Μήπως τρῶμε πλαστικά;

 

Ἡ καινούργια μόδα. Νά τρῶμε τροφές πού δέν δημιουργεῖ ἡ φύσις. Κατασκευάζονται ἐργαστηριακῶς γιά λόγους κυρίως οἰκονομικούς καί πού οἱ κατασκευαστές τους πειραματίζονται κυρίως μέ τά ζῶα. Ὅπως ἡ μαργαρίνη πού ἀρχικῶς, λένε, ὅτι κατασκευάσθηκε γιά τροφή παχύνσεως σέ γαλοποῦλες. Οἱ γαλοποῦλες ὅμως, πέθαναν. Ε, τί, θά τήν πετοῦσαν; Τόσα ἔξοδα νά πᾶνε χαμένα;Τήν ἐμπλούτισαν μέ ἄλλα ὑλικά καί μέ τήν κατάλληλη διαφήμισι τήν ἔστειλαν στήν κατανάλωσι. 

Τό καλλίτερο εἶναι νά τρῶμε προϊόντα πού παράγει ἡ φύσις γιά νά ἔχουμε τό κεφάλι μας ἥσυχο.

Μινώταυρος

Μαργαρίνη, μια πλαστική ουσία

Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης. Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση.
Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση φαγώσιμου είδους. Προσέθεσαν κίτρινη χρωστική και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά.
Γνωρίζετε την διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνης;

1) Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες.
2) Το βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος, 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης.
3) Μια πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD έδειξε ότι τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες) κατά 53% τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία.
4) Τρώγοντας βούτυρο αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα αλλά φαγητά.
5) Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα στοιχεία που του βάζουν.
6) Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει την γεύση των άλλων φαγητών, δηλαδή τα κάνει πιο νόστιμα.
7) Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες, η μαργαρίνη είναι μόνο εκατό χρόνων.
8) Η μαργαρίνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέa (trans fatty acids).
9) Παρέχει τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου.
10) Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη), μειώνει την HDL (καλή χοληστερίνη).
11) Αυξάνει των κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές.
12) Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος.
13) Μειώνει την αντίδραση των αντί-σωμάτων.
14) Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης.

Το πολύ ενδιαφέρον μέρος

Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, αν είχε ένα μόριο επί πλέον θα ήταν πλαστικό. Μόνο αυτή η ιδιότητα, αρκεί ώστε να αποφεύγουμε την χρήση της. Όλα τα φαγώσιμα προϊόντα που έχουν υποστεί υδρογόνωση (προσθέτουμε υδρογόνο για να αλλάξουμε την μοριακή τους δομή) πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα.
Κάνετε ένα πείραμα μόνοι σας.
Αγοράστε ένα κυπελλάκι μαργαρίνη και βάλτε το σε μια γωνία με σκιά, ή στο γκαράζ. Σε μερικές ημέρες θα παρατηρήσετε τα εξής:
καμία μύγα, ούτε αυτά τα μικρά μυγάκια δεν πλησιάζουν.
Δεν σαπίζει, ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή, έστω και μικρό-οργανισμοί. Γιατί; Διότι είναι σχεδόν μια πλαστική ουσία. Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά για όλα τα είδη μαργαρινών που κυκλοφορούν στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά και φυσικά και για τα προϊόντα που διαφημίζονται και χρησιμοποιούνται για τη μάχη εναντίον της χοληστερίνης. (πηγή)

 

 

 

 

(Visited 12 times, 1 visits today)




One thought on “Μήπως τρῶμε πλαστικά;

  1. Αὐτὰ εἶναι ὡραῖα ἄρθρα Μινώταυρε! Συμφωνῶ ἀπολύτως ὐπερθεματίζων ἰδιαιτέρως τὰ τῆς μαργαρίνης λέγων ὅτι ὅσοι εἶναι διαβητικοὶ ἤ ὅσοι δὲν ἐπιθυμοῦν κάποτε νὰ ὑποστοῦν αὐτὴν τὴν βάσανον ὄχι μόνον νὰ ἐξαφανίσουν ἀπὸ τὴν διατροφήν των αὐτὸ τὸ ἄκρως ἐπικίνδυνον κατασκεύασμα ἀλλὰ ἔτι περαιτέρω ΝΑ ΛΗΣΜΟΝΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!
    Τὸ αὐτὸ ἰσχύει καὶ δι’ ὅλα τὰ λιπαρὰ τὰ ὁποῖα ἔχουν ὑποστεῖ ἐπεξεργασίαν ἀντιθέτως πρὸς τὰ φυσικὰ καὶ ἀνεπεξέργαστα λιπαρὰ (βούτυρον νωπὸν ἐπὶ παραδείγματι) ἡ χρῆσις τῶν ὁποίων (ὄχι ἡ κατάχρησις) ὄχι μόνον δὲν βλάπτει ἀλλὰ εἶναι καὶ ἀναγκαία.

Leave a Reply