Γιὰ ὑπεξαίρεση κατηγορεῖ τὴν διοίκηση Προβόπουλου ὁ Τατούλης!

Ως «υπεξαίρεση» χαρακτήρισε τη μετατροπή ποσοστού χρημάτων του καταθετικού λογαριασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ομόλογα του δημοσίου, τα οποία έχουν χάσει την αξία τους, από την Τράπεζα της Ελλάδος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Δευτέρα 27 Αυγούστου. Ο Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε την προσφυγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη δικαιοσύνη προκειμένου να εξεταστούν οι ποινικές ευθύνες όσων χειρίστηκαν τα χρήματα αυτά καθώς και του διοικητή της τράπεζας με απόφαση του οποίου έγινε η πράξη.

«Έχουμε αποδείξει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για υπεξαίρεση χρημάτων από τους καταθετικό λογαριασμό της Περιφέρειας και ότι δεν είχαν κανένα νομικό δικαίωμα να το πράξουν» τόνισε ο κ. Τατούλης. Αναφερόμενος μάλιστα στο τραπεζικό σύστημα, και στο πρόβλημα της χώρας που συνδέεται με αυτό, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι οι Δημόσιοι Οργανισμοί ποτέ δεν βρέθηκαν μέτοχοι στα κέρδη των τραπεζών από τις επενδύσεις των χρημάτων τους που αυτές διαχειρίζονταν. Αντιθέτως σημείωσε ο Πέτρος Τατούλης στην πώληση της Αγροτικής Τράπεζας ο όμιλος Πειραιώς επωφελήθηκε με 11,5 δις ευρώ από τους καταθετικούς λογαριασμούς της Αγροτικής συν 5,5 δις bonus από την ανακεφαλαιοποίησή του καταθετικού κομματιού της ΑΤΕ από την στιγμή που θα ενταχθεί στην κυριότητα της.

Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συνδέοντας το θέμα της “υπεξαίρεσης” των χρημάτων με την χαριστική πρακτική υπέρ της τράπεζας στην περίπτωση της Αγροτικής για να καταλήξει αναφερόμενος στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που βάλλεται από τέτοιες πρακτικές “η πιστεύουμε στην αναπτυξιακή λογική ενός θεσμού και τον υπερασπιζόμαστε και τον ενισχύουμε η δεν το πιστεύουμε”. Τα οικονομικά της Περιφέρειας αυτή την ώρα είναι σε δεινή κατάσταση από αυτή την πρακτική κατέληξε ο Πέτρος Τατούλης.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη, από την οποία διαπιστώθηκε η πολύ δυσκολότερη απ’ ότι εκτιμάται μέχρι σήμερα κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, αλλά δήλωσε ότι «εμείς δεν κιοτεύουμε, θα κρατήσουμε ψηλά τη σημαία γιατί ο σκοπός μας είναι να υπηρετήσουμε τον τόπο και τους πολίτες. Για το λόγο αυτό ζητήσαμε από τον Υπουργό ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων, περιορισμό των αρμοδιοτήτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, σύμφωνα άλλωστε και με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κυβερνώντος συνασπισμού, και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων και της αυτονομίας των αιρετών Περιφερειών».

olympia.gr

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply