Τὰ θαυματουργὰ χέρια!

 

Ὁ κόσμος μας ἔχει φτιαχτεῖ ἔτσι ὥς τὲ σὲ κάθε ἀσθένεια νὰ ὑπάρχῃ πάντα καὶ ἡ θεραπεία της γύρω μας. 
Κι ἔχει φτιαχτεῖ τόσο σοφά, ποὺ ἀκόμη καὶ γιὰ κατασκευασμένες ἀσθένειες, ἤ γιὰ ἀσθένειες ποὺ φαίνονται ὥς «κατασκευαστικὰ» τῆς φύσεως λάθη, νὰ ὑπάρχουν λύσεις. 
Μὰ γιὰ νὰ ὑπάρξουν λύσεις, πρέπει νὰ ὑπάρξουν αὐτοὶ ποὺ θὰ μποροῦν νὰ τὶς ἐπιφέρουν. Ὄχι μόνον ἁρπακτικά. 
Πρέπει νὰ ὑπάρχουν Ἄνθρωποι. Ὄχι μόνον ὑπάλληλοι τοὺ πασκίζουν νὰ πλουτίσουν.
Ἔτσι λοιπὸν καὶ στὸ σημερινό μας θέμα. 
Ἕνας Ἕλλην, μὲ θαυματουργὰ χέρια, κατάφερε νὰ ἐπαναφέρῃ σὲ κάποιο παιδὶ τὸ ὄνειρο στὴν ζωή, μὴ ἀμειβόμενος.  Ὅπως δῆλα δὴ κάνουν οἱ Ἄνθρωποι!

«Θαύμα» από ομογενή νευροχειρουργό

Ο ομογενής νευροχειρουργός του Παιδικού Νοσοκομείου Monash της Μελβούρνης, Δρ. Χρήστος Ξένος, συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στους επιστήμονες της Αυστραλίας που μπορούν να κάνουν «θαύματα». Εφαρμόζοντας μία επαναστατική μέθοδο κατάφερε να αφαιρέσει όγκο, μεγέθους όσο μίας μπάλας από τον εγκέφαλο του 14 μόλις μηνών Ivan Joe Leo και να χαρίσει στο νεαρό αγοράκι το δικαίωμα στη ζωή.

Το επιστημονικό αυτό επίτευγμα του ομογενή νευροχειρούργου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι προσέφερε όλες τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς.

Ήταν μόλις τριών μηνών ο Ivan Joe όταν η μητέρα του, νοσοκόμα, διαπίστωσε ένα εξόγκωμα στο κεφάλι του μωρού της το οποίο μεγάλωνε μέρα με τη μέρα. Μέσα σε έξι μήνες από τότε το εξόγκωμα είχε πλέον φτάσει το μέγεθος μίας μπάλας του τένις και τίποτα δεν έδειχνε ότι θα υποχωρούσε.

Η μητέρα του απευθύνθηκε σε νοσοκομείο της Παπούα-Νέας Γουϊνέας που της είπαν ότι το μωρό είχε αναπτύξει υγρό στο κεφάλι και ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε για να αποτρέψουν το μοιραίο. Ένας φιλανθρωπικός οργανισμός της Αυστραλίας ανέλαβε την μεταφορά του παιδιού στην Αυστραλία. Όπως ανέφερε ο κ. Ξένος στον «Νέο Κόσμο», το θέαμα που αντίκρυσε όταν είδε για πρώτη φορά τον Ivan, ήταν πρωτόγνωρο. «Ο μικρός Ivan όντως φαινόταν να έχει δύο κεφάλια» μας είπε.

Ο ομογενής επιστήμονας, άνοιξε το κρανίο του παιδιού και «φύτεψε» σωληνάκι με ειδική βαλβίδα στον εγκέφαλο, το οποίο κατέληγε στο στομάχι, προκειμένου το υγρό του όγκου να αποβληθεί από τον οργανισμό του μικρού Ivan. «Για πάνω από έξι εβδομάδες το κεφάλι του Ivan έμοιαζε περισσότερο με κρατήρα ηφαιστείου» μας λέει ο κ. Ξένος.

Σε έξι εβδομάδες ο όγκος «στέγνωσε» και εξαφανίστηκε. Ο εγκέφαλος του Ivan άρχισε να λειτουργεί κανονικά καθώς ο μόλις 19 μηνών νεαρούλης άρχισε να μιλά για πρώτη φορά, να κουνά τα χεράκια και τα ποδαράκια του και να ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα που δεχόταν.

Ο δρ. Ξένος, σε συνεργασία με πλαστικό χειρούργο και ομάδα τεσσάρων ακόμα χειρουργών, έκλεισαν τον «ανοικτό» εγκέφαλο του παιδιού με οστικά μοσχεύματα από άλλα σημεία του κρανίου του. Οκτώ ώρες και πάνω από 50 βιοδιασπώμενες βίδες και πλάκες χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν.

Ο Ivan χάρη στα θαυματουργά χέρια του ομογενή νευροχειρουργού αναμένεται να επιστρέψει υγιής στη χώρα του στα τέλη του μήνα.  (πηγή)

Τὴν ἀσθένεια αὐτὴν, ποὺ εἶχε τὸ παιδάκι, τὴν γνωρίζω. 
Συγγενικό μου πρόσωπο πάσχει ἀπὸ κάτι ἀνάλογον. 
Μόνον ποὺ δὲν ἔχει ἀκόμη φθάσει στὸ ὅριον τῆς ἐπεμβάσεως. 
Μίας ἐπεμβάσεως ποὺ εἶναι πάρα πολὺ σοβαρὴ κι ἐπικίνδυνη γιὰ τὴν ἐξακολούθησιν τῆς ζωῆς. 
Γνωρίζω λοιπὸν ἐκ τῶν «ἔσω» τὴν σοβαρότητα καὶ τὸ μέγεθος τῆς ἐπιτυχίας. 

Συγχαρητήρια ἀπὸ ὅλους μας!
Μᾶς κάνει γιὰ μίαν ἀκόμη φορὰ ὑπερηφάνους ἕνας συνειδητοποιημένος Ἕλλην!

Φιλονόη.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Τὰ θαυματουργὰ χέρια!

Leave a Reply