Ἡ ἀλήθεια γιὰ τὶς ὑπογραφὲς τοῦ βιβλίου τῆς Ἑλληνικῆς «γραμματικῆς».

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΓΛΩΣΣΗΣ, ΕΔΟΘΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ…”ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ”, ΟΠΟΥ ΤΑΧΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.ΜΠΗΚΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΔΙΕΠΙΣΤΩΣΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΘΕΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ: ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΚ-ΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ! ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ ΥΠΗΡΧΕ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ “ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΙ ΠΟΡΕΥΗ;” ΚΑΙ“ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ, ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΓΛΩΣΣΗΣ”.
ΑΣ ΜΑΖΕΥΘΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ, ΟΠΩΣ Ο ΟΔΕΓ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΦΡΟΝΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ.
ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ…ΣΩΘΗΚΑΤΕ!!!!!
ΑΝΤΩΝΙΟΣ Α. ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ – ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ
ΣΑΣ ΔΙΔΩ ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ!

Παλλήνη : 4 -07 – 2012

Αριθμ. Πρωτ. : 96 

Σχετικά με το άρθρο ” Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΠΑΦΗ! ” που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας 

(ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ)

                Σας κάνουμε γνωστό ότι πάγια τακτική του Συλλόγου μας, είναι να αναρτά στο διαδικτυακό του τόπο τα ενυπόγραφα και επώνυμα άρθρα των μελών του, τα οποία στέλνονται στο Σύλλογο για ανάρτηση. Είναι αυτονόητο ότι ο υπογράφων του κάθε άρθρου είναι υπεύθυνος για τα όσα γράφει και σε καμιά περίπτωση αυτό δε σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα άρθρα εκφράζουν τις θέσεις του Συλλόγου. 

Το συγκεκριμένο άρθρο με τίτλο “Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΠΑΦΗ!” στάλθηκε στο Σύλλογο και αναρτήθηκε στη σελίδα του Συλλόγου μας στις 28 Ιούνη 2012 (http://www.syllogosdelmouzos.gr/index.php/2011-12-19-06-58-25/572-1 ).

Με έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι το άρθρο έχει αναδημοσιευθεί από δεκάδες μπλοκ και ιστοσελίδες που αφήνουν να εννοηθεί ότι το περιεχόμενο του είναι απόφαση ή εκφράζει τις θέσεις του Συλλόγου μας. Μάλιστα, κάτω από το άρθρο, στο σύνολο αυτών των αναρτήσεων, έχει προστεθεί το παρακάτω κείμενο :

“Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ (www.syllogosdelmouzos.gr) (τελευταίες αναρτήσεις) , ΑΝΑΡΤΗΣΕ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ” Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΠΑΦΗ” ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ , ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΛΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ (ΚΥΡΙΑΣ) ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ” 

Εδώ θέλουμε να τονίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι :

1.      Δεν υπάρχει καμιά απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ¨Αλέξανδρος Δελμούζος” για το θέμα με το οποίο ασχολείται το άρθρο.

2.      Δεν έχει προκηρυχθεί καμιά ψηφοφορία ή συλλογή υπογραφών από το Σύλλογο.

3.      Δεν υπάρχει καμιά απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου να γίνει αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας για να αποσυρθεί το βιβλίο.

Προσωπικῶς οὐδέποτε πίστεψα πὼς οἱ «ἐκπαιδευτικοὶ» χρήζουν σεβασμοῦ. 
Τὴν γνώμη μου γιὰ αὐτοὺς τὴν ἔχω καταθέσει ἀρκετὲς φορές καὶ δὲν εἶναι ἡ καλλίτερη!
 Στὸ θέμα ὅμως ἔχω ἀρκετὲς φορὲς ἀναφερθεῖ καὶ δὲν θὰ τὸ ἀναλύσω σήμερα. 
Ἀναδημοσιεύω ὅμως τὶς διαπιστώσεις τοῦ ἀγαπητοῦ Ἀντωνίου Ἀντωνάκου, διότι κάποιοι μὲ χαρακτήρισαν ὥς μονομερή.

Παρὰ ταὔτα, ἐμεῖς συνεχίζουμε.
Αὐτὸ τὸ κατάπτυστον ἔγγραφον, καθῶς φυσικὰ καὶ πολλὰ ἄλλα, πρέπει νὰ ἀποσυρθοῦν.
Ἀρκετὰ ἐγκλήματα ἔχουν κάνει ἤδη κατὰ τῆς γλώσσης οἱ ἄσχετοι καὶ οἱ δοσίλογοι.

Ἄς μὴ τοὺς ἐπιτρέψουμε ἕνα ἀκόμη.

Φιλονόη.

Υ.Γ. Ὁ Ἀντώνης Ἀντωνάκος ἦταν ἐκπαιδευτικός. Εὐτυχῶς, διότι ἀπὸ τὰ χέρια του πέρσαν κάποια παιδιὰ ποὺ κάτι ἔμαθαν. Τώρα δυστυχῶς ἀπέχει, λόγῳ συνταξιοδοτήσεως. Δυστυχῶς διότι ὅλα αὐτὰ τὰ παιδιὰ ποὺ τὸν εἶχαν ἀνάγκη τώρα πιὰ δὲν θὰ μποροῦν νὰ βροῦν συμπαράστασιν καὶ γνώσιν. Θὰ παραμείνουν στὰ χέρια τῶν πνευματοκτόνων τους  ἀδύναμα καὶ ἀνίκανα νὰ ἀντισταθοῦν!!!!

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply