Ἀκόμη ἀνήλικο εἶναι τό κατακάθι;

Πέρασαν δύο χρόνια ἀπό τήν σύλληψί του γιὰ λαθρεμπόριο. Ἦταν ἕτοιμος νὰ ἀπελαθῇ, δηλώνοντας ἐπίσης ψευδὴ στοιχεῖα ἀναφορικῶς μὲ τὴν χώρα προελεύσεώς του. 
Παρ’ ὅλα αὐτά, κι ἐν ᾦ ἔχει καταστρέψει τὴν ζωὴ μίας δεκαπεντάχρονης, καθῶς ἐπίσης καὶ τῆς οἰκογενείας της, κάποιοι ἐξακολουθοῦν νὰ ἐθελοτυφλοῦν!
Τὸν θέλουν ἐλεύθερο πρὸ κειμένου νὰ δημιουργήσῃ νέα θύματα.

Κατάφεραν, ποιὸς ξἐρει μὲ πόσες ἀτιμίες, νὰ τὸν χαρακτηρίσουνἀνήλικον καὶ νὰ τὸν κρύψουν στὶς φυλακὲς τοῦ

Αὐλῶνος. Τί φοβοῦνται; Μή πάθει κάτι τό καθίκι;
Δὲν ἄκουσα καμμίαν λέξιν συμπαραστάσεως ἤ συμπονίας γιὰ τὴν Μυρτούλα.
Μήπως θά ξεκινήσουν σέ λίγον καιρό τήν λασπολογία τους περί τοῦ ὄ,τι ἡ Μυρτούλα τά ἤθελε καί τά ἔπαθε;

Τοὺς ἔχω ἱκανοὺς ἀκόμη καὶ γιὰ αὐτό.

Προσωπικῶς εἶμαι σκέτο κατὰ τῆς βίας. 
Οὔτε γιὰ ἀπέλασιν συζητῶ, τὴν στιγμὴ ποὺ πηγαίνοντας στὴν χώρα του, σὲ λίγον καιρὸ θὰ κυκλοφορῇ ἐλεύθερος, ὥς ἐπιβράβευσιν τῆς συμπεριφορᾶς του. Διότι δὲν πρέπει νὰ λησμονοῦμε πὼς οἱ συντοπίτες του θεωροῦν ἀμάρτημα τὴν ἐλευθέρα διακίνησιν γυναικῶν στὸν δρόμο δίχως μποῦργκα.
Συνεπῶς τὸν βλέπω ἐκεῖ στὰ μέρη του νὰ χρίζεται ἥρως.
Ἀπὸ τὴν ἄλλην θεωρῶ ἀπαράδεκτον νὰ φυλακιστῇ. Γιατί νά ταΐζουμε ἕνα κατακάθι τήν στιγμή πού προξένησε τόσο κακό;
Νά συζητήσω λοιπόν γιά αὐτοδικία;
Δὲν ξέρω… Πάντως σὲ πάρα πολλὰ ζητήματα πιστεύω πὼς πρέπει ὁ καθεῖς ἐξ ἡμῶν νὰ πληρώνῃ μὲ τὸ ἴδιο νόμισμα τὰ λάθη του.
Γιατί λοιπόν αὐτός νά ξεφύγῃ ἀπό τίς ἴδιες τίς πράξεις του;

Μιλᾶμε λοιπόν γιά βία;
Δὲν μοῦ ἀρέσει!
Ὅμως σὲ τέτοιαν κοινωνία, πλήρη Ὕβρεως, τώρα πιὰ πιστεύω πὼς ἀπαιτεῖται καὶ ἡ βία.

Φιλονόη. 

Λαθραία προϊόντα πουλούσε ο “δράκος” της Πάρου

Στα χέρια των ελληνικών αρχών, έτοιμος για απέλαση εντός τριών ημερών, βρισκόταν πριν από δύο χρόνια ο «δράκος» της Πάρου, έχοντας μόλις περάσει παράνομα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Ελλάδα. Αντί να απελαθεί όμως ο Πακιστανός που βασάνισε και τραυμάτισε σοβαρά το 15χρονο κορίτσι στη Χρυσή Ακτή, κατέθεσε αίτηση πολιτικού ασύλου ως δήθεν Αφγανός, θύμα του πολέμου στη χώρα του.Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, αντί οι αρχές να διαπιστώσουν ότι δεν προερχόταν καν από το Αφγανιστάν αλλά ήταν Πακιστανός υπήκοος, του έδωσαν επίσημη άδεια παραμονής ενός μήνα στην Ελλάδα, μέχρι να εξεταστεί η αίτηση του ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα και χάθηκε στο κέντρο της πόλης. Όταν η αίτηση του απορρίφθηκε ήταν πολύ αργά για τις Αρχές να τον εντοπίσουν.Ο Αχμέτ Βακάς κυκλοφορούσε στο κέντρο της Αθήνας και πωλούσε λαθραία κινέζικα προϊόντα ενώ έδινε συνεντεύξεις και σε πακιστανικές εφημερίδες περιγράφοντας τα κόλπα με τα οποία οι λαθρομετανάστες περνούν τα ελληνικά σύνορα και γλιτώνουν την απέλαση όταν συλληφθούν, μέσω της διαδικασίας των αιτήσεων πολιτικού ασύλου.Όπως είχε δηλώσει στην εφημερίδα «Daily Times» του Πακιστάν, για να συγκεντρώσει το ποσό που του ζητούσαν οι δουλέμποροι, πούλησε γη της οικογένειάς του και ζήτησε από τον αδελφό του να δανειστεί από συγγενείς και φίλους ώστε να τον βοηθήσει οικονομικά.

Δεν παρέλειψε μάλιστα στη συνέντευξη του να ζητήσει από τον Αλλάχ να ευλογήσει τους διακινητές που τον μετέφεραν στη χώρα μας επειδή τον βοήθησαν, με το αζημείωτο, να φύγει από τη χώρα του. (πηγή)

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Ἀκόμη ἀνήλικο εἶναι τό κατακάθι;

  1. χαιρετώ,

    φρονώ ότι υπάρχει ένα θεματάκι με αυτή την ανάρτηση, δηλαδή αδιευκρίνιστα στοιχεία. Για να μην λέω περισσότερα αν έχεις την καλωσύνη έλα σε επαφή μαζί μου.

    Ευχαριστώ.

Leave a Reply