Μὲ τὸ πιστόλι στὸν κρόταφο κι ἐπισήμως!

”Ο κλέφτης κι ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο” χαίρονται,λέει η θυμόσοφος λαός και στην περίπτωση μας,έχουμε να κάνουμε , με ψεύτες … με κλέφτες και στυγνούς οικονομικούς δολοφόνους ,που πλέον ανοιχτά δείχνουν ποιές είναι οι προθέσεις τους,που δεν  είναι απλά να αλλάξει η ζωή μας,αλλά να γυρίσουμε στις σπηλιές,ενώ αυτοί θα λιμαίνονται τον πλούτο της χώρας μας,όπως έκαναν δεκαετίες ολόκληρες στα κράτη της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Σειρά της Ευρώπης τώρα και ξεκίνησαν από την Ελλάδα . Το έγκλημα το έχουν πιάσει καλά από πολλές μεριές ,με σχέδια που πάνε πίσω δεκαετίες ολόκληρες..

 

Στο σφυρί βγάζει 100.000 σπίτια η τρόικα!

 Η τρόικα ζητά να βγουν στο σφυρί 100.000 ακίνητα ιδιοκτητών που δεν εξοφλούν τα στεγαστικά τους δάνεια για να πέσουν οι τιμές. Γι’ αυτό πιέζει να αρθεί η απαγόρευση που ισχύει στους πλειστηριασμούς από τις τράπεζες.

Από την πλευρά τους, οι τράπεζες για νααντιμετωπίσουν την κατάσταση, σχεδιάζουν να ρίξουν στην αγορά νέα μοντέλα δανείων που θα έχουν όμως έναν κοινό παρανομαστή: ο δανειολήπτης θα πληρώνει για μια ζωή.

Αυτή τη στιγμή απαγορεύονται μέχρι το τέλος του 2012 οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες για ποσά οφειλών έως 200.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά δεν βγαίνουν στο σφυρί σπίτια για χρέη από στεγαστικά δάνεια.

Η τρόικα δεν θέλει να δοθεί νέα παράταση, εξέλιξη που αν συμβεί σημαίνει ότι από την αρχή του 2013 θα αρχίσουν να βγαίνουν στον πλειστηριασμό ακίνητα κάθε είδους με ιδιαίτερα χαμηλή τιμή πρώτης προσφοράς.

Τα ακίνητα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κόκκινο από τις τράπεζες υπολογίζεται ότιξεπερνούν τα 100.000, ενώ η αξία των επισφαλών στεγαστικών δανείων υπερβαίνει τα 15 δισ. ευρώ.

Αν αυτή τη στιγμή, πάντως, βγουν στην αγορά περίπου 100.000 ακίνητα, η τιμή τους θα καταρρεύσει συμπαρασύροντας ολόκληρη την κτηματαγορά.

πηγη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply