Ἐπιλεκτικὴ ἀξιοπιστία=καθολικὴ ἀναξιοπιστία.

Ἐπιλεκτικὴ ἀξιοπιστία=καθολικὴ ἀναξιοπιστία.«Το λόμπυ της δραχμής έχασε έναν αποφασιστικό γύρο» δήλωσε όλο υπερηφάνεια ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς. Αυτό το οποίο απέφυγε να συμπληρώσει είναι ότι τον…αποφασιστικό αυτό γύρο τον κέρδισε το λόμπυ των δανειστών! Ίσως και οι Βορειο-ευρωπαίοι! Σίγουρα όχι η Ελλάδα και οι Έλληνες!

Τι ακριβώς όμως περιελάμβανε ο …αποφασιστικός αυτός γύρος; Την αύξηση της αξιοπιστίας της χώρας προς τους «φίλους» δανειστές με παράλληλη απώλεια της αξιοπιστίας των τριών που συνθέτουν την Κυβερνητική Υποτρόϊκα προς τους Έλληνες ψηφοφόρους! Θυσιάζουν όχι μόνον την αξιοπιστία τους προς τους πολίτες, αλλά και την  αξιοπρέπειά τους, θυσιάζουν την εθνική ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση, θυσιάζουν την ελπίδα ενός λαού, θυσιάζουν το μέλλον της χώρας και αυτήν ακόμη την ύπαρξη του Έθνους των Ελλήνων.

Το ερώτημα που τίθεται είναι: ποιόν κοιτάζει με το αληθινό του πρόσωπο ο Πρωθυπουργός και ποιόν με προσωπείο; Ερώτηση μάλλον ρητορική, αφού η αξιοπιστία της κυβερνητικής  Υποτρόϊκας εξαντλείται μόνον προς τους δανειστές.

Ο επιλεκτικά αξιόπιστος είναι κατ’ ουσίαν αναξιόπιστος.

Και τούτη η παραδοχή ισχύει και για τους τρεις συνενόχους αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Τα επικοινωνιακά τρύκ και οι μεγαλόσχημες δηλώσεις δεν μπορούν πλέον να κρύψουν την πραγματικότητα αλλά ούτε και τις προθέσεις.

Είναι πλέον σαφές ότι σε συνεπή συνέχεια των μνημονιακών Κυβερνήσεων ΠΑΣοΚ και Παπαδήμου, οι σημερινοί κρατούντες, βαθαίνουν την ύφεση και αδυνατίζουν από κάθε πλευρά την χώρα.

Από την πρακτική και τις αποφάσεις τους πηγάζουν οι παρακάτω προθέσεις:

1.      Η εξασφάλιση φθηνού εργατικού σε μελλοντικούς ξένους επενδυτές

2.      Το ξεπούλημα ή και η διάθεση (…αξιοποίηση) του Εθνικού πλούτου και περιουσίας σε εξευτελιστικές τιμές!

Για να πετύχουν τα παραπάνω:

  • «Στεγνώνουν” την αγορά από μετρητό.
  • Υπερχρεώνουν την χώρα
  • Αποκλείουν την παραγωγή νέου πλούτου
  • Εξασθενίζουν την άμυνα της χώρας κάνοντάς την ευάλωτη σε «εκβιασμούς».
  • Οδηγούν σε εξαθλίωση τους πολίτες (πλην εκείνων που ανήκουν στην δική τους αριστοκρατία του πλούτου)
  • Διαλύουν τις κοινωνικές δομές
  • «Σβήνουν» το γένος των Ελλήνων, με την αύξηση των θανάτων και της υπογεννητικότητας.
  • Αλλοιώνουν την πληθυσμιακή σύνθεση με τις αθρόες εισόδους και ελληνοποιήσεις λαθρομεταναστών
  • Υποβαθμίζουν την Παιδεία και την γνώση
  • Αλλοιώνουν την Γλώσσα, την Ιστορία  και τον Πολιτισμό
  • Κάμπτουν κατά το δοκούν το Σύνταγμα και τους νόμους
  • Οδηγούν τους Έλληνες σε ψυχολογική κατάπτωση, ώστε να καμφθεί τα ηθικό τους.
  • Παράλληλα προστατεύουν τα ξένα οικονομικά και άλλα συμφέροντα, μαζί και το ίδιον συμφέρον.

Αν όλα τα παραπάνω τα εκλαμβάνει ο πρωθυπουργός ως νίκη απέναντι στο λόμπυ της δραχμής, τότε τον παρακαλούμε να φύγει μαζί με τους υπόλοιπους της Υποτρόϊκας (ΝΔ- ΠΑΣοΚ-ΔΗΜΑΡ), αφού τα παραπάνω σίγουρα δεν συνιστούν κέρδος για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Ως ενασχολούμενος με τα Οικονομικά και με την μακροοικονομία μπορώ μετά βεβαιότητος να προβλέψω ότι με την ακολουθούμενη μνημονιακή οικονομική πολιτική η χώρα θα οδηγηθεί εκτός ευρώ! Πτωχή, εξαθλιωμένη, έρμαιο κάθε ξένου άρπαγα.

Αν τελικώς το «λόμπυ της δραχμής» είναι υπαρκτό και όχι εφεύρημα του επικοινωνιακού  επιτελείου της Ν.Δ., τότε ο Α. Σαμαράς διεκδικεί με αξιώσεις να είναι ο επί κεφαλής του.

Πλέον η αξία των προεκλογικών και μετεκλογικών λόγων. διαβεβαιώσεων και υποσχέσεων των τριών της συγκυβέρνησης είναι υποδεέστερη ακόμη και εκείνης του ΓΑΠ όταν προεκλογικά το 2009 τύρβαζε πως «λεφτά υπάρχουν».

Την υπερήφανη στάση οφείλουμε να το κρατάμε τόσο όταν ανακοινώνουμε στους Έλληνες την καταλήστευση του εισοδήματός τους και την κατάργηση του κοινωνικού κράτους, όσο και κατά τις συναντήσεις με τους Τροϊκανούς! Και τούτο γιατί όπως πληροφορήθηκα από παριστάμενο πρόσωπο, παρούσης της Τρόϊκας εσείς και οι λοιποί κυβερνητικοί τηρείτε στάση υποταγής και σπεύδετε να υποσχεθείτε στους ξιπασμένους «κατακτητές» ότι θα τηρήσετε στο ακέραιο όλες τις ανθελληνικές δεσμεύσεις.  

Ἰωάννης Δέμος   

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply