Ἐμβόλιον κατά ὅλων τῶν καρκίνων;

Στην εκπαίδευση των κυττάρων του ανοσοποιητικού (μπλε) ώστε να επιτίθενται στα καρκινικά κύτταρα (κόκκινο) στοχεύει το εμβόλιο των ισραηλινών ερευνητών

νας μηχανισμς πο οσιαστικς νεργοποιε τδιο τνοσοποιητικό μας σύστημα. 

Ἐὰν τ καταφέρουν ο μελετητές, τότε θ μιλμε γι μίαν ….ατοθεραπείαν κατ βάσιν.
Βέβαια, λα αὐτὰ κόμη ντάσσονται στπίπεδον τν …ἐλπίδων, τῶν …εὐχῶν καί, εὐτυχῶς, τῶν ρευνν.
Τ λιγοστποτελέσματα μως εναι ρκούντως νθαῤῥυντικά. 
ναμένουμε νεώτερες πληροφορίες

Φιλονόη.

Αντικαρκινικό εμβόλιο γενικής χρήσης

Πιθανόν να ενδείκνυται για το 90% των καρκίνων

Στην εκπαίδευση των κυττάρων του ανοσοποιητικού (μπλε) ώστε να επιτίθενται στα καρκινικά κύτταρα (κόκκινο) στοχεύει το εμβόλιο των ισραηλινών ερευνητών

Λονδίνο

Ένα θεραπευτικό εμβόλιο που πιθανόν να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πλειονότητα των καρκίνων δημιούργησαν ισραηλινοί ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ και της εταιρείας βιοτεχνολογίας Vaxil. Το εμβόλιο ονομάζεται ImMucin και περιέχει ένα τμήμα της πρωτεΐνης MUC1 η οποία έχει διαπιστωθεί στο 90% των καρκινικών όγκων.

Η ευρεία παρουσία της εν λόγω πρωτεΐνης σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εντοπίζεται στην επιφάνεια των καρκινικών κυττάρων, οδήγησε τους ισραηλινούς ερευνητές στη σκέψη ότι πιθανότατα θα μπορούσαν να την αξιοποιήσουν για να εκπαιδεύσουν το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα να επιτίθεται στα κύτταρα που τη φέρουν. Το ανοσοποιητικό σύστημά μας είναι ιδιαίτερα επιθετικό με τους εισβολείς, όπως τα βακτήρια και οι ιοί, αλλά δεν αναγνωρίζει ως εχθρικά τα καρκινικά κύτταρα καθώς αυτά προκύπτουν από την κακοήθη εξαλλαγή δικών μας υγιών κυττάρων.

Η δημιουργία εμβολίων που θα ενεργοποιούν το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα επιλεκτικά εναντίον των καρκινικών όγκων αποτελεί στόχο πολλών ερευνητικών ομάδων παγκοσμίως. Εκτιμάται ότι αυτά τα εμβόλια θα μπορούν να χορηγούνται τόσο όταν οι όγκοι είναι μικροί (ελπίζοντας ότι το ανοσοποιητικό σύστημα θα καταφέρει να τους συρρικνώσει), όσο και μετά από την χειρουργική εκτομή τους (προκειμένου να αποφευχθεί η μετάσταση της νόσου).

Ελπιδοφόρα ευρήματα

Η πρώτη κλινική δοκιμή του ImMucin περιελάμβανε μόλις 10 ασθενείς με πολλαπλό μυέλωμα και πραγματοποιήθηκε στο ιατρικό κέντρο Hadassah της Ιερουσαλήμ. Στόχος της ήταν να διαπιστωθεί κατ’ αρχάς η ασφάλεια του εμβολίου. Διαπιστώθηκε ότι αυτό δεν έχει παρενέργειες εκτός του τοπικού ερεθισμού στο σημείο χορήγησης (ο οποίος παρέρχεται χωρίς ανάγκη εξωγενούς αντιμετώπισης).

Οι ερευνητές διαπίστωσαν όμως ότι μετά τη χορήγηση μόλις δύο ως τεσσάρων από τις δώδεκα προβλεπόμενες δόσεις, οι ασθενείς ανέπτυξαν μια έντονη και ειδική ανοσολογική απόκριση. Όπως δε σημειώνεται και στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, σε ορισμένους ασθενείς η νόσος υποχώρησε (πράγμα που αποδείχθηκε με βιοψία μυελού των οστών, αλλά και με μείωση των επιπέδων των καρκινικών δεικτών στο αίμα).

Παρά το γεγονός ότι το δείγμα ασθενών είναι μικρό, οι ερευνητές αισιοδοξούν ότι στα επόμενα 5-6 χρόνια θα έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις κλινικές δοκιμές ώστε να κυκλοφορήσει το εμβόλιο στην αγορά.

βῆμα

Υ.Γ. Βέβαια ὅλα αὐτὰ ἀκόμη παραμένουν σὲ ὑποθετικὸν ἐπίπεδον καί, κατὰ πῶς ἀντιλαμβάνομαι, σὲ ἀπολύτως …προπαγανδιστικόν. Ὀψόμεθα…

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply