ΟΤΕ, Ῥὸζ κλήσεις «καῖνε» τὸν Πάλλη!

Γράφει ο Εκνευριστικός,

Ολοκληρωνεται η δικογραφια που εμπλεκει σε μια από  τις μεγαλυτερες τηλεπικοινωνιακές απάτες τον εφοπλιστή και μεγαλομέτοχο εφημερίδας, Αναστασιο Παλλη και την οποια έχει στα χέρια της η 5η τακτική ανακρίτρια, Σοφια Φουρλαρη.

Ο φάκελος φωτιά με αριθμό μητρώου Α05/0Ι.Ε/702/19.12.05 περιγράφει, σύμφωνα με πΛηροφοριες,το πως ο Παλλης κατάφερε να ζημιώσει με τεσσερα εκατομμύρια ευρώ τον ΟΤΕ, σε διάστημα ελαχίστων μηνών.

Ο άνθρωπος  που το 1998 κυκλοφορούσε στις τράπεζες μ´ένα ´´ιερό γραμμα´´ στο χερι, απ´ τον Ηγούμενο Εφραιμ, ώστε να του ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες ως οικονομικου και διαχειριστικου διευθυντη της Μονης Βατοπεδιου, διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Ο ασκος του Αιολου άνοιξε το Δεκέμβριο του 2005, μετά  από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σε βάρος του ο τότε διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Παναγιώτης Βουρλουμης.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της μήνυσης, ο Παλλης εμφανίστηκε ψευδώς, μέσω της εταιρίας συμφερόντων του, ÿονόματι Ronda, ως δεύτερος επίσημος τηλεπικοινωνιακος παροχος του μικρού κρατιδίου της Αφρικής, Sao Tome & Principe.

Έτσι μπόρεσε το 2004, να κλείσει μια ιδιαιτερα κερδοφόρα συμφωνία και να συνάψει σύμβαση με τη θυγατρική OTEGLOBE S.A.για τη δρομολόγηση τηλεφωνικής κίνησης που παράγεται απ´τον ΟΤΕ  με προορισμό το κρατιδιο της Αφρικής και παραλήπτη την εταιρία του.

Η σύμβαση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στο φως, ήταν τελικα το ´´κλειδί´´ ώστε να στήσει την ´´απατη των dialers´´. Μια κομπίνα ´´κακοβουλου λογισμικού´´, με θύματα χιλιάδες ανυποψίαστους  συνδρομητές που καλούνταν να πληρώσουν ροζ κλήσεις -μέσω Διαδικτύου- που όμως δεν είχαν καλέσει ποτέ!

Το αποτέλεσμα;

Αρνούνταν να πληρώσουν τα υπερογκα ποσα κι έκοβαν τις τηλεφωνικές συνδέσεις!

Το …πως γινοταν η ´´δουλειά´´,περιγραφεται λεπτομερως στο πορισμα του ΣΔΟΕ, που συνταχθηκε το 2007 και συμφωνα με το οποίο ο  Αναστασιος Παλλης, φερεται ως ο εγκεφαλος για μια από τις πιο ζημιογόνες κομπίνες με ´´ροζ κλησεις´´ που έχουν σημειωθεί ποτε σε βάρος του ΟΤΕ.  4 εκατομμυρια ευρώ!

Τα ερωτηματα ειναι πολλα.

– Γιατί  η υπόθεση παραμένει στα συρτάρια του ΣΔΟΕ απ´ το 2005;

– Γιατι καποιοι αρμόδιοι της OTEGLOBE S.A. Θεώρησαν τον Παλλη ´´επαρκες´´ πρόσωπο ώστε να συνάψουν μαζί του μια τόσο σημαντική συμφωνία;

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ένα λόγω πόρισμα, τους κατηγορεί για πλημμελή έλεγχο που αγγίζει τα όρια της ποινικής ευθύνης, αφού όπως αποδείχθηκε ο Παλλης δεν τους είχε προσκομίσει ούτε καν το ιδρυτικό καταστατικό της Ronda.

Το σίγουρο πάντως είναι, πως η γερμανική διοίκηση του ΟΤΕ, περιμένει απ´ οτι λεγεται, με   ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη της υπόθεσης. Αρκεί να σκεφτεί κανείς το ύψος της ζημιάς και…την εποχή της κρίσης!

netakias

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply