Ἔχουμε πολλὰ νησιά! Ἄς πουλήσουμε μερικά…

Καὶ μάλιστα ἄς τὰ πουλήσουμε σὲ Τούρκους, σὲ Ἀλβανούς, σὲ Σκοπιανούς, σὲ …τέλος πάντων ὅλους τοὺς καλούς μας γείτονες. 
Δὲν πρέπει νὰ τοὺς στενοχωροῦμε…
Κι ὄχι μόνον..
Ἄς πουλήσουμε μερικὰ σὲ Σαουδάραβες, σὲ Πακιστανούς, σὲ Ἀφγανούς… Ξέρουν αὐτοί… 

Πῶς θά μποροῦν νά ἀποθηκεύουν τά  ἐκατομμύρια τῶν ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ, ἐάν ὁ Δένδιας κάνει διαρκῶς ἐφόδους στίς γιάφκες τους;
Πῶς θά μποροῦν νά εἰσάγουν στήν χώρα νέους, φρέσκους, λαχταριστούς ΛΑΘΡΟεποίκους;

Εἶναι ἡ καλλίτερη στιγμή…
Νὰ πουλήσουμε…
Καὶ μὴν ἀκούσω κάποιον νὰ διαμαρτύρεται…
Μόνον νὰ ἀφήσετε μερικὰ γιὰ τὴν Ἀγγέλα…
Ποῦ θά κάθεται νά πίνῃ τήν φραπεδιά της ἡ μεγαλοκοπέλλα;

Φιλονόη.  

Υ.Γ. Ἄχ Γέρο… Ἀργεῖς… Τὸ ξέρω πὼς ἔρχεσαι, ἀλλὰ κομματάκι ἀργοπορημένος μᾶς φθάνεις… Βιάσου λίγο… Καὶ νὰ κρατᾶς τὴν γερὴ χαντζάρα… Αὐτὴ τοῦ Νικηταρᾶ!

Σχεδιασμοί για την πώληση νησιών

Με γρήγορους ρυθμούς φαίνεται να προχωρούν οι σχεδιασμοί για την εμπορική αξιοποίηση νησιών μέσω της μακροχρόνιας μίσθωσης σε ιδιώτες για 40-50 χρόνια. Σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ» έχει ήδη πραγματοποιηθεί έρευνα για 585 νησιά και νησίδες, τα οποία εξετάστηκαν με κριτήρια εθνικής ασφάλειας, εμπορικότητας, δυνατότητα διασύνδεσης και απόστασης από το κοντινότερο σημείο με υποδομές, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε αν έχουν παραλίες ή όχι, αν υπάρχουν όρμοι και άλλες παράμετροι που μπορεί να καταστήσουν ελκυστικά για επενδυτές.

Τα μεγαλύτερα εμπόδια φαίνεται να εντοπίζονται στη γραφειοκρατία που θα έχει να αντιμετωπίσει ο ενδιαφερόμενος «επενδυτής» αλλά και στο νομοθετικό πλαίσιο που φαίνεται ότι δεν επιτρέπει στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες για την αξιοποίηση νησιών.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» οι εκτάσεις με τα νησιά-φιλέτα εντοπίζονται στον Σαρωνικό, τον Ευβοϊκό, τις Κυκλάδες, τον Αργολικό Κόλπο, το Ιόνιο, το Κεντρικό και το Βόρειο Αιγαίο.

Πρόκειται για περισσότερα από 30 μικρά νησιά και νησίδες με εμβαδόν από 100 έως 3.100 στρέμματα. «Φιλέτα» θεωρούνται τα νησιά που βρίσκονται στα Σύβοτα στην Θεσπρωτία, οι Στροφάδες Νήσοι στο Ιόνιο, ένα σύμπλεγμα 10 νησίδων στο Ιόνιο, η Θαλασσοπούλα στην Καβάλα, οι Νησίδες του Ευβοϊκού, οι Νησίδες του Σαρωνικού, η Τσουγκριά στην Σκιάθο, η Πρώτη στη Μεσσηνία, οι Νησίδες των Κυκλάδων και οι Νησίδες του Αργολικού Κόλπου.(πηγή)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply