Ἀναβρασμός σέ ὅλο τόν πλανήτη

Στημένες οἰκονομικές κρίσεις, ὑποκινούμενες ἐθνικές ἐξάρσεις, χειραγωγημένα ἐπαναστατικά κινήματα, συμβαίνουν σέ ὅλο σχεδόν τόν πλανήτη. Αὐτοί πού κινοῦν τά νήματα ἑτοιμάζονται γιά τό καίριο κτύπημα καί μετά τί; Μετά θά ἐρθῃ ἡ «Global Government» νά μᾶς σώσῃ. 

Μπορεῖ νά μᾶς «φορέσουν» καί καμμία ἐξωγήινη ἀπειλή –  ἄν δοῦν ὅτι δυσκολεύονται στίς ἐπιδιώξεις τους – καί τέλος. Τά πρόβατα στή στάνη.

Ἀκόμα καί ἡ Κίνα ἄρχισε τήν ἀντιπαράθεσι μέ τήν Ἰαπωνία καί τήν Ταϊβάν. Ὅλοι στό κόλπο…..

Μινώταυρος

Ο πλανήτης σε νευρική κρίση: Αντιπαράθεση στην Θάλασσα της Κίνας – Kλιμακώνει το Πεκίνο

Κλιμακώνεται η ένταση στο αρχιπέλαγος της Ανατολικής θάλασσας της Κίνας με την αποστολή στα νησιά  Senkaku/Diaoyu από την Κίνα δύο ομάδων περιπολικών ανοικτής θαλάσσης με σκοπό «να κάνουν σεβαστό τον νόμο» όπως ισχυρίζονται οι κινέζοι.

Το σύμπλεγμα των νησιών Senkaku όπως το ονομάζουν οι Ιάπωνες ή   Diaoyu όπως τα ονομάζουν οι Κινέζοι  αποτελείται από τα πέντε νησιά, το Taishō-jima,το  Uotsuri-jima, το   Minamikojima, το Kitakojima και το  Kuba-jima βρίσκεται 200 νμ από τις ακτές της Κίνας και της Ιαπωνίας και 120 νμ από τις ακτές της Ταιβάν και αποτελείται από 5 νησίδες και τρείς βράχους.

Τα νησιά αυτά, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα κρύβουν στο βυθό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, αποτελούν σημείο τριβής μεταξύ Ιαπωνίας Κίνας και Ταιβάν με την Ιαπωνία να ισχυρίζεται ότι της ανήκουν αφού ήδη από το 1895 αποτελούσαν μέρος της επικράτειας του ιαπωνικού κράτους, ενώ το 1972 οι ΗΠΑ επέστρεψαν την κυριότητα των νησιών στην κυβέρνηση της Ιαπωνίας.

Η αποστολή των 6 πλοίων που ανήκουν στην κινεζική Κρατική Ωκεάνια Διοίκηση (SOA), στο νησιωτικό σύμπλεγμα αποσκοπεί σύμφωνα με το κινεζικό Εξωτερικών στην εφαρμογή του νόμου, «και αυτές οι περιπολίες έχουν στόχο να δείξουν την δικαιοδοσία της Κίνας επί των νησιών και να διαφυλάξουν τα ναυτιλιακά συμφέροντά της».

Από την ιαπωνική πλευρά, ο πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα προειδοποίησε πως οι ιαπωνικές αρχές «θα κάνουν τα πάντα για να παρακολουθήσουν τα σκάφη». Η αποστολή των 6 κινεζικών περιπολικών στο νησιωτικό σύμπλεγμα Diaoyu ήταν η απάντηση του Πεκίνου στην απόφαση της κυβέρνησης της Ιαπωνίας να αγοράσει στις 11 Σεπτεμβρίου από τους Ιάπωνες ιδιοκτήτες τους τρία από τα πέντε νησιά του αρχιπελάγους τα Minamikojima, Kitakojima και  Uotsuri. Το τέταρτο νησί ανήκει ήδη στην ιαπωνική κυβέρνηση ενώ το πέμπτο ανήκει σε έναν Ιάπωνα ιδιώτη.

Η ιαπωνική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι τα κινεζικά πλοία εμφανίστηκαν στις 14 Σεπτεμβρίου η ώρα 1 και 20 μετά τα μεσάνυχτα  22 χιλιόμετρα βορείως του νησιού Taisho. Είναι η πιο μαζική στην ιστορία επιδεικτική εμφάνιση των πλοίων της Κίνας στα ύδατα των αμφισβητούμενων νησιών.

Οι Κινέζοι στρατιωτικοί σε μία επίδειξη ισχύς ζητούν από τα πλοία περιπολίας της Ιαπωνίας, που βρίσκονται από κοντά, να εγκαταλείψουν αμέσως αυτή την περιοχή. Από την πλευρά τους οι Ιάπωνες σκέφτονται να στείλουν πολεμικά πλοία στην περιοχή και οι Αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις του 7ου Στόλου βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή.

Είναι εντυπωσιακό ότι τα τελευταία δύο χρόνια συνεχόμενα νέες εστίες έντασης ξεπηδάνε η μία μετά την άλλη σε ολόκληρο τον πλανήτη. Από τον πόλεμο στην Λιβύη  μέχρι Αφγανιστάν και τώρα η νέα αντιπαράθεση των γιγάντων Ιαπωνίας και Κίνα στην Θάλασσα της Κίνας. (πηγή)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply