Μανδὰμ Μπενάκη δὲν σὲ εἴπαμε προφήτισσα….

Συνεργάτι σὲ εἴπαμε.
Κι ὄχι μόνον συνεργάτι…
Ὑπάκουο σκυλάκι τῶν (παλαιο)νεοταξιτῶν σὲ εἴπαμε.
Ὅταν πρὸ ἐπτὰ ἐτῶν ἔλεγες αὐτά:

δὲν πιστέψαμε οὔτε γιὰ μίαν στιγμὴ πὼς σοῦ κατέβηκαν στὴν κεφαλὴ ἐκ τοῦ μὴ ὄντος. Ἀντιθέτως μάλιστα.
Κι ἐσὺ κι ὁ Κάρολος ξέρατε τὶ πρόκειται νὰ μᾶς φορτώσετε.
Μόνον ποὺ τὸ κάνατε στὰ μουλωκτά, ὅπως πάντα.
Πρῶτα τὰ εἴπατε, πρῶτα τὰ συμφωνήσατε καὶ μετὰ μᾶς τὰ ξεφουνίσατε.

Καὶ δυστυχῶς μὲ αὐτὴν τὴν ἄτιμην τὴν δημοκρατία, εἴμαστε συνυπεύθυνοί σας.
Διότι δὲν ξέραμε… Καί γιατί δέν ῥωτούσαμε;

Καλὰ νὰ πάθουμε λοιπόν!

Φιλονόη.

Υ.Γ. Ἐν ὁλίγοις μανδὰμ Μπενάκη… Ἐντεταλμένη σὲ εἴπαμε. Τί δέν κατάλαβες;

Άννα Μπενάκη: Τα όσα είπα δεν ήταν προφητεία, ήταν η περιγραφή της κατάστασης και η προοπτική της

Για τα όσα είχε πει, επτά χρόνια πριν, το 2005, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια μίλησε πριν λίγο στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και στον δημοιογράφο Κώστα Ουίλς.

Η κ. Άννα Ψαρούδα Μπενάκη είπε χαρακτηριστικά:

“Μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω για την προσφώνηση που είχα κάνει τότε και μάλιστα και στον Τύπο δημοσίευσα το νόημα των λόγων μου αλλά έτυχε κακής εκεταλλεύσης λόγω οφέλους πολιτικού οπότε σταμάτησα να συζητώ. Οι λόγοι μου ήταν σοβαροί και όπως αποδεικνύεται είχαν κάποιο νόημα.
Δεν ήταν προφητεία. Ήταν η περιγραφή της κατάστασης και η προοπτική της .

Αναφέρθηκα στην ενίσχυση ενός Ευρωπαικού κεντρικού κράτους και είπα απλά ότι αυτό δεν γίνεται χωρίς κόστος.

Όλο αυτό φαινόταν ότι θα έρθει. Αρχικά, έπρεπε τα εθνικά κοινοβούλια να παραχωρήσουν κεφάλαια διακυβέρνησης. Και δεν ήταν κάτι που θα συνέβαινε μόνο σε εμάς, ισχύει σε όλα τα ευρωπαικά κράτη έτσι ώστε να ενισχυθούν οι λαοί απέναντι στους γίγαντες του κόσμου- κυρίως τους οικονομικούς.

Ήθελα να επισημάνω ότι επειδή είναι ήδη στο δρόμο οι εξελίξεις (Άκουσα μάλιστα χθες ότι η Μέρκελ σκέφτεται ένα νεο πολιτικό σύστημα στην Ευρώπη) πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για την διαφύλαξη ενός μινιμουμ του εθνικού κράτους.
Τώρα το πως κατήντησε από την παρερμηνεία… Μήν ξεχνάμε πλησίαζαν οι εκλογές…”

Στη συνέχεια, όσον αφορά στα εθνικά σύνορα, είπε: “Έγινε παρανόηση. Δεν είπα ότι θα χάναμε τα εθνικά σύνορα, απλά ότι τα σύνορα που ήταν κάποτε ένα τοίχος δεν λειτουργούν πλέον έτσι. Η ελευθερία των συνόρων θα πρέπει να ελέγχεται από τα κράτη μέλη έτσι ώστε να μη μπορούν να μπαινοβγαίνουν οι αλλοδαποί.
Με λίγα λόγια είπα ότι η σημασία των συνόρων θα παραβιάζεται και αυτό είναι κάτι που ήδη συμβαίνει.”

Tέλος για την αναφορά που είχε κάνει τότε στα δικαιώματα του πολίτη, τα οποία σύμφωνα με την ίδια θα προστατεύονται και θα παραβιάζονται, δήλωσε: ” Λόγω της μεταφοράς εξουσιών σε κεντρικά όργανα όπως είναι οι κεντρικές τράπεζες ας πούμε, μπορεί να υπάρξουν οργανισμοί, επιχειρήσεις ή τελος πάντων οικονομικοί κολοσσοί οι οποίοι μπορεί να επεμβαίνουν στην εσωτερική Δημοκρατία έμεσα,να επηρεάζουν πολιτικά κόμματα, να επηρεάζουν ΜΜΕ και με τρόπο έμεσο και υπόγειο να υποσκάπτουν τα δικαιώματα των πολιτών”.

Σε ερώτηση του κ. Ουίλς για το αν τελικά πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να σωθεί μέσω των Μνημονίων, απάντησε πως πιστεύει πως μπορεί να παραμείνει στην Ευρώπη αν υπάρξουν συνθήκες ανάπτυξης.

πηγή

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply