Κι ἄλλα μέτωπα στὸν χορό!

 

Τὰ ἀμερικανάκια τὰ βάζουν μὲ τὴν Κίνα! Ἐπισήμως κι ὄχι ἐμμέσως πλέον!
Λαμβάνουν τὸ μέρος τῆς Ἰαπωνίας…
Βέβαια, ἡ Κίνα …ξύνει τὰ νύχια της γιὰ ἱστορίες…
Ἀλλὰ καὶ τὰ ἀμερικανάκια δὲν πᾶνε πίσω…. 

Σκηνικό κρίσεως Γ’Π.Π. – Πρωτοφανείς προειδοποιήσεις ΗΠΑ προς Κίνα (vid)

Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ προειδοποίησαν την Κίνα – έστω μέσω του Ιάπωνα υπουργού Εξωτερικών – ότι “Θα έχουν να κάνουν μαζί τους αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν με ενεργό τρόπο την ιαπωνικής κυριαρχία στα νησιά Senkaku“! Έτσι λοιπόν “Σε περίπτωση επίθεσης της Κινας στα νησιά Senkaku, οι ΗΠΑ θα την θεωρήσουν ως απειλή για τη δική τους εθνική ασφάλεια, όπως προβλέπει το Σύμφωνο αμοιβαίας συνεργασίας και εγγυήσεων ασφαλείας μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνία, που υπεγράφη το 1960″. Η δήλωση ανήκει στο υπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας Κοϊτίρο Γκέμπα και έγινε μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λεόν Πανέτα ήταν κάτι παραπάνω από σαφής.

Ο Κοϊτίρο Γκέμπα υπογράμμισε βέβαια ότι “Ιαπωνία και ΗΠΑ θα καταβάλουν προσπάθειες για την ομαλοποίηση των σινο-ιαπωνικών σχέσεων, οι οποίες οξύνθηκαν εξαιτίας της εδαφικής αντιπαράθεσης γύρω από τα νησιά Σενκάκου”, αλλά αυτό μάλλον δεν είναι θέμα δικό τους: Η Κίνα δείχνει να είναι εκτός ελέγχου και όλοι διερωτώνται “Γιατί;”. “Tι συμβαίνει με την Κίνα και που το πάει;”.

Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό. Το Πεκίνο επέλεξε κλιμάκωση  σε όλα τα επίπεδα της κρίσης (και μάλιστα μια κρίση που μοιάζει σε πολλά με την δική μας περίπτωση των Ιμίων). Τα νησιά είναι ιαπωνικής ιδιοκτησίας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία με την έννοια ότι ανήκουν σε Ιάπωνα πολίτη και η Κίνα ξαφνικά, μετά την ανακάλυψη πλούσιων κοιτασμάτων υδρογοναθράκων στην περιοχή αποφάσισε ότι τα νησιά είναι “δικά της” και λέγονται “Diaoyu“, όπως τα Ίμια κατά την Τουρκία δεν λέγονται Ίμια, αλλά “Καρντάκ”. Πρόκειται για το σύμπλεγμα το οποίο αποτελείται από τα πέντε νησιά, το Taishō-jima, το Uotsuri-jima, το   Minamikojima, το Kitakojima και το  Kuba-jima  και βρίσκεται 200 νμ από τις ακτές της Κίνας και της Ιαπωνίας και 120 νμ από τις ακτές της Ταιβάν.

Η κρίση, βέβαια, φαίνεται ότι ήταν αναμενόμενη εδώ και αρκετό καιρό (το βίντεο που θα δείτε και δείχνει τα νησιά ως αφορμή για τον Γ’Παγκόσμιο Πόλεμο είναι γυρισμένο το 2008), αλλά η Κίνα επέλεξε τώρα την κλιμάκωση. Γιατί;

Στο μεταξύ ο 7ος αμερικανικός Στόλος, αρχίζει να δείχνει κινητικότητα και τα πλοία που βρίσκονταν σε απόσταση από την Ανατολική Κινεζική Θάλασσα σε περιοχές του ανατολικού Ειρηνικού αρχίζουν να κατευθυνονται προς τα δυτικά, σε μια κρίση που μπορεί να κάνει την άλλη κρίση του Κόλπου ή της Α.Μεσογείου να μοιάζει με αψιμαχία…   

πηγή

Πιστέψατε μήπως πώς ἀπό τό πουθενά προέκυψε θέμα ἐθνικιστῶν Κινέζων;
Φαντάζομαι πὼς ὄχι… Διότι αὐτὰ τὰ θέματα καθορίζονται, τοὐλάχιστον στὴν ἀπέραντη Κίνα, ἀπὸ τὴν ἴδια τὴν Κίνα.
Ποιός ξέρει πόσα τούς ἔχουν τάξει; 

Ἀλλὰ καὶ ἡ Ἰνδία δὲν παρακολουθεῖ ἀδιάφορα!!! Ἐδῶ κι ἐὰν ἀναμένεται νὰ γίνῃ τῆς …κολάσεως!

 Αντιπαράθεση γιγάντων – Δύο ΤΘ Ταξιαρχίες στέλνει η Ινδία στα σύνορα με την Κίνα (βίντεο)

Νέα  πιθανή εστία έντασης στην Ασία δημιουργείται από την απόφαση της Ινδίας να στείλει στην συνοριακή περιοχή με την Κίνα στο Κασμίρ δύο τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες. Όπως αναφέρουν ινδικές πηγές η πρώτη Ταξιαρχία θα σταλεί στην περιοχή Ladakh και η δεύτερη στην βορειοανατολική Ινδία, βόρεια του Μπανγκλαντές.

Οι δύο αυτές περιοχές βρίσκονται ουσιαστικά στις δύο άκρες της οροσειράς των Ιμαλαίων και σημεία αντιπαράθεσης των δύο γιγάντων. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ινδικό υπουργείο Άμυνας στις δύο αυτές περιοχές θα αναπτυχτούν δύο τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες με τρία Συντάγματα αρμάτων μάχης έκαστη. Κάθε Σύνταγμα αρμάτων μάχης περιλαμβάνει 58 T-90S. Συνολικά η κάθε Ταξιαρχία θα διαθέτει 174 άρματα μάχης ενώ τρία ακόμη Συντάγματα μηχανοκίνητου πεζικού θα δημιουργηθούν και θα σταθμεύουν στις δύο αυτές περιοχές. Συνολικά 180 BMP-2 θα εξοπλίζουν τα τρία Συντάγματα.

Η απόφαση της Ινδίας να δημιουργήσει αυτές τις δύο Ταξιαρχίες έρχεται σε απάντηση της αντίστοιχης αναβάθμισης των κινεζικών δυνάμεων στην άλλη πλευρά των συνόρων με την στάθμευση στην περιοχή Τεθωρακισμένων και μηχανοκίνητων μονάδων. Όπως αναφέρει International Institute of Strategic Studies η Κίνα διατηρεί απέναντι από την Ινδία στην περιοχή Ladakh 220.000 άνδρες με μία τεθωρακισμένη Μεραρχία και δύο μηχανοποιημένες Μεραρχίες.

Στην περιοχή Chengdu απέναντι από την βορειοανατολική περιοχή της Ινδίας  ο κινεζικός Στρατός διατηρεί 180.000 άνδρες με δύο τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες και τέσσερις μηχανοποιημένες Μεραρχίες. Η ινδική τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στην περιοχή Ladakh θα προστατεύει μία προσβάσιμη σε άρματα μάχης και μηχανοκίνητες μονάδες περιοχή του Θιβέτ.  Πρόκειται για την κοιλάδα Chushul η οποία κατά την διάρκεια του σινο-ινδικού πολέμου του 1962 λειτουργούσε ένα μικρό αεροδρόμιο το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά με αεροσκάφη 6 αρμάτων μάχης AMX-13  τα οποία προκάλεσαν σημαντική ανάσχεση στην προέλαση των Κινέζων στην περιοχή.

Η δεύτερη ινδική Ταξιαρχία θα αναπτυχτεί στο διάδρομο Siliguri   καλύπτοντας το οροπέδιο Sikkim στα 4500 μέτρα υψόμετρο. Επιπλέον της δύναμης αυτή η Ινδία θα στείλει στην περιοχή δύο Μεραρχίες ορεινού αγώνα συνολικής δύναμης 40.000 ανδρών. Η ολοκλήρωση των υποδομών στην περιοχή του Θιβέτ επιτρέπει στην Κίνα να μεταφέρει σημαντικές δυνάμεις στην περιοχή. Εάν η Κίνα καταφέρει να καταλάβει εδάφη της Ινδίας στην περιοχή ο ινδικός Στρατός θα μπορέσει να εκτελέσει μία ταχύτατη επίθεση μέσα στο κινεζικό έδαφος χάρις στις τεθωρακισμένες δυνάμεις. Για την ενίσχυση των χερσαίων δυνάμεων η ινδική Αεροπορία θα χρησιμοποιεί τις αεροπορικές βάσεις  Tezpur, Chhabua,  Jorhat, Guwahati, Mohanbari, Bagdogra και Hashimara από τις οποίες θα επιχειρούν τα Sukhoi-30MKI, ενώ 6 αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες του συστήματος Akash θα αναπτυχτούν στην συνοριακή γραμμή. 

 πηγή

Ἡ  Κίνα ἐδυνάμωσε πολύ… Πρέπει νὰ κτυπηθῇ πρὶν σαρώσει τὰ πάντα…
Ἔτσι λοιπὸν συζητᾶμε γιὰ τοὐλάχιστον τρία μέτωπα ποὺ ἀναμένεται νὰ ἀνοίξουν γύρω ἀπὸ τὴν Κίνα.  

Τὸ ἕνα ἀφορᾷ στὴν μεταξὺ Κίνας καὶ  Ἰαπωνίας  θάλασσα, γιὰ τὰ νησιὰ Senkaku, καὶ θὰ ἔχουμε, κατὰ πῶς δείχνουν τὰ σημάδια, διάφορες ἀφορμὲς κι «ἀφορμὲς» γιὰ συγκρούσεις.

Τὸ ἕτερον εἶναι αὐτὸ ποὺ κρατᾶ Κίνα-Ἰνδία σὲ ἐμπολεμον κατάστασιν οὐσιαστικῶς. Δὲν θὰ ἦταν καὶ τόσο …ἄβολο νὰ κτυπᾶ ἀπὸ τὴν μία ἡ Ἰαπωνία κι ἀπὸ τὴν ἄλλην ἡ Κίνα…..

Τέλος, τὸ τρίτον, εἶναι αὐτὸ ποὺ θέτει ἡ Κίνα ὥς ὅριον γιὰ τὴν ἐδαφικὴ ἀκεραιότητα τοῦ  Ἰρᾶν. Ἔχει ἤδη δηλώσει πὼς στὴν περίπτωσιν ἐπιθέσεως τοῦ ΝΑΤΟ στὸ Ἰράν, θὰ ἔχουν οἱ ΝΑΤΟϊκοὶ κακὰ ξεμπερδέματα. 
Ἄς μείνουμε ὅμως λίγο στὸ τελευταῖο. 
Ἐὰν πράγματι ἔχουν ἀποφασίσει νὰ τελειώνουν μὲ τὴν Κίνα καὶ τὴν παντοδυναμία της, τότε μᾶλλον τὰ προηγούμενα δύο μέτωπα ἀφοροῦν μόνον σὲ ἀντιπερισπασμό!

Ὅσο γιὰ τὴν Ῥωσσία…
Χμμμ….
Γιὰ νὰ δοῦμε τὴν τελική της στάσιν….
Ἐκεῖ φαντάζομαι θὰ πρέπῃ νὰ ἔχουν ἤδη ἀποφασίσει τὶς κινήσεις τους, ἀλλὰ ἰδίως πὼς πρέπει νὰ ἔχουν τὶς λιγότερες δυνατὲς ἀπώλειες. Εὐελπιστοῦν νὰ βγοῦν ἀρκετὰ ἰσχυροποιημένοι ἀπὸ αὐτὸν τὸν πόλεμο. 

Τί θά δοῦμε λοιπόν;

Τὸν οὐρανὸ νὰ …πίπτῃ ἐπὶ τῶν κεφαλῶν μας θὰ δοῦμε!

Φιλονόη.

 Υ.Γ. Τό ὅ,τι ἐξοπλίζεται καί ἡ Αὐστραλία ποῦ τό τοποθετοῦμε; Ἔχει κι αὐτή νά λαμβάνῃ ἤ ἀπλῶς ἀκολουθεῖ τίς ἐντολές;

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply