έκφραση “Τουρκόσποροι”, του 1922 όταν οι προσφυγές έρχονταν και αυτοί, στην μητέρα Πατρίδα.
Δεν είναι τυχαίο βεβαία που σε αυτούς φόρτωσαν τα ανέκδοτα.
Τέτοια ανέκδοτα υπάρχουν παντού βέβαια, αλλά σε άλλες χώρες οι αυτόχθονες τα προσάπτουν επίσης για αυτοχθονες,και όχι για ετεροχθονες, οπως εδω, οπου οι ντόπιοι Ελλαδιτες θεωρούν τον εαυτό τους πιο γνήσιο Έλληνα των πιο γνήσιων.
Και το σημαντικότερο ερώτημα: Γιατί η Ελληνική κοινωνία στο σύνολο της εμφανίζει μια τόσο μεγάλη έλλειψη ομοιογενείας και συνοχής;
Και στις τοπικές κοινωνίες και στα διάφορα επαγγέλματα τα οποία το καθένα, διεκδικεί τα δικά του απέναντι στα αλλά;
Γιατί εδω ούτε οι συνταγματικοί θεσμοί δεν λειτουργούν, ούτε οι νόμοι;
Γιατί οι πάντες περιμένουν τα πάντα από την καθημερινή παρέμβαση του Νομοθέτη, ο οποίος παράγει νόμους με την σέσουλα και τους ρίχνει σε μαζική κατανάλωση, σε τέτοιο βαθμό που παραβιάζονται αμέσως με το που θα ψηφιστούν, ένεκα του νεοελληνικού φαινόμενου που ονομάζεται “παραθυράκι”.
Γιατί τελικά οι Νεοέλληνες γίνονται γελοία δικομανείς καταρρίπτοντας όλα τα παγκόσμια ρεκόρ;
Τι σημαίνει η άκρως διαδομένη παροιμία στις Αραβικές χώρες “άντε να γαμ… με Έλληνα“;
Γιατί χρειάστηκε ο διπλωματικός αγώνας πολλών ετών, για να πειστεί ο εκδότης του πολύ έγκυρου γαλλικού εγκυκλοπαιδικού λεξικού “Λαρους”, να δώσει μια λιγότερο προσβλητική ερμηνεία στο λημα “Έλληνας”, όπου κάποτε γραφόταν πως η λέξη “Έλληνας”, είναι συνώνυμο του δόλιου και του απατεώνα;
Τι άλλο μπορεί να δηλώνει το περίφημο “δαιμόνιο της Φυλής”, περά από μια Φροϋδικής τάξεως εξιδανίκευση της Ελληνικής δολιότητας και απατεωνιάς, για την οποία βεβαία, ουδόλως έσφαλε ο Γάλλος λεξικογράφος;
Γιατί το γερμανικό γλωσσικό πρόβλημα, που είναι ανάλογο του Ελληνικού, δεν πηρέ ποτέ στην Γερμανία μια πολιτική διάσταση όπως εδω;
Τι μπορεί να σημαίνει ο παραλογισμός της τεχνητά συνθέτης εννοίας “Ελληνοχριστιανικός”, την οποία ποτέ κάνεις Ευρωπαίος δεν μπόρεσε να κατανοήσει, ενώ εδω στην Ελλάδα, τον κατανοούν πλήρως, μονό οι εκ των εθνικοφρόνων θρησκομανείς;
Γιατί αναστατώνεται η εκάστου πολιτική ηγεσία, κάθε φορά που θα μπει, άδικα έστω, πρόβλημα μειονοτήτων;
Γιατί δεν μας δίδαξαν ποτέ στο σχολειό, πως το αυτόνομο κράτος του Αλή Πασά ήταν ελληνικό;
Γιατί μας έκρυψαν πως ο πρώτος και ο δεύτερος Πρόεδρος της Ελληνικής δημοκρατίας, (εννοούμε τους δυο Κουντουριωτηδες), ήταν Αρβανίτες και μίλαγαν αρβανίτικα;
Γιατί δεν μας είπαν πως το ίδιο ακριβώς ήταν ο Μιαούλης, η Μπουμπουλινα και ένα σωρό ακόμα γνωστοί από την επανάσταση;
Γιατί αποσιωπούν δολιότατα το γεγονός πως η ομάδα χωριών που λέγονταν Σούλι, ήταν Αρβανιτοχώρια και ότι ο ένας από τους Μποτσαραίους, (που ήταν φυσικά Αρβανίτες), συνέταξε τότε και ελληνο-αρβανιτικο, (ελληνο-αλβανικό ΔΗΛΑΔΗ) λεξικό;
Ποια η κοινωνική αναγκαιότητα ενός τέτοιου λεξικού τότε;
Γιατί η ιστορία της γεωγραφίας, δεν αναγράφει πως η Θήβα, (η αρχαία Θήβα) είναι μια εξ ολόκληρου αρβανίτικη πόλη και πως τα περισσότερα χωριά των Μεσογείων συμπεριλαμβανόμενων και των Σπάτων, αλλά και τα χωριά στην Δυτική Αττική, είναι Αρβανιτοχώρια;;
Γιατί οι πρώην Σλαυοι, οι Αρβανίτες, οι Βλάχοι, οι Πομάκοι, οι Αρμένιοι, δεινοπάθησαν στην αρχή της σύστασης του νεοελληνικού κράτους, από τους “γνήσιους έλληνες”, με αποτέλεσμα οι απόγονοι τους, σε εκείνα τα μέρη να δίνουν τον 20 αιώνα ποσοστά στην δεξιά και τον Βασιλιά πάνω από 75%, προκειμένου να δείξουν την “πιστή εθνικοφροσύνη τους”;
Ποιοι σοφοί είναι εκείνοι, που έκαναν δώρο τους μουσουλμάνους Έλληνες της Θράκης, στους Τούρκους της Αγκυρας;
Kανεις λοιπόν δεν κατάλαβε ποτέ, πως όλες οι εθνότητες που συναποτελεσαν το Νεοελληνικό κράτος, είναι Έλληνες ουσιαστικά, ριζικά και απόλυτα και όχι κατά παραχώρηση και κατ απονομή της υπηκοότητας;
Γιατί είναι Έλληνας περισσότερο, ο Έλληνας δοσίλογος, “εθνικόφρων”, η ο σημερινός κραυγαζων υστερικά Έλληνας Εθνικιστής, τούτοι όλοι, απόγονοι εκείνων των Κοτζαμπάσηδων της Τουρκοκρατίας, που δολοφόνησαν τον Μεγάλο Καποδίστρια;[2]
Των κοτζαμπάσηδων Ελλήνων της Τουρκοκρατίας, που θησαύριζαν με τις ευλογίες των αρχόντων Τούρκων σε βάρος των φτωχών Αρβανιτών, Τούρκων και Ελλήνων.
Κατά ποια λογική οι “εξ αίματος” Έλληνες, αν υποθέσουμε ότι υπήρχαν και τέτοιοι, είναι περισσότερο Έλληνες, από τους ετερόχθονες, η τους άλλους που έχουν σπουδάσει την ελληνική παιδεία την γλώσσα και τον πολιτισμό, η εγκαταστάθηκαν εδω πριν 700 και πλέον χρόνια, όπως οι Αρβανίτες, σε χρόνους πολύ μακρινούς, που ωστόσο διατηρούν την πολιτιστική τους ιδιαιτερότητα, ακόμα και την γλώσσα τους έως και τις μέρες μας;
Στα παρά-πάνω και σε πολλά άλλα ανάλογα ερωτήματα, καμμια επιστημονική και λογική απάντηση δεν είναι εφικτή, αν δεν δεχτούμε πως οι Έλληνες ήταν στην αρχαιότητα και συνεχίζουν να είναι και τα τελευταία 190 χρόνια ένας Λαός πολυεθνικός.
Οι αρχαίοι Έλληνες μεγαλούργησαν χάρη στην ανεκτικότητα τους, απέναντι σε όλους αυτούς που έρχονταν και εγκαθίστανται στις Ελληνικές πόλεις. Που ήταν Ελληνικές γιατί ανάπτυξαν ένα πολιτισμό, που ονομάστηκε Ελληνικός, από τον τόπο όπου εμφανίστηκε και όχι από την ποιότητα της ράτσας των αυτοχθόνων.
Η Ελλάδα ήταν πάντα μια χοάνη συγκερασμού, εθνοτήτων και λαοτητων, ένα τέλειο χωνευτήρι λαών και τούτο χάρη στην θέση της, στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου εμφανιστήκαν όλοι οι σπουδαίοι πολιτισμοί που συγκεράστηκαν στον Ελληνικό.
Πριν κάθε τι, η Ελλάδα είναι μια πολιτιστική παγκόσμια έννοια. Όχι όμως θεωρία “ανωτέρας φυλής και περιουσίου έθνους”
[1] Ορθόδοξα θεμέλια ενός κράτους…ανορθόδοξου.
[2] Ελληνικό Κράτος και παρακράτος (πηγή)

…………………………………………………………………………………..

Λοιπόν,έχουμε και λέμε..

Ωστε δεν ήσαν Ελληνες όσοι δημιούργησαν τον Ελληνικό πολιτισμό, αλλά ένα κράμα λαών που απλά έτυχε να ζήσουν στην Ελλάδα και με το που πατούσαν το πόδι τους στην χώρα, θες το νερό, θες ο ήλιος, θες το νέκταρ των Θεών τους έκανε όλους ιδιοφυΐες…
Βασικά περιμένω και προκαλώ να ακούσω ονόματα.
Θέλω ονόματα κύριοι Κακλαμάνη που μας παρουσίασες το βιβλίο.
Ονόματα Χαλδαίων….Αιγυπτίων…Συρίων…Εβραίων… και λοιπών λαών που ήλθαν εδώ και μας έδωσαν τα φώτα τους!
Δεν μπορεί…όλο και κάποιος θα υπάρχει έτσι δεν είναι;

Μέχρι να μας πείτε λοιπόν κι ενώ περιμένουμε να αρχίσω να λέω μερικά εγώ;;

Σωκράτης ο Αθηναίος.

Πυθαγόρας ο Σάμιος.
Μιλτιάδης ο Αθηναιος.
Αριστείδης Αθηναιος
Αισχύλος Ελευσίνιος
Περικλής Αθηναίος εκ Χολαργου.
Φειδίας Αθηναιος
Αναξαγόρας από Κλαζομενές της (Ελληνικής) Ιωνίας.
Σοφοκλής από Κολωνό Αθήνας.
Ευριπίδης γεννηθηκε Σαλαμίνα και εζησε στο Χαλάνδρι (Φλύα).
Πλάτωνας, Αθήνα ή Αιγινα.
Αριστοτέλης Στάγειρα της Χαλκιδικής.
Θουκυδίδης, Αλιμος
Θαλής ο Μιλήσιος (Μίλητος Μ.Ασίας)……………ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ Ή ΣΑΣ ΦΤΆΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ;;;.
Κι όσο για την πανσπερμία των Αρχαιων Ελλήνων,την απαντηση σας την δίνει ενας κορυφαιος αρχαιος Ελληνας,ο Ισοκράτης κι αντε αμφισβητείστε κι αυτόν σπιθαμιαία άνοα όντα,που επειδή δεν ξέρετε εσείς ποιά είναι η ταυτότητά σας,νομίζετε πως μπορείτε κι έχετε το δικαίωμα να αμφισβητήσετε την δική μας..

«….Ταύτην γἄρ οἰκοῦμεν οὔχ ἑταίρους ἐκβαλόντες, οὐδὴν ἔρημον καταλαβόντες, ούδην ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγᾶδες συλλεγέντες, ἀλλὰ οὔτῳ καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν, ὤς τὲ ἔξ ᾖς πὲρ ἔφυμεν, ταὔτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦεν, αὐτόχθονες ὅντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἵσπερ τοὺςς οἰκειωτάτους τὴ πόλιν ἔχοντες προσειπείν: μόνοις γὰρ ἡμὶν τῶν Ἑλλήνων τὴν αὐτὴν τροφόν καὶ πατρίδα καὶ μητέρα καλέσαι προσήκει..».
(Ἰσοκράτης, «Πανηγυρικός», 24-25).

“Διότι κατοικούμε αυτήν την χώρα, χωρίς ούτε να εκδιώξουμε άλλους εξ αυτής ούτε να την καταλάβουμε έρημο ούτε να εγκατασταθούμε.
σε αυτήν ως ανάμεικτος ομάδα από διάφορα ανόμοια φύλα, απεναντίας είναι τόσον ευγενές και γνήσιο το γένος μας, ώστε τη χώρα, στην οποίαν είδαμε το πρώτο φως, εξακολουθούμε συνεχώς να κατοικούμε, διότι είμεθα αυτόχθονες και μόνον εμείς από όλους τούς άλλους έχουμε το δικαίωμα να προσφωνούμε την πόλη μας με τις ίδιες λέξεις, δια των οποίων προσαγορεύομε τούς πλέον γνωστούς συγγενείς”.

Και για να κλείσω κι εγώ με μια Ελληνική παροιμία αυτή τη φορά…..«αντε γ@μ…τε » …γενικώς!!!

Σημείωσις Φιλονόης
Ἄν κι ὁ πολὺς Βασίλης Ῥαφαηλίδης μᾶς ἔχει ἀφήσει πρὸ πολλοῦ χρόνους, θὰ τολμήσω κι ἐγὼ μίαν παρέμβασιν. 
Διότι πέρα τῆς ἐπαγγελματικῆς ἰδιότητός του ὥς κριτικοῦ, δὲν νομίζω νὰ διέθετε κάποιαν ἄλλην ἰδιότηταν, βάσει τῆς ὁποῖας νὰ ἐδικαιοῦτο τέτοιου εἴδους σχολιασμό. 
Θὰ γίνω σαφέστερη.
Σαφῶς καὶ ὑπῆρχε ἀπόλυτος ὁμοιογοένεια ἐντὸς τῆς τότε Ἑλλάδος. Κι αὐτὸ καταδεικνύεται ἀπὸ τὸ γενεαλογικό μας δένδρο, ποὺ ἀναφέρει μὲ ἀπίστευτες λεπτομέρειες, τὸ ἀπὸ ποῦ, ποιόν, πότε γεννήθηκε ὁ καθεῖς. 
Συζητᾶμε μόνον γιὰ μίαν μεγάλη οἰκογένεια, ἡ ὁποῖα εἶχε πάρα πολλὰ παρακλάδια, κάτι ἀπολύτως φυσικόν. 
Ἀδέλφια ἦταν ὁ Δῶρος ὁ Ξοῦθος κι ὁ Ἴων. Τώρα γιατὶ μᾶς παραμυθιάζουν μὲ τὴν τάχα μου διαφορετικὴ φυλετική τους ταὐτότητα, αὐτὸ εἶναι θέμα τῆς προπαγάνδας καὶ τῆς παραπληροφορήσεως. Ὄχι δικό μου. Ἐγὼ διαβάζω τὴν Ἑλληνικὴ μυθολογία (μῦθος=λόγος, δῆλα δὴ γεγονός!!!) κι ἀπὸ ἐκεῖ καὶ πέρα ἀντιλαμβάνομαι τὸ ποιὸς μᾶς ἦλθε ἀπὸ ποῦ καὶ γιατί. Ἤ τὸ ἐὰν πάντα ἐδῶ ἦταν ὅλοι κι ἀπλῶς ἐμεῖς καταλαβαίνουμε αὐτὰ ποὺ μᾶς ἔμαθαν νὰ καταλαβαίνουμε.
Ὅσο γιὰ τὴν πανσπερμία φυλῶν… Χμμμ… Ἐδῶ εἶναι τὸ καλλίτερον. 
Πράγματι οἱ Ὑδραῖοι ἦσαν Ἀρβανῖτες. Καὶ οἱ Σουλιῶτες. Καὶ οἱ Σπετσιῶτες. Ἔ καί; 
Ἀρβανῖτες δέν ἦταν καί οἱ Λαλαῖοι; Οἱ Ἀρβανῖτες τοῦ Ἀλῆ; Τοῦ Κιουταχῆ; Τοῦ Χουρσίτ; 
Αὑτοί γιατί δέν συνεμάχησαν μέ τούς λοιπούς Ἕλληνες; Μήπως αὐτό πού τούς διεχώριζε ἐκείνην τήν περίοδον ἀπό τόν κατακτητή ἦταν ἡ θρησκεία κι ὄχι τό φυλετικόν; Κι ἐάν ναί, τότε σέ τί ἀκριβῶς ἀναφαίρονται οἱ Κακλαμάνης-Ῥαφαηλίδης;
Ἀκόμη καὶ  σήμερα (ναί, τώρα, στὴν δική μας ἐποχή!!!) γίνονται ἐνδοφυλετικοὶ γᾶμοι. Μήπως κάποιος ἀντιλαμβάνεται τό γιατί; Μήπως ὁ καθεῖς ἐπάσκιζε νά κρατήσῃ τήν καθαρότητα τῆς δικῆς του φυλῆς;
Μόνον στὰ μεγάλα χωνευτήρια, (καλὴν ὥρα) αὐτὰ ἄρχισαν νὰ ξεχνιοῦνταιι πρὸ πενήντα ἐτῶν περίπου.  
Στὴν ἐπαρχία καλὰ κρατοῦν καὶ καλὰ ἀναπαράγονται. Ἀκόμη. 
Μήπως ὅμως αὐτό σημαίνει μόνον πώς ἄλλο ἡ πληθυσμιακή συνορία κι ἄλλο τό «μπερδέψαμε τά μπούτια μας;» 
Ἀφῆστε δὲ ἐκείνην τὴν ἀγωνία τους νὰ μᾶς πείσουν γιὰ τὸ ὅ,τι δὲν εἴμαστε καὶ δὲν ἤμασταν ἰδιαίτεροι. Καλά… 
Διόλου ῥατσιστικὸν δὲν εἶναι αὐτό.. Ἀλλὰ ὅπως πολὺ σωστὰ γράφει παραπάνω ἡ Σεμέλη, ναί, ἄς ἔλθουν ὅλοι αὐτοί, ποὺ διατείνονται γιὰ τὴν πνευματικὴ ἰσότητα ὅλων μας,  νὰ μᾶς ὑποδείξουν τὶς στρατιὲς τῶν συγγραφέων τους, τῶν ἐρευνητῶν τους, τῶν Προμηθέων ὅλων τῶν ἄλλων λαῶν…Ἀναμένω κι ἐγώ.. Μὲ ἀγωνία! 
Τίποτα δὲν εἶχαν νὰ παρουσιάσουν καὶ τίποτα δὲν ἔχουν. Μία τεχνολογία ἀνέπτυξαν, ποὺ κι αὐτὴ πατᾶ ἐπάνω σὲ ἄλλων γνώσεις (ποίων;) καὶ  πάει νὰ καταπιῇ καὶ νὰ ἀφανίσῃ τὸν ἄνθρωπο… Καὶ μετὰ μᾶς λέν…. 
Ἀπὸ τὴν Πελοπόννησο ἐπέρασαν κάθε εἴδους φυλές. Ἐκεῖ ἀκριβῶς ὅμως ἑστίασαν πάρα πολλὲς ἔρευνες, μεταξὺ αὐτῶν καὶ ἡ ἔρευνα τοῦ καθηγητοῦ Τριανταφυλλίδου, ποὺ ἀπέδειξαν τὴν καθαρότητα καὶ τὴν συνέχεια τῆς φυλῆς. Κι αὐτὸ γενετικῶς. Δῆλα δὴ ἐπιστημονικῶς! Δῆλα δὴ ἄνευ διαπραγματεύσεως. 
Δὲν ἀφορᾷ σὲ σκέψεις ἤ σὲ πόθους ἤ σὲ εἰκασίες. Ἀφορᾶ μόνον σὲ ἔρευνα ποὺ τοὺς ἔχει στείλει ὅλους ἀδιάβαστους. 
Γιατί λοιπόν τόση λύσσα; 
Μὰ αὐτοὶ συζητοῦν γιὰ τὴν κοινωνία τῶν φυλετικῶς ἴσων, ἀλλὰ μόνον τῶν κοινωνικῶς ἴσων. Δῆλα δὴ αὐτῶν ποὺ ἀσπάζονται τὴν μία ἰδεολογία τους. Κάθε ἄλλη φωνὴ πρέπει νὰ παύῃ. Ἀλλὰ ἐγελάσθησαν… Κάτι τοὺς διέφυγε… Κι αὐτὸ προέρχεται ἰδίως ἀπὸ τὴν ἡμιμάθειά τους….
Οὐδέποτε  θὰ μποροῦσαν τέτοια ὄντα νὰ ἀντιληφθοῦν τὴν ἰδιαιτερότητα. Οὐδέποτε θὰ μποροῦσαν νὰ τὴν κατανοήσουν. Καὶ σαφῶς οὐδέποτε θὰ μποροῦσαν νὰ τὴν ἐκτιμήσουν, νὰ τὴν τιμήσουν καὶ νὰ τὴν ἀναδείξουν. 
Ξέρετε γιατί;
Διότι οἱ ἴδοι γνωρίζουν πὼς εἶναι λειψοί! 
Κι αὐτὸ δὲν ἀλλάζει. Κι ὅταν κάποιος αἰσθάνεται ὀλίγος, λειτουργεῖ ὅπως ἡ ἀλεποῦ μὲ τὰ σταφύλια… Ὄμφακες εἰσίν….
Υ.Γ.1. Θὰ μποροῦσα νὰ συμπληρώσω κι ἄλλα πολλά. Ὅπως γιὰ παράδειγμα τὰ περὶ δολοφονίας τοῦ Καποδίστρια καὶ γιὰ τὸ εἶδος τῶν δολοφόνων του. Ἤ γιὰ τὸ ἐὰν προήρχοντο ἀπὸ τὴν Μάνη οἱ ἐγκέφαλοι. Ἀλλὰ αὐτὸ τὸ ἀφήνω γιὰ ἄλλο δημοσίευμα.
Υ.Γ.2. Ὁ ὅρος Ἑλληνοχριστιανισμός, εἶναι ἐν τελῶς ἀδόκιμος. Ἀλλὰ ὄχι γιὰ τοὺς λόγους ποὺ ἀναφέρονται στὸ κείμενον. Οὐδέποτε ἡ ἐλευθερία θὰ μποροῦσε νὰ «παντρευθῇ» μὲ τὴν θεοκρατία. Κι αὐτὸ ἀπὸ μόνον του καταῤῥίπτει  κάθε ἄλλο ἐπιχείρημα. Οἱ μόνοι ποὺ τὸν δέχονται σὰν ὅρον εἶναι οἱ θεοκρατούμενοι!
Υ.Γ.3. Ἐγώ, προσωπικῶς,  ὅλες τὶς παραπάνω κραυγὲς τὶς ἀντιλαμβάνομαι ὡς ὑστερία ἀνθελληνισμοῦ. Δῆλα δὴ μίσους. Δῆλα δὴ ῥατσισμοῦ. Δῆλα δὴ Δῆλα δὴ κοινοῦ μισανθρωπισμοῦ. Δῆλα δὴ πρακτοριλίκι. Δῆλα δὴ ἐντεταλμένη ὑπηρεσία. Δῆλα δή… Ἔ, ὅσοι κατάλαβαν…
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply