Ἄλλος γιά τήν φλόγα μας;;;

Αντε…γύρισαν οι Ολυμπιακοί στην γενέτειρα χώρα τους την Αγγλία,ας γυρίσει και η Ολυμπιακή φλόγα στην δική της γενέτειρα την…Τουρκία,να τακτοποιείται η ιστορία σιγά σιγά!!Θα μπορούσε να είναι ένα κακόγουστο αστείο,αλλά δεν είναι..

  • Είναι πολλές οι συμπτώσεις τελευταία για να γελάσουμε με αυτό.
Μια ο Ζακ Ρονγκ,δηλώνει στην τελετή έναρξης ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες επέστρεψαν στο σπίτι τους και τώρα ήρθε και το …ουρανοκατέβατο,πως η Ολυμπιακή φλόγα ανήκει στην…άκουσον άκουσον …Τουρκία!
Δεν φτάνει που τον Ομηρο τον έκαναν  ..Ομάρ!!Δεν φτάνει που τους αρχαιοελληνικούς θησαυρούς των παραλιών της Μ.Ασίας ,τους οικειοποιούνται και τους παρουσιάζουν στους επισκέπτες ως δικούς τους..
Ηρθε τώρα και η ”Τουρκική” Ολυμπιακή φλόγα,για να δέσει το γλυκό!!
  • Οπως είπα θα μπορούσε να είναι αστείο,αλλά δεν είναι,γιατί ο πόλεμος κατά της Ελλάδας τελευταία κλιμακώνεται εντός κι εκτός των τοιχών και μόνο ένας αδαής και άσχετος δεν το βλέπει πια.. 
 
  • ΥΓ1. Ταγίπ Ερντογάν,αν και Μογγόλο,σε είχα σε υπόληψη και σε θεωρούσα -για την χώρα σου πάντα- σοβαρό ηγέτη ! 
Μας επιβεβαίωσες το ρητό πως Τούρκος και καλός δεν υπάρχει!
Μήπως μπορείς να μας πεις ως καλός Σελτζούκος που είσαι,από πότε χρονολογούνται οι Ολυμπιακοί αγώνες και από πότε οι Σελτζούκοι και οι νομάδες των στεπών της Μογγολίας ενώθηκαν και άρχισαν να δημιουργούν την Οθωμανική αυτοκρατορία;; Ετσι για να κάνουμε την αφαίρεση….

 Ερντογάν : “Η Αφή της φλόγας να γυρίσει στην Αττάλεια, όχι στην Ολυμπία. Είναι TOYΡΚΙΚΗ είναι ΔΙΚΗ μας”!

 
Σε συνάντηση που είχε στο Λονδίνο με τον Ζακ Ρογκ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε στο εξής η αφή της Φλόγας να γίνεται στην Αττάλεια και όχι στην Αρχαία Ολυμπία! Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα Ολυμπος, στην περιοχή της αρχαίας Λυκίας, όπου το έδαφος πυρακτώνεται με φυσικούς τρόπους, λόγω ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος κι ανάβουν για χιλιάδες τώρα χρόνια. Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, οι τούρκοι λένε ότι εκεί οριοθετείται η προέλευση της Φλόγας.Ο Υπουργός της Τουρκίας για την Νεολαία και τον Αθλητισμό, Σουάτ Κίλιτς σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε χαρακτηριστικά: “Ο πρωθυπουργός εξήγησε στον Ζακ Ρογκ ότι η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και τη θέλουμε πίσω στη χώρα μας. Η Ανατολία περιμένει τη Φλόγα της”,…..

ήταν οι προκλητικές δηλώσεις του.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Τουρκία διεκδικεί -με αξιώσεις μάλιστα- τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, μαζί με την Μαδρίτη και το Τόκιο.

Να σημειωθεί ότι ο Ζακ Ρογκ δεν απάντησε τίποτα στον τούρκο πρωθυπουργό, ενώ η ανεπίσημη θέση της ΕΟΕ είναι ότι δεν πρόκειται να πάρει θέση στο ζήτημα, θεωρώντας ότι έχει πολιτικές προεκτάσεις και μόνο. Ωστόσο, αν το βράδυ της Παρασκευής (3/8), οπότε και έχει προγραμματιστεί μια δεξίωση στο Λονδίνο, ερωτηθεί ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, τότε θα απαντήσει σχετικά στο θέμα που προέκυψε.

Αναρτήθηκε από Argiris Sideris
 
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Ἡ ὑποβολὴ σχολίων ἔχει κλείσει.