Μία ψόφια ἀγελάδα….;;; Ναί,ἀλλά γιατί «ψόφησε»;;;

Η τελευταία μου πράξη έχει το νόημα της διαμαρτύρησης για το κακό που ετοιμάζουμε εμείς οι ενήλικοι στις αθώες νέες γενεές που έρχονται. Ζούμε τη ζωή μας τρώγοντας τις σάρκες τους. Ένα κακό αβυσσαλέο στη φρίκη του. Η λύπη μου γι’ αυτό το έγκλημα με σκοτώνει.. ”
Δημήτρης Λιαντίνης” (τελευταία επιστολή 1998).
Διάβαζα προ ημερών,ένα άρθρο του Κώστα Χαρδαβέλλα με τον τίτλο, ‘‘ΜΙΑ ΨΟΦΙΑ ΑΓΕΛΑΔΑ” το οποίο και θα παραθέσω πιο κάτω.

Μιλάει για την παρακμιακή εικόνα που εμφανίζουν να έχουν  οι νέοι στην πατρίδα μας,που ενώ αυτές τις στιγμές που μιλάμε,κορυφώνεται το οικονομικό δράμα του λαού μας,με τις καινούργιες περικοπές των 11.δις.€ που θα ανακοινώθουν την εβδομάδα που ξεκινάει,(με ότι συνεπάγεται αυτό για τις επιπλέον επιπτώσεις που θα έχουν στην ζωή μας εν όψει του χειμώνα που έρχεται),αυτοί κατά τ’άλλα λιάζονται στις παραλίες και χοροπηδούν  στα clubs των νησιών.

Θα μου πεις,..”δεν θα κάνεις κι ένα μπάνιο το κατακαλόκαιρο”;;

Και βέβαια ,αλλά παρ’όλα αυτά,δεν μπορεί παρά να  κάνει συγκρίσεις, μεταξύ της δικιάς του γενιάς κι αυτής εδώ.

Μεταξύ των δικών τους αγώνων για την πατρίδα και  της μη διάθεσης για αγώνα που έχει αυτή η γενιά.

Εγώ θα συμφωνήσω εν μέρει με τον κ.Χαρδαβέλλα,αλλά δεν μπορώ όμως και να μην ρωτήσω κάποια πράγματα.

Και που ξεσηκωθήκατε κ.Χαρδαβέλλα μου κάποτε εναντίον της χούντας,τι ακριβώς καταφέρατε;
Να έρθουν τα παιδιά του Πολυτεχνείου στην εξουσία, με τα γνωστά αποτελέσματα ούτε 4 δεκαετίες μετά την κατάρρευση της κακιάς χούντας;

Θα μου πεις και θα έχεις και απόλυτο δίκιο,πως εσείς ξεσηκωθήκατε για ένα όραμα,για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα! Δεν ξέρατε τι θα ακολουθούσε…

Ναι,αυτό κάνατε,γιατί ήσασταν μια γενιά που είχε υποτίθεται μεγαλώσει με κάποια ιδανικά που αυτά όταν ήρθε η ώρα μεταφράστηκαν μέσα από οράματα και αγώνες…”Δημοκρατία…ισότητα…ελευθερία”…

Και λέω ”υποτίθεται” γιατί τα ύστερα τιμούν τα πρώτα,λέει ο λαός μας..

Και μετά τι;;

Τι έκανε αυτή η γενιά η δική σας,που είχε αυτά τα ιδανικά,που  έκανε αυτούς τους αγώνες, για τις επόμενες γενιές Ελλήνων που θα ήρθαν στην κοινωνία μας,μεταξύ αυτών και η δική μου;

‘Αφησε μια Ελλάδα να βουλιάζει μέρα με την μέρα,χρόνο με τον χρόνο, μέσα στην παρακμή ,στην ηθική και πνευματική κατάπτωση!

Βλέπατε τους πολιτικούς να αλλοτριώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους,η διαφθορά και η ατιμωρησία να γίνεται το πιο σταθερό Ελληνικό μας γνώρισμα.

Η παιδεία,ο πυλώνας ενός έθνους, χρόνο με τον χρόνο και ”λιγότερη” όλο και φτωχότερη…

Πόσες γενιές γεννήθηκαν από την Χούντα και μετά;;

Με τι ιδάνικα μεγαλώσατε εσείς οι αγωνιστές αυτές τις γενιές;

Τα κορίτσια σας, με τα ιδανικά τύπου Τζούλιας στα πρωτοσέλιδα;;

Με τα ιδανικά της Λιάνη; Του Άκη;; Του Λαλιώτη ; Της Ντόρας;;

Του Πάγκαλου και της σημαίας που την πήρε ο άνεμος;

Του Κωστόπουλου;;

Του άκρατου υλισμού;

Τα ιδανικά της θολοκουλτούρας των αριστερών όπου, πᾶς ὂστις ομιλεί περί πατρίδος ,είναι εξ ορισμού ΦΑΣΙΣΤΑΣ στην καλλίτερη περίπτωση;;

Των εθνοπατέρων, που on camera έλεγαν στα παιδιά αυτά, ότι είναι δικαίωμά τους να καίνε την σημαία,αντί να τα μάθουν τι σημαίνει αυτή η σημαία και για ποιόν λόγο πρέπει να την σέβονται;

Αλλά θα μου πεις,για να τα πεις αυτά πρέπει και να τα πιστεύεις…Σωστά!

Για ποιά πατρίδα λοιπόν να ξεσηκωθούν αυτά τα παιδιά,αφού τα μάθατε να μην την αγαπούν;

Αφού τα γαλουχίσατε , ω! γενιά  του Πολυτεχνείου,με αξίες και ιδανικά στην ζωή όπως, το ακριβό αμάξι με το ωραίο σιλικονάτο  γκομενάκι δίπλα,το εύκολο  χρήμα ανεύ κόπου αλλά με τρόπου και τα clubs στην Ψαρού;;

Είναι σαν να μάθω το παιδί μου να τρέφεται με πίτσες, γλυκά και τηγανιτά και μετά να του παραπονιέμαι γιατί δεν κάνει υγιεινή ζωή!!

Να ξεσηκωθούν για τα λεφτά που μας κλέβουν μόνο; Και μετά τι;;

Ποιά Ελλάδα θα φτιάξουν αυτά τα παιδιά;
Αυτήν που μόλις χάσαμε ;;

Με τι ”υλικά” θα ξαναφτιαχτεί και πως θα γίνει,αφού η ”μάντρα” έπεσε έξω από καιρό;;

Το έχει σκεφτεί κανείς σας ;;

Σεμέλη Διονύσου


                                  Μια ψόφια αγελάδα

 Αυτή η αφασική κοινωνία που ζούμε, όλα αυτά τα πλήθη των άνεργων νέων, που ψευτοδιαμαρτύρονται, μισοαμειβόμενοι φουκαράδες που λιάζουν τα κορμιά τους στις ανά την επικράτεια παραλίες, μου δίνουν την εικόνα μιας αγελάδας που έχει ψοφήσει και όσο και να την κλωτσάς δεν θα κουνηθεί ποτέ.

Λες και ο Ρουβάς ίπταται πάνω από τις πλαζ καθημερινά και τους ρωτάει: «Περνάτε καλά;» Και όλοι με μια φωνή απαντούν «Ναι, περνάμε πολύ καλά».

Περνάνε καλά με το 50% της ανεργίας στους νέους 25 χρονών. Περνάνε καλά με τον πατέρα τους που είναι σε απόγνωση έτοιμος να κόψει φλέβες. Περνάνε καλά που θα τους πάρει για τα επόμενα 20 χρόνια σκλάβους ο κάθε Γερμανός και Κινέζος επενδυτής – λεφτάς.

Περνάνε καλά που δεν μπορούν καν να ονειρευτούν , να ζήσουν μόνοι τους, να ξεφύγουν από το σπίτι των γονιών γιατί δεν έχουν λεφτά ούτε για το καθημερινό φαγητό και έτσι παραμένουν στο πατρικό σπίτι τουλάχιστον για να τρώνε.

Και μην μου πείτε το γνωστό «Ε, να μην κάνουν τα παιδιά ένα μπάνιο;» Όχι να μην κάνουν την ώρα που καίγεται η Ελλάδα και μας έχουν στήσει στον τοίχο για εκτέλεση. Γιατί αν τα νιάτα δεν ξεσηκωθούν ,δεν πιέσουν, δεν διαμαρτυρηθούν, δεν βγουν στους δρόμους να φωνάξουν για να δείξουν σε ντόπιους και ξένους Τροϊκανούς ότι δεν πάει άλλο ποιος θα ξεσηκωθεί;

Η διαβητική γιαγιά από τα ΚΑΠΗ; Οι νέοι της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Γαλλίας είναι ήδη στους δρόμους και δεν πάνε για μπάνιο. Στην δική μου εποχή δίναμε σκληρές μάχες στους δρόμους για την παιδεία, το 114 άρθρο του Συντάγματος για τις βρώμικες πολιτικές παρεμβάσεις του τότε βασιλιά και για άλλα πολλά μικρότερα και λιγότερο σημαντικά που μας απειλούν σήμερα.

Όταν ο νέος των 18-20 χρονών γίνεται «παραλίας» αντί διαμαρτυρόμενος πολίτης στην πλατεία Συντάγματος, τότε αυτή η κοινωνία έχει μόνο μια τύχη και έναν δρόμο: Να γίνει κοινωνία των υποτακτικών και δούλων.

πηγη 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply