Τί κρύβει ἡ γενοκτονία τῶν λευκῶν στή Ν. Ἀφρική

Μέ αὐτόν τόν τρόπο προσπαθοῦν οἱ ἔγχρωμοι κάτοικοι τῆς Νοτίου Ἀφρικῆς νά ἐπιβληθοῦν στούς λευκούς συμπολίτες τους.

Μήπως οἱ λευκοί ἔκαναν τό μοιραῖο λάθος καί ἔδωσαν περισσότερα προνόμια ἀπ΄ ὅσα ἔπρεπε στούς ἐγχρώμους; Μποροῦν νά τά διαχειρισθοῦν, σωστά ἤ θά τά χρησιμοποιήσουν γιά νά ἐπιβληθοῦν μέ τήν σειρά τους στήν λευκή φυλή μέ τόν τρόπο πού τούς ὑπαγορεύει ἡ φύσις τους;

Σίγουρα τό μέλλον τοῦ πλανήτου, θά περάσῃ καί ἀπό τό στάδιο τῆς ἐπιβολῆς ἐξουσίας τῶν ἐγχρώμων σέ ὅλα τά ἐπίπεδα.

Τό πλῆθος καί ἡ βία, πολλές φορές,  εἶναι ἕνα μεγάλο ὅπλο ἐπιβολῆς ἐξουσίας. Δέν εἶναι τυχαῖο ὅτι στά περισσότερα κράτη τῆς Ἀφρικῆς καί τῆς Ἀσίας τά καθεστῶτα γιά νά κυβερνήσουν χρησιμοποιοῦν βία ἀκραίας μορφῆς καί ἐπικαλοῦνται «θεϊκές» δυνάμεις καί ἐντολές ὅταν «ἐπιβάλλεται».

Μινώταυρος

Ριζικά μετασχηματισμένη η Νότιος ΑφρικήΟ κορυφαίος ειδικός σε θέματα γενοκτονιών και ιδρυτής του Genocide Watch ( Παρατηρητήριο Γενοκτονιών ας πούμε ) , καθηγητής Gregory Stanton, επισκεπτόμενος τη Νότιο Αφρική για να ερευνήσει για την βία κατά των λευκών, τους προειδοποιεί σε συνέντευξη τύπου στις 26 Ιουλίου του 2012 «Μην εγκατελείψετε τα όπλα σας» και συμπλήρωσε «Ο Francis Deng των Ηνωμένων Εθνών έχει ενημερωθεί, και εγώ επίσης θα ενημερώσω την επικεφαλή του Αμερικανικού Συμβουλίου Αποτροπής Φρικαλεοτήτων ( US Atrocities Prevention Board ) Samantha Power και όπως και την Μονάδα Αποτροπής Γενοκτονιών του FBI, αμέσως μόλις επιστρέψω.»

26 Ιουλίου 2012, 11 π.μ., Πραιτόρια

Συνέντευξη Τύπου του καθηγητή Gregory Stanton, ιδρυτή του Παρατηρητηρίου Γενοκτονιών.

Ο Στάντον, δήλωσε ότι είναι σε αποστολή για να βρεί γεγονότα τα οποία αφορούν στον ασυνήθιστα υψηλό βαθμό αγριότητας που παρατηρείται στις επιθέσεις και τους φόνους εναντίον των λευκών αγροτών,των οικογενειών τους και των υπαλλήλων τους. Επίσης μίλησε με ηγέτες κοινοτήτων για την συνεχώς αυξανόμενη διάκριση και τον λόγο μίσους, εναντίον των λευκών, που προέρχεται από το καθεστώς του ANC.

«Το Παρατηρητήριο Γενοκτονιών, ανέβασε το επίπεδο επικινδυνοτητας γενοκτονίας της Νοτίου Αφρικής στο 6, όταν ο Μάλεμα τραγουδούσε το Kill the Boer. Και τώρα ο νοτιοαφρικανός πρόεδρος Jacob Zuma το τραγουδάει κι αυτός.»

Υποσημείωση :Η φράση Kill the Boer,που ακούγεται στο τραγούδι σημαίνει «σκότωσε τον αγρότη».Το συγκεκριμένο τραγούδι , είναι λόγος μίσους επείδή καλεί σε δολοφονία μελών μίας συγκεκριμένης κοινότητας ανθρώπων,και γι αυτόν τον λόγο έχει απαγορευθεί και έχει κριθεί παράνομο με νόμο.

Τα μέλη του καθεστώτος διαφωνούν.

Στο ξεκίνημα της συνέντευξης τύπου ο καθηγητής, είπε πως προσπάθησε να έρθει σε επαφή για επίσημες συνομιλίες με τους ηγέτες του ANC, για να συζητήσουν το θέμα της διάδοσης των λόγων μίσους μέσα απ΄το τραγούδι Kill the Boer. Του αρνήθηκαν κάθε προσέγγιση. «Ήθελα πάρα πολύ να μιλήσω μαζί τους. Εμείς στο Παρατηρητήριο, υποψιαζόμαστε και με το παραπάνω ότι οργανώνεται μια προσπάθεια γενοκτονίας στην Νότιο Αφρική, και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση από πολύ κοντά.» και συνέχισε λέγοντας ότι «Βεβήλωση νεκρών συνέβη επίσης και στην Ρουάντα και στο Μπουρούντι» δήλωσε ότι θα συναντιόταν εκείνη την ημέρα με τον επικεφαλή του Συμβουλίου των Η.Π.Α για να τον ενημερώσει για την κατάσταση στη Νότιο Αφρική, και ότι είχε μιλήσει με λευκούς της περιοχής από όλα τα φάσματα της κοινωνίας και επιστρέφει με άγνωστες μέχρι σήμερα πληροφορίες όσον αφορά τις ωμότητες.

«Για να ξεκινήσεις μία γενοκτονία, χρειάζεσαι μία μικρή ομάδα..Όταν μιλούσα για τα 8 στάδια της γενοκτονίας, έβλεπα τους προδρόμους της.»

 «Οι φόνοι των νοτιοαφρικανών αγροτών, πρέπει να γίνουν – έγκλημα προτεραιότητας – για την νοτιοαφρικανική κυβέρνηση και πρέπει να προσπαθήσουν να τους σταματήσουν.»

Πολλοί απ΄τους λευκούς που ήταν παρόντες στη συνέντευξη τύπου, ρώτησαν για διευκρινίσεις όσον αφορά στο τι ακριβώς συνιστά μία γενοκτονία. Ο καθηγητής τους εξήγησε πως παραδείγματος χάριν, αν η κυβέρνηση σου πάρει τα παιδιά σου και σου απαγορεύσει να τους μιλάς στη δική σου διάλεκτο, αυτό είναι πράξη γενοκτονίας. Επίσης το να οδηγήσεις δια της βίας ανθρώπους εκτός της περιοχής τους είναι μία άλλη μορφή γενοκτονίας, όπως και το να δολοφονείς 3.000 μέλη μίας συγκεκριμένης  ομάδας ανθρώπων, είναι πάλι γενοκτονία.

Όταν ρωτήθηκε από τον Edwin Leemans  του Ινστιτούτου Boereleed, αν οι ηγέτες του ANC θα μπορούσαν να παραπεμφθούν στη  Χάγη για να δικαστούν, ο καθηγητής Στάντον απάντησε « Η Νότιος Αφρική υπόκειται στο καταστατικό της Ρώμης. Οι πολιτικοί της θα μπορούσαν να δικαστούν για τον εμπρηστικό τους λόγο εναντίον των λευκών της χώρας.»

Ο Στάντον συνομίλησε με με ηγέτες της κοινωνίας και με θύματα εγκλημάτων, κατά τη διάρκεια της επισκεψής του για να βρεί στοιχεία και γεγονότα.

Δεν εξέφρασε πολιτικές απόψεις για παράδειγμα για τα δικαιώματα της αυτοδιάθεσης των λευκών, όπως τέθηκε από τον Cor Ehlers.  Κάποιος απ΄τους παριστάμενους στην συνέντευξη τύπου προκάλεσε τον Στάντον, λέγοντας του ότι δεν είναι πεπεισμένος πάνω σε ποιες βάσεις κάνει τις δηλώσεις αυτές. Ο Johan Burger του Ινστιτούτου Μελετών Ασφαλείας και πρώην διοικητής της Νοτιοαφρικανικής Αστυνομίας, ο οποίος τον ρώτησε «σε τι γεγονότα βασιζόμαστε και κάνουμε αυτές τις εικασίες ;»

Ο Στάντον του εξήγησε ότι παρόμοια δυσπιστία είχε αντιμετωπίσει και στην Ευρώπη και στην Αμερική όσον αφορά εκθέσεις που ανέφεραν μία επικείμενη γενοκτονία των λευκών της Νοτίου Αφρικής.

Συνέχισε λέγοντας, ότι «η θεοποίηση του Νέλσον Μαντέλα είναι ίδια με αυτήν του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ και του Γκάντι. Τώρα ξέρουμε ότι δεν ήταν τέλειοι. Παρόλαυτα, όσο ο Μαντέλα είναι ζωντανός, η Ευρώπη και η Αμερική δεν μπορούν να καταλάβουν σε τι θέση βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι λευκοί της Νοτίου Αφρικής.»

Εξέφρασε την ελπίδα να μην συμβεί πόλεμος στην Νότια Αφρική και ότι «πρέπει να αγωνιστείτε ενάντια στην κομμουνιστική ιδεολογία.» Επίσης προέτρεψε τους λευκούς να «αγωνιστούν χρησιμοποιώντας τα δικαστικά και πολιτικά μέσα και προς θεού ποτέ να μην εγκαταλείψουν τα όπλα τους, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν νόμοι εναντίον της χρήσης τους.
πηγή

Λίνκ για το βιογραφικό του καθηγητή Gregory Stanton που έδωσε την παραπάνω συνέντευξη τύπου : http://scar.gmu.edu/gregory-stanton

 

 

 

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply