«Πᾶρτε μαστίγιο γιά τήν Τουρκία! Μόνο ἔτσι μπορεῖ νά… καταλάβῃ»!


Τάδε έφη Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, υπουργός Εξωτερικών της Μεγαλονήσου.

Μόνο που δεν μας διευκρίνησες κ.Μαρκουλλή,ποιός και γιατί να πάρει το μαστίγιο εναντίον της Τουρκίας ,όταν ο αρχηγός της κυβέρνησης  την οποία υπηρετείς από την θέση της υπουργού,αναφερόμενος σε αυτήν, την αποκαλεί ”μητέρα πατρίδα της Κύπρου” βάζοντας στο ίδιο καλάθι ως προς το θέμα της εισβολής, την Ελλάδα με την Τουρκία;;

Αττίλας η Τουρκία…Αττίλας και η Ελλάδα δηλαδή; Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα μέσα στο κομμουνιστικό του εγκέφαλο;;;

Το μαστίγιο καλά το σκεφτήκατε ,αλλά  προτείνω να πάρετε εσείς  με το μαστίγιο,τις πέτρες κι ότι άλλο σας βρίσκετε πρόχειρο τον πρόεδρό σας,που εκτός των άλλων,πληροφόρησε την υφήλιο πως ομιλεί Κυπριακά κι όχι Ελληνικά!! Είναι θαρρώ,μια καλή βάση για να ξεκινήσει κανείς να βάζει τα πράγματα στην θέση τους…

Σεμέλη Διονύσου.

_____________________________

Σφοδρή επίθεση στην Αγκυρα, καταγγέλλοντας τουρκικές απειλές εναντίον της Κύπρου, εξαπέλυσε η υπουργός Εξωτερικών της Μεγαλονήσου Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή. Κάλεσε μάλιστα την Ευρωπαϊκή Ενωση να αφυπνιστεί και να ασκήσει την επιρροή της για τον τερματισμό της κατοχής και την ανατροπή των τετελεσμένων επί ευρωπαϊκού εδάφους. 

«Στην προσπάθεια αυτή η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας θα πρέπει επιτέλους να δράσει όχι μόνο ως καρότο, αλλά και ως μαστίγιο. Μόνο τότε η Τουρκία θα πάρει τα μηνύματα που θα μπορούσαν να κάμψουν την αδιαλλαξία της» είπε συγκεκριμένα η κυρία Μαρκουλλή, μιλώντας σε μνημόσυνο πεσόντων στη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής του 1974. 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος επισήμανε ότι μπροστά στην κλιμακούμενη προκλητικότητα της Αγκυρας δεν νοούνται ούτε επανάπαυση ούτε εφησυχασμός και κάλεσε σε εγρήγορση και ενδυνάμωση του εσωτερικού μετώπου. 

Απογοήτευση για την ατιμωρησία της Τουρκίας εξέφρασε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού. «Η Τουρκία όχι μόνο δεν τιμωρείται για το έγκλημα διαρκείας που διαπράττει στην Κύπρο, αλλά αφήνεται να αναβαθμίζει τον ρόλο της» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή ο κ. Κυπριανού, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τις ευθύνες του προερχόμενου από το ΑΚΕΛ προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημ. Χριστόφια, επιτέθηκε στην ελληνική κυβέρνηση λέγοντας ότι «εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης και ξεκινήσει από μηδενική βάση για διεύρυνση των συνομιλιών, ώστε να συμμετέχουν η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ενωση, τότε θα οδηγηθούμε σε περιπέτειες, κινδύνους και σε επανάληψη πικρών εμπειριών του παρελθόντος». Να σημειωθεί, πάντως, ότι μόλις πρόσφατα ο ίδιος ο κ. Χριστόφιας, γνωστός για τους δικούς του υποχωρητικούς χειρισμούς στο Κυπριακό, δήλωσε ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε αδιέξοδο.

πηγή: 

φωτογραφία: 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply