Καρκῖνοι ἀπό τά ἐμβόλια;

Στὴν ἐποχὴ ποὺ ζοῦμε δυστυχῶς, δὲν ὑπάρχει τίποτα πιὸ βέβαιον ἀπὸ τοὺς ἐμβολιασμούς!
Τὸ κράτος ἀδιαφορεῖ γιὰ τὸ ἐὰν ἔχουμε κατάλυμα, τροφή, ἐργασία…
Κόπτεται ὅμως, ὅσο ποτὲ στὸ παρελθόν, γιὰ τὸ ἐὰν ἔχουμε ἐμβολιασθεῖ!

Θυμᾶμαι τὴν μεγάλη ἐκστρατεία ποὺ ἔκαναν πρὸ ἐτῶν, δῶρο τοῦ Ἀβραμό(πουλου) στοὺς Ἕλληνες, κατὰ τὴν ἀποχώρησίν του. 16.000.000 ἐμβόλια, ἐκ τῶν ὁποίων ἐχρησιμοποιήθησαν λιγότερα ἀπὸ 500.000 καὶ τὰ ὑπόλοιπα …τὰ χάσαμε! (ἔ ῥὲ γλέντι κι αὐτὸ τότε… Τρικούβερτο!!!)
Τὴν ἰδίαν στιγμὴ ὅμως ποὺ τὸ κράτος μοχθοῦσε νὰ μᾶς ἐμβολιάσῃ, μία παγκόσμιος ἐκστρατεία κατὰ τοῦ συγκεκριμένου ἐμβολιασμοῦ, μᾶς βοήθησε στὸ νὰ τὸν …ἀποφύγουμε! Κι ἔτσι, τοὐλάχιστον ἀπὸ αὐτό, γλυτώσαμε!  (Ὁ μπουμποῦκος ὄχι! Ἐμβολιάσθηκε καὶ τὸ ἐδήλωνε περιχαρής!!!! Τόσο ….ἀφήσατε καλλίτερα!)

Δὲν εἶναι ὅμως μόνον αὐτὸ τὸ θέμα ποὺ ἔπρεπε νὰ παρακάμψουμε.
Τὸ ζήτημα τῶν ἐμβολιασμῶν, ἰδίως τώρα ποὺ ἡ χώρα πεινᾶ, εἶναι τοὐλάχιστον ὀξύμωρον!
Ἀν τὶ νὰ προσφέρουν μερικὰ γεύματα, προσφέρουν ἐμβόλια.
Τὰ ὁποῖα ὅμως; Τί κάνουν; Μήπως τελικῶς μᾶς ὀδηγοῦν ταχύτερα στήν πάθησιν, τήν ὁποίαν ὑποτίθεται καλοῦνται νά προλάβουν;

Καρκίνο και στο στόμα προκαλεί ο ιός των κονδυλωμάτων!

Αν και έχει συνδεθεί κυρίως με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, νέες μελέτες συνδέουν τον HPV και με τον καρκίνο του στόματος – Τι θα ανακοινωθεί στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στοματολογίας.

Μπορεί να αποτελεί τη βασική αιτία του καρκίνου τραχήλου μήτρας και τους άλλους καρκίνους του γεννητικού συστήματος, αλλά είναι υπεύθυνος και για καρκίνους του στόματος και του φάρυγγα!

Ο λόγος για τον ιο HPV, στον οποίο θα αναφερθεί η καθηγήτρια Στοματολογίας κα Α. Σκλαβούνου-Ανδρικοπούλου κατά το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στοματολογίας και το 11th Biennial Congress της European Association of Oral Medicine (EAOM) που διοργανώνεται από σήμερα έως τις 15 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, με συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων.

Στο Συνέδριο θα γίνει εκτενής αναφορά σε θέματα που αφορούν στην Παθολογία του στόματος, μια κλινική εξειδίκευση της Οδοντιατρικής. Στο πλαίσιο των σχετικών ανακοινώσεων, θα παρουσιαστούν μελέτες που συνδέουν τον ιό HPV με τον καρκίνο του στόματος και του στοματοφάρυγγα.

Όπως είναι ήδη γνωστό ο συγκεκριμένος ιός, μπορεί να ευθύνεται και σε σημαντικό βαθμό για τον καρκίνο του κόλπου, του αιδοίου και του πρωκτού στις γυναίκες και του πέους και του πρωκτού στους άνδρες.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Στοματολογίας Α. Σκλαβούνου-Ανδρικοπούλου κατά την τελευταία δεκαετία έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση της επίπτωσης του καρκίνου του στόματος και του στοματοφάρυγγα στους άνδρες και στις γυναίκες.

Παραδοσιακά, αυτοί οι καρκίνοι σχετίζονται με το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι τύποι καρκίνων της στοματικής κοιλότητας αναπτύσσονται σε άτομα που δεν καπνίζουν ή πίνουν αλκοόλ, αλλά οι συγκεκριμένοι καρκίνοι σχετίζονται με λοίμωξη από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων HPV.

Σήμερα παρουσιάζονται διεθνώς, περίπου 600.000 νέα κρούσματα καρκίνου στοματικής κοιλότητας και στοματοφάρυγγα κάθε χρόνο, και σημειώνονται περισσότεροι από 350.000 θάνατοι.

Πάνω από 50% των ασθενών παρουσιάζουν τοπικά προχωρημένη νόσο κατά τη διάγνωση. Μόνο στην Ευρώπη εκτιμάται ότι ετησίως παρουσιάζονται περίπου 143.000 νέα κρούσματα καρκίνου στοματικής κοιλότητας και στοματοφάρυγγα, ενώ σημειώνονται περισσότεροι από 68.000 θάνατοι εξαιτίας της νόσου. Επίσης, όπως θα τονίσουν οι επιστήμονες στο συνέδριο, ενώ τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται μία τάση μείωσης των καρκίνων της στοματικής κοιλότητας που οφείλονται στους παραδοσιακούς παράγοντες κινδύνου, από την άλλη πλευρά αυξάνεται ο αριθμός των καρκίνων που σχετίζεται με τον ιό HPV.

Οι σχετιζόμενοι με τον HPV καρκίνοι αναπτύσσονται συχνότερα στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες, όμως αφορούν νεαρότερα άτομα σε σχέση αυτά που πλήττονται από τους καρκίνους που οφείλονται στο κάπνισμα και το αλκοόλ, παρότι εντοπίζονται στις ίδιες περιοχές του στόματος.

Από μεγάλες πολυκεντρικές έρευνες φαίνεται ότι οι HPV-θετικοί καρκίνοι της στοματικής κοιλότητας, και ειδικά καρκίνοι των αμυγδαλών και της βάσης της γλώσσας, έχουν 7πλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια και προσβάλλουν άτομα με μέση ηλικία τα 60 έτη.

Διερευνώντας τη σχέση μεταξύ της HPV λοίμωξης και της ανάπτυξης καρκίνου στη στοματική κοιλότητα, φαίνεται ότι είναι αρκετά ισχυρή, αν ληφθεί υπόψη ότι ποσοστό περίπου 90% των καρκίνων, κυρίως της αμυγδαλής αλλά και της βάσης της γλώσσας, οφείλεται στον ιό HPV.

Ο ιός HPV είναι πολύ μεταδοτικός, με πολύ υψηλή μολυσματική ικανότητα.

Στη γεννητική περιοχή, μεταδίδεται κυρίως με τη σεξουαλική επαφή ή πιο σπάνια από την επαφή των χεριών με τη γεννητική περιοχή.

Σπανιότερα, μπορεί να μεταδοθεί από τη μητέρα στο νεογνό ή ακόμη και μέσω εσωρούχων ή άλλων μολυσμένων υφασμάτων.

Η λοίμωξη από τον ιό HPV είναι πολύ συχνή. Υπολογίζεται ότι το 80% των σεξουαλικά ενεργών ανδρών και γυναικών έρχονται σε επαφή με τον ιό HPV κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Η λοίμωξη μπορεί να υποχωρήσει μόνη της, χωρίς να προκαλέσει βλάβη.

Όταν όμως επιμείνει, μπορεί να μετατρέψει τα κύτταρα που έχει προσβάλλει σε καρκινικά, προκαλώντας έτσι την ανάπτυξη διαφόρων καρκίνων. Και μάλιστα, χωρίς ο ασθενής να έχει κάποιο σύμπτωμα, για πολλά χρόνια! Έτσι, ο ιός μπορεί να μεταδίδεται στους συντρόφους του, χωρίς κανείς να το γνωρίζει.

Δωρεάν το εμβόλιο στην Ελλάδα

Δυστυχώς οι καρκίνοι της στοματικής κοιλότητας έχουν γενικά κακή πρόγνωση, αντιμετωπίζονται δύσκολα, με ακρωτηριαστικές χειρουργικές επεμβάσεις και απαιτούν συνήθως και ακτινοθεραπεία ή ακόμη και χημειοθεραπεία.

Το θετικό όμως είναι ότι το εμβόλιο έναντι του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), είναι αποτελεσματικό και ασφαλές, και κυκλοφορεί στη χώρα μας, εδώ και μια πενταετία.

Στο μεταξύ έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια κορίτσια σε όλο τον κόσμο.

Στη χώρα μας δίνεται δωρεάν μέσω των ασφαλιστικών ταμείων σε όλα τα κορίτσια από 12 έως 26 ετών.

Και στους άντρες

Μάλιστα οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, έχουν ήδη ξεκινήσει εμβολιασμούς και στα αγόρια και τους νεαρούς άνδρες μέχρι 21 ετών.

Ειδικά στην Αυστραλία όπου έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού, πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία έχουν δείξει ότι έχει ήδη παρατηρηθεί σημαντική μείωση νοσημάτων που σχετίζονται με τον ιό και προλαμβάνονται με τον εμβολιασμό, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία και αναγκαιότητα εφαρμογής προληπτικών μεθόδων που πιθανότατα θα προσφέρουν προστασία από τα νοσήματα που προκαλεί ο ιός HPV.

πηγή

Αὐτὸ ἦταν τὸ πρῶτο σκέλος.
Γιὰ νὰ δοῦμε τώρα τὸ δεύτερον.

Πρὸ μερικῶν μηνῶν εἶχα μίαν συζήτησιν μὲ συγγενή μου, παρ’ ὁλίγον ἰατρό, ποὺ ξεκινοῦσε νὰ πάῃ στὸν παιδίατρο τὸ παιδάκι της γιὰ ἐμβολιασμό. Ὅταν ξεκίνησα νὰ τῆς ἐξηγῶ τὶς ἐπιπτώσεις τῶν ἐμβολιασμῶν στὴν ὑγεία τῶν παιδιῶν, ἔγινε ἔξαλλη. Ἄρχισε νὰ μιλᾶ γιὰ τὸν Παστέρ, ποὺ ἔσωσε τὴν ἀνθρωπότητα, γιὰ τὸ ὅ,τι ἔχουν ἐξαλειφθεῖ οἱ περισσότερες ἀπὸ τὶς ἀσθένειες, λόγῳ τῶν ἐμβολιασμῶν, γιὰ τὸ ὅ,τι τὰ παιδιὰ θὰ πέθαιναν πρὶν τὰ ἔξι τους χρόνια, ἐὰν δὲν τὰ ἐμβολιάζαμε… Κι ἄλλα πολλά, ποὺ πράγματι μὲ ἐτάραξαν. 
Δὲν ἦταν κάποιο πρόσωπο ἀδιάφορον γιὰ τὰ παιδιά του. Οὔτε μία γυναίκα ἀμόρφωτη. Οὔτε κἄν ἀπληροφόρητη. Κατεῖχε τὸ ἀντικείμενον καὶ μάλιστα πολὺ καλά, ἀλλὰ μόνον μέσα ἀπὸ τὸ Πανεπιστήμιο ποὺ εἶχε ἐπισκεφθεῖ. Οἱ ὅποιες γνώσεις της εἶχαν γίνει ἀδιαπραγμάτευτες θέσεις, ποὺ δὲν χωροῦσαν περαιτέρω ἐνηνέρωσιν καὶ ἔρευνα. 
Ἐν τάξει… Τὸ ὅ,τι γνωρίζουμε γιὰ παρέδειγμα τὴν δομή τῆς καρδιᾶς σημαίνει πώς αὐτομάτως παύουμε νά τήν μελετοῦμε; Παύουμε νά ἀναζητοῦμε τούς τρόπους πού ἐργάζονται οἱ μηχανισμοί της; Τά μάθαμε ὅλα μέσῳ τῆς φυσιολογίας καί κλείσαμε διά παντός, ὤς ἀνθρωπότης τό κεφάλαιον καρδιά;

Φυσικὰ καὶ δὲν εἶναι ἔτσι. 
Μία θεωρία ποὺ σήμερα ἴσως νὰ φαίνεται καλή, θαυμάσια ἀντικαθίσταται ἀπὸ μίαν ἄλλην, καλλιτέρα, ὅταν θὰ ἔλθῃ ἡ ὤρα της.
Ἐπιστήμη σημαίνει ἐπίσταμαι.
ΚΙ ἐμεῖς ὡς κοινωνία δὲν ἐπιστάμεθα. Ἐρευνοῦμε γιὰ νὰ καταφέρουμε κάποτε νὰ φθάσουμε στὸ νὰ ἐπιστάμεθα!
Συνεπῶς….

Συνεπῶς τὰ παιδιά μας καὶ τὰ μάτια μας….
Οἱ ἡμέρες πονηρές…
Τὰ δηλητήρια ποὺ μᾶς ταΐζουν, ποτίζουν, ψεκάζουν ἀμέτρητα…
Καὶ τὰ ἐμβόλια πλέον δούρειοι ἵπποι.

Πρὶν σᾶς ἀφήσω, κάποιες σκέψεις τοῦ Δικεφάλου, ποὺ «ἀλίευσα» στὴν προσπάθειά μου νὰ βρῶ  σχέσεις καρκίνων ἐμβολίων. Μὲ ἀφορφμὴ τὸ δικό του σημείωμα, συνέταξα τὸ δικό μου. 

Προπαγάνδα για Φονικό Εμβόλιο

Γράφει ο Δικέφαλος 
 
 Με αφορμή το δημοσίευμα: 
Καρκίνο και στο στόμα προκαλεί ο ιός των κονδυλωμάτων! 
(τὸ βλέπετε παραπάνω)
Θέλω να υποβάλλω προς τους γιατρούς και προς αυτούς που θα διαβάσουν αυτό το άρθρο μερικές ερωτήσεις  για προβληματισμό:
1. ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΙΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΛΟΙΜΩΞΗ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΙΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝΖΩΝΤΑΝΟ ΙΟ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΠΑΛΙ ΚΑΡΚΙΝΟ;
2. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΙΟΣ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΝΩ Ο ΙΟΣ (ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΙΟΛΑΣ) ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ;
3. ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΑΝ ΕΚΔΟΧΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ;
Και μια πληροφορία: Στο ογκολογικό παίδων είχα γνωρίσει ένα κοριτσάκι 11 χρονών (το οποίο λόγω ηλικίας δεν είχε σεξουαλικές σχέσεις). Μετά από προτροπή της παιδιάτρου η μητέρα έκανε στην κόρη της το εμβόλιο του τραχήλου.
Αποτέλεσμα: το κοριτσάκι 11 χρονών έπαθε καρκίνο στον τράχηλο και υποβλήθηκε σε ολική αφαίρεση γεννητικών οργάνων και φυσικά σε χημειοθεραπείες. Ευτυχώς το κοριτσάκι έζησε όμως ποια θα είναι η ποιότητα ζωής που θα έχει; Τώρα είναι 13 χρονών.
ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ.
ΑΠΟ ΤΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΑΥΤΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ. ΔΕΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ;

 

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΩ………
ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ:
ΣΕ ΜΙΑ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ;
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ;
Για προβληματιστείτε λίγο;
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ…………..
Δικέφαλος

Ὅπως διαβάσατε, δὲν εἶναι μόνον δική μου ἠ παρατήρησις, ἤ τῶν ἐπιστημόνων. 
Ἄς ἀνοίξουμε τὰ μάτια μας. 

Φιλονόη.

Υ.Γ. Ἀλήθεια, γιατί οἱ καρκινοπαθεῖς δέν λαμβάνουν φάρμακα καί παυσίπονα; Μήπως καί γιά ἐκεῖ δέν περισσεύει χρῆμα; Καί τί θά κερδίσουν ἐάν μᾶς κάνουν ὅλους καρκινοπαθεῖς; Ἔ;

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply