Θά σᾶς ἐξαφανίσωμεν!!

Αλήθεια αναρωτιέμαι,υπάρχει κανείς που ακόμα να πιστεύει πως τούτοι εδώ που μας κυβερνούν,από τους έξωθεν τυράννους και τους έσωθεν εντολοδόχους τους ,έχουν σκοπό να φέρουν την Ελλάδα σε φάση ανάπτυξης κι ευημερίας ,έστω κι αν προηγηθούν κάποιες ”θυσίες”;;

Πιστεύει κανείς,πως ΑΝ πραγματικά ήθελαν την χώρα να την βάλουν στην λογική των  επενδύσεων
με σκοπό την ανάπτυξη που λέγαμε,θα ήταν δύσκολο;;

Μα το….Βαλκανικό μοντέλο να ακολουθούσαν ως προς την πολιτική της προσέλκυσης επενδυτών,θα ήμασταν τώρα Ντουμπάι!!
Ακόμα και σε έναν  φοιτητή Οικονομικής σχολής ,να ανέθεταν να βρει λύσεις για  το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας,να εφαρμόσει τις απλούστερες ιδέες που μαθαίνει στην σχολή του για την επαναφορά της χώρας στην κερδοφορία,θα τα είχε καταφέρει πολύ καλλίτερα!

  • Υπάρχει ακόμα κάποιος που να μην πιστεύει πως τούτοι εδώ,ως μοναδικό σκοπό έχουν την πλήρη εξαθλίωση του Ελληνα,με την διάλυση της οικονομίας ,φτάνοντάς την σε Αφρικανικά επίπεδα,Κινεζοποιώντας την εργατική τάξη,κάνοντάς μας να λειτουργούμε σαν τα ποντίκια στην ρόδα,σε έναν ατέρμονο αγώνα απλής επιβίωσης κι αυτής στα όριά της…την διάλυση της υγείας με σκοπό την εξόντωση των ευπαθών ομάδων (ηλικιωμένων,αναπήρων και χρόνια αρρώστων, που τους είναι επιζήμιοι δηλαδή) …την διάλυση της παιδείας ώστε να μην δημιουργούνται Ελληνες στην σκέψη,να μην  αναπτύσσεται εθνική συνείδηση ,άρα πιο εὐκολα διαχείρισιμες μάζες;;

Υπάρχει άραγε κανείς που να πιστεύει κάτι άλλο από αυτό;;
Αν ναι,ας διαβάσει το παρακάτω..κι αν ακόμα επιμένει σε κάτι άλλο κι όσο έχει ακόμα λεφτά,ας κάνει μια επίσκεψη στον γιατρό ..να του περιγράψει  τα συμπτώματα!

Όποιος έχει σπίτι θα χάνει μέρος του ΕΚΑΣ!

 Bαρύς ο πέλεκυς ακόμα και για τους χαμηλοσυνταξιούχους, περικοπές δίχως έλεος επί δικαίων, και αδίκων, όπως διαβάζουμε στο tanea.gr. Μαχαίρι και στα ειδικά μισθολόγια, ίσως με ελάχιστες εξαιρέσεις, εφεδρεία νέου τύπου για 40.000 – 45.000 δημοσίους υπαλλήλους και μειώσεις συντάξεων από τα 700 ευρώ περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, η λίστα των μέτρων με τα οποία η κυβέρνηση σκοπεύει να εξοικονομήσει τα 11,5 δισ. ευρώ της επόμενης διετίας, ενώ εξετάζεται επίσης η μείωση του ΕΚΑΣ για όσους μένουν σε δικό τους σπίτι! Σε λίγο θα μας πουν ότι πρέπει να μένουμε στο δρόμο για να δικαιούμαστε τροφή, και νερό!

Το οικονομικό επιτελείο αυτές τις ημέρες ετοιμάζει εντατικά τη λίστα προκειμένου να την υποβάλει την επόμενη εβδομάδα στους πολιτικούς αρχηγούς. Σκοπός του είναι να συγκεντρώσει μέτρα μεγαλύτερου ύψους από τα απαιτούμενα προκειμένου να υπάρχει περιθώριο επιλογών μεταξύ εναλλακτικών λύσεων.

Πάντως είναι βέβαιο, σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, ότι δεν θα αποφευχθούν επώδυνα μέτρα, δεδομένου ότι διαφορετικά δεν υπάρχει περίπτωση να συγκεντρωθούν τα 11,5 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, η λίστα θα περιλαμβάνει:
– Μείωση των συντάξεων αρχίζοντας από τα 700 ευρώ, ποσό στο οποίο η περικοπή θα είναι της τάξης του 2%. Στις μεγαλύτερες συντάξεις θα φτάνει έως 15%. Επίσης, εξετάζεται η περικοπή ενδεχόμενης δεύτερης σύνταξης κατά 50%, καθώς και πρόσθετες μειώσεις σε όσους έχουν πάρει σύνταξη πριν από την ηλικία των 50 χρόνων.

– Αύξηση του ελάχιστου χρόνου για θεμελίωση δικαιώματος στα 20 έτη.
– Περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα με εισοδηματικά κριτήρια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει διατυπωθεί η πρόταση να μειωθεί και το ΕΚΑΣ, ανάλογα με το αν ο δικαιούχος έχει δικό του σπίτι ή μένει στο νοίκι. Συνολικά, από συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα θα εξοικονομηθούν πλέον των 5 δισ. ευρώ.

– Εφεδρεία για 40.000 – 45.000 υπαλλήλους. Το σενάριο για τη μορφή της εφεδρείας δεν έχει οριστικοποιηθεί, καθώς εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις με αύξηση της προβλεπόμενης διάρκειας σε 2 ή 3 χρόνια (από ένα έτος που προβλέπεται σήμερα), σε συνδυασμό με διαφορετικά ποσοστά αναπλήρωσης (από 60% σήμερα). Στο υπουργείο Οικονομικών διατυπώνεται η άποψη ότι η αποζημίωση πρέπει να είναι ανάλογη με αυτήν που παίρνουν οι απολυμένοι του ιδιωτικού τομέα. Η εφεδρεία, πάντως, θεωρείται δεδομένη.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η τρόικα απέρριψε την πρόβλεψη της κυβέρνησης για εξοικονόμηση 1,2 δισ. ευρώ από την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, λέγοντας ότι αυτό το ποσό δεν εξασφαλίζεται αν δεν γίνουν απολύσεις. Επομένως, σημειώνει πηγή του οικονομικού επιτελείου, η κυβέρνηση καλείται να επιλέξει μεταξύ απολύσεων και εφεδρείας.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΓΑ. Στα μέτρα που παραμένουν στο τραπέζι περιλαμβάνεται, επίσης, η μείωση κατά 30 ευρώ της σύνταξης του ΟΓΑ, καθώς εξοικονομούνται 500 εκατ. ευρώ. Αυτή όμως θα είναι μια απόφαση που θα κληθούν να λάβουν οι αρχηγοί, αν αποδειχθεί ότι τα άλλα μέτρα δεν βγαίνουν.
Ενα κείμενο με τις βασικές κατευθύνσεις προς τις οποίες κινείται το οικονομικό επιτελείο θα σταλεί σήμερα στην τρόικα προκειμένου να έχει τις αντιδράσεις της. Εξάλλου, στο ίδιο κείμενο θα δίνονται διευκρινίσεις για μέτρα ενός δισ. ευρώ, τα οποία εκκρεμούν από την προηγούμενη εβδομάδα.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η συγκυβέρνηση βάζει τέλος στη «δωρεάν» υγεία!

Σφαγιαστικές περικοπές 2 δις ευρώ στον χώρο της Υγείας! Οι ασφαλισμένοι θα επιβαρύνονται πλέον οικονομικά με ποσά που θα φτάνουν έως και το 50% της αξίας των φαρμάκων και των νοσηλίων, ανάλογα με την εισοδηματική τους κατάσταση.

Κούρεμα και στα προνοιακά επιδόματα με την καθιέρωση πλαφόν οικογενειακού εισοδήματος 30.000 ευρώ, πάνω από το οποίο θα κόβονται οι συγκεκριμένες παροχές, σκέφτεται με πληροφορίες να θέσει επί τάπητος το Υπουργείο Οικονομικών στην προσεχή συνάντησή του με την Τρόικα.

Χιλιάδες ασφαλισμένοι και δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων βρίσκονται πλέον με το κεφάλι στην γκιλοτίνα της εγχώριας και της διεθνούς τρόικας.

Το πεσκέσι των περικοπών, σε εφάπαξ, προνοιακά επιδόματα, συντάξεις, παροχές υγείας ξεπερνάει τα 7 δις ευρώ!!!

Φαίνεται να κλείνει λοιπόν το πακέτο των 11,5 δις ευρώ και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της τρικομματικής, μνημονιακής συγχορδίαΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, τα μέτρα και πάλι βαραίνουν τις πλάτες των ασθενέστερων εισοδηματικά λαϊκών στρωμάτων.

Το μεγαλύτερο βάρος των περικοπών, των 11,5 δις, σηκώνει το υπουργείο Εργασίας(περικοπές 5 δις ευρώ, με τσεκούρι στην 13η και 14η Επικουρική Σύνταξη, 40% περικοπές στο εφάπαξ, καθιέρωση πλαφόν 30.000 για την χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων κλπ).

Ακολουθεί στην μαύρη λίστα των περικοπών άλλο ένα υπουργείο ζωτικής σημασίας για τις ανάγκες των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, το υπουργείο Υγείας, με περικοπές 2 δις στις δαπάνες Υγείας!

Συγκεκριμένα, σε εκείνες τις κατηγορίες φαρμάκων που θεωρούν οι θιασώτες των μνημονίων ότι εκτινάσσουν τις δαπάνες , χωρίς ωστόσο να κρίνονται σκευάσματα «πρώτης γραμμής»(όπως είναι για παράδειγμα οι στατίνες και τα σκευάσματα γαστροπροστασίας), αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων.

Βέβαια πως είναι δυνατόν να κρίνονται δαπάνες στον χώρο της υγείας ως δευτερεύουσες είναι ένα καίριο ερώτημα το οποίο φαίνεται να βρίσκει την απάντησή του στις μνημονιακές νεοφιλελεύθερες πολιτικές και λογικές.

Όλα θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους, μέχρι και η ανθρώπινη ζωή!

Προωθείται επίσης η συμμετοχή στα νοσήλια (co-payment). Πρόκειται για μέτρο που ισχύει , εν μέρει, στην Ευρώπη, ωστόσο τα μοντέλα διαφοροποιούνται από χώρα σε χώρα.

Σε κάποιες περιπτώσεις το ποσοστό συμμετοχής είναι πάγιο και τη διαφορά την καλύπτει το ασφαλιστικό ταμείο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις συναρτάται από το ύψος των αποδοχώνκαι συνεπώς είναι κλιμακωτό

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων του Σαββάτου, στο τραπέζι βρίσκονται και άλλες προτάσεις, όπως:
• Η εκχώρηση αρμοδιοτήτων φύλαξης και καθαριότητας των νοσοκομείων σε ιδιώτες, όπως άλλωστε και των υπηρεσιών σίτισης(!!).
• Οι συγχωνεύσεις ή/και η ενοικίαση νοσοκομειακών δομών, με συγχωνεύσεις νοσοκομείων και ενοικίαση μονάδων σε ιδιώτες.
• Η επέκταση της χρήσης των γενοσήμων φαρμάκων.
• Η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης των Ταμείων.

ΠΗΓΗ: ygeionomikoi.gr μέσω: Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply