Στόχος τους ἡ πτωχοποίησις τῶν Ἑλλήνων!

Στόχος, η δραστική μείωση του κόστους ζωής των Ελληνίδων και των Ελλήνων

Η καταλήστευση του πενιχρού εισοδήματος των μικρομεσαίων Ελλήνων ολοκληρώνεται  με την προκλητική αδιαφορία των στελεχών της Κυβέρνησης για συγκράτηση των τιμών λιανικής. Οι χονδρέμποροι και οι μεσάζοντες πλουτίζουν και οι λιανοπωλητές αυτοκτονούν. Τρίτη η Ελλάδα στην κατάταξη των χωρών με την ακριβότερη λιανική τιμή καυσίμων σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ΕΛΠΑ. Το εξοργιστικό είναι ότι «συμπτωματικά» οι αυξήσεις συμβαίνουν κατά τις μαζικές εξόδους των Χριστουγέννων, του Πάσχα και των καλοκαιρινών διακοπών. Ωστόσο η συχνότητα των «συμπτώσεων» και η έλλειψη πολιτικής βούλησης για έλεγχο της τιμής από το διυλιστήριο έως τον βενζινοπώλη, καταδεικνύουν τουλάχιστον μεθόδευση, την οποία παρακολουθούν απαθείς οι Κυβερνήσεις.

Άλλωστε μόνον μία θέση χωρίζει την χώρα μας από το να πάρει χάλκινο μετάλλιο και για τις υψηλές τιμές βασικών ειδών διαβίωσης και ατομικής φροντίδας (οι τιμές στην Ελλάδα είναι ακριβότερες από την Βουλγαρία, την Ισπανία, την Ιταλία και …την Γερμανία.

Παράγοντες του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, δηλώνουν ότι το αίτιο των υψηλών τιμών είναι τα καρτέλ που δημιουργήθηκαν και υφίστανται με την ανοχή της εκάστοτε κυβέρνησης.

Για παράδειγμα η  Pepsi Cola ενώ στην Ελλάδα πωλείται 0,56€ στην Ιταλία πωλείται μόλις 0,37€. Το στοματικό διάλυμα   Listerine πωλείται στην Ελλάδα 6,80€, ενώ στην Γερμανία 3,46€ κλπ.

Από τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προκύπτει ότι οι τιμές στις περισσότερες κατηγορίες βασικών προϊόντων είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι, με την υψηλότερη ανατίμηση κατά 18,23% να παρουσιάζει η ζάχαρη. 
Ακριβότερα σε σχέση με το 2011 πωλούνται τα αναψυκτικά (10%), οι μαρμελάδες (8%), τα κατεψυγμένα ψάρια (7,87%), οι χυμοί φρούτων (7,1%), η μαργαρίνη (7,29%), το αλάτι και τα μπαχαρικά (6,9%), τα αλλαντικά (6,3%) και το γάλα (6%). 

Πλουτίζουν τα καρτέλ, στεγνώνει η αγορά από μετρητό, κλείνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πεθαίνουν οι πολίτες και οι κρατούντες περί άλλων τιρβάζουν.

Οι βολεμένοι της εξουσίας κλείνουν το μάτι στα καρτέλ, προσποιούμενοι ότι τα ελέγχουν. Εμείς οι πολίτες γνωρίζουμε ότι συμβαίνει το αντίθετο.

Όσο για τα κόμματα της αντιπολίτευσης (δεν αναφέρομαι σε εκείνα της συγκυβερνούσας υποτρόϊκας ΝΔ-ΠΑΣοΚ-ΔΗΜΑΡ, γιατί αυτά έχουν βγάλει πλέον τις μάσκες), περιορίζονται σε επικοινωνιακές ανακοινώσεις και επίκαιρες ερωτήσεις στην Βουλή, οι οποίες εγγράφονται στα πρακτικά και στα παλαιότερα των υποδημάτων των αρμοδίων.

Αν οι Βουλευτές σέβονται πρώτα τον εαυτόν τους και ακόλουθα αυτούς που τους εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους, οφείλουν να ακολουθήσουν πλέον άλλη, αποτελεσματικότερη οδό!

Εκείνη της δικαιοσύνης, εγκαλώντας τους υπηρεσιακούς παράγοντες των αρμόδιων υπηρεσιών για παράβαση καθήκοντος. Ενδεχόμενοι προστάτες τους κρατούντες δεν μπορούν να καταργούν ούτε το Σύνταγμα ούτε τους νόμους.

Οι κομματικοί φορείς διαθέτουν το νομικό επιτελείο για να στηρίξει μηνυτήριες αναφορές, ακόμη και αγωγές!

Σε αυτήν την λύση ενδεχόμενα έχουν την δυνατότητα να καταφύγουν και συλλογικές οντότητες που έχουν ως αντικείμενο την προστασία του καταναλωτή.

Σε μία χώρα που λείπει το φιλότιμο και ο πατριωτισμός της πλειοψηφίας των κρατούντων, με μια κυβέρνηση που κωφεύει, δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Ο στόχος που «διαφεύγει» στην κυβέρνηση και στην αριστοκρατία του χρήματος, είναι η δραστική μείωση του κόστους ζωής των Ελληνίδων και των Ελλήνων, αντίστοιχη με την μείωση του οικογενειακού εισοδήματος!

Αιδώς αργείοι! 

Ἰωάννης Δέμος

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Στόχος τους ἡ πτωχοποίησις τῶν Ἑλλήνων!

  1. Λάθος Φιλονόη. Στόχος δὲν εἶναι ἡ πτωχοποίησις τῶν Ἑλλήνων ἀλλὰ ἡ έξαθλίωσις αὐτῶν. Οἱ ἴδιοι οἱ Ἕλληνες ὅμως, τὶ πράττουν πρὸς ἀποτροπὴν τῆςστοχοποιήσεως αὐτῆς; ΚΑΘΕΥΔΟΥΝ ΤΟΝ ΝΗΔΥΜΟΝ!!! Καὶ καλὰ νὰ πάθουν!

    • Νικόλαε, ἔτσι ὅπως τόσοι καὶ τόσοι δοσίλογοι μᾶς ἔχουν τυλίξει σὲ κόλλες χαρτί, δὲν ὑπάρχει διέξοδος. Εἶναι μονόδρομος.

Leave a Reply