Ἤγγικεν ἡ ὥρα τῆς πανθρησκείας;

Όσοι ακόμα πιστεύουν, πως οι « επιθέσεις» τελευταία  εναντίον του Ισλάμ,που έχουν επισύρει την μῆνιν του Ισλαμικού κόσμου κι έχουν προκαλέσει δεκάδες θύματα,μεταξύ των οποίων και του Αμερικανού πρέσβη στην Λιβύη ,είναι τυχαίες κι όχι βάση σχεδίου,απατώνται πλάνην οικτράν!

Η Παγκοσμιοποίηση σε πλήρη εξέλιξη! Η πανθρησκεία το ίδιο.
Οι ηγέτες των θρησκειών του κόσμου,της «Πόρνης της Μεγάλης,που συναναστρέφεται των βασιλέων της γης» που αναφέρει ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη,όχι μόνο ξέρουν αυτά τα σχέδια,αλλά είναι μέρος του σχεδίου εδώ και καιρό.


Τα κτήνη της Ν.Τάξης,δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένουν να ικανοποιήσουν τα άρρωστα και διεστραμμένα σχέδια τους για έναν λαό χωρίς παρελθόν..ιστορία…αξίες…ηθική…μια θρησκεία…ένα νόμισμα…μια κυβέρνηση κι ανθρώπους-ρομπότ  ,με σκοπό τον πλήρη έλεγχο, ακόμα και στην τροφή τους.

Και για να καταφέρουν αυτό, θα αιματοκυλίσουν τους πάντες και τα πάντα!
Δεν θα διστάσουν μπροστά σε οποιοδήποτε εφιαλτικό σενάριο.

Υπάρχει άραγε, αντίπαλον δέος ώστε να τους σταματήσει;;
 
Σεμέλη

Ενώ η «θύελλα» συνεχίζεται

Με νέα σκίτσα του Μωάμεθ θα «χτυπήσει» το γαλλικό περιοδικό «Charlie Hebdo»

Στο εξώφυλλο, μουσουλμάνος σε αναπηρική καρέκλα που την σπρώχνει υπερορθόδοξος εβραίος. «Άθικτοι 2» είναι η λεζάντα, και στο συννεφάκι αμφότεροι οι «ήρωες» λένε «Μην κάνετε πλάκα!

Παρίσι: Εν μέσω της θύελλας αντιδράσεων που έχει προκαλέσει στο μουσουλμανικό κόσμο η προβολή της ταινίας που θεωρείται βλάσφημη και προσβλητική για το Ισλάμ, το γαλλικό σατιρικό περιοδικό «Charlie Hebdo», προαναγγέλλει ότι θα δημοσιεύσει στο τεύχος της Τετάρτης σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ. 

Στο εξώφυλλο του περιοδικού φιλοξενείται ένα σκίτσο του γελοιογράφου και διευθυντή του, του Σαρμπ, που εικονίζει έναν μουσουλμάνο σε αναπηρική καρέκλα που την σπρώχνει ένας υπερορθόδοξος εβραίος. 

Η γελοιογραφία φέρει τη λεζάντα «Άθικτοι 2», παραπέμποντας σε μια σκηνή από την γαλλική ταινία με τον ομώνυμο τίτλο. Στο «συννεφάκι» οι δύο «ήρωες» του σκίτσου δηλώνουν ταυτόχρονα: «Μην κάνετε πλάκα!». 

Στις εσωτερικές σελίδες του περιοδικού υπάρχουν σκίτσα που εικονίζουν τον προφήτη Μωάμεθ.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν-Μαρκ Ερό, έσπευσε να δηλώσει ότι αποδοκιμάζει τις «υπερβολές» και ζήτησε απ’ όλους να επιδείξουν «υπευθυνότητα».

Από πλευράς του, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, δήλωσε ερωτηθείς σχετικά πως ο ίδιος «τάσσεται κατά των προκλήσεων», υπογράμμισε όμως πως στη Γαλλία υπάρχει ελευθερία της έκφρασης.

«Τα σχέδια αυτά θα σοκάρουν όσους θέλουν να σοκαριστούν διαβάζοντας ένα περιοδικό που δεν το διαβάζουν ποτέ» δήλωσε ο διευθυντής του περιοδικού, γελοιογράφος Σαμπ (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Σεμπαστιάν Σαρμπονιέ.

Μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο iTele, ο Σαμπ είπε ότι τα σκίτσα «δεν είναι πιο προκλητικά απ’ ότι συνήθως», και διερωτήθηκε: «Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί πρόκληση;».

Η πρόσφατη μετάδοση μέσω Διαδικτύου αποσπασμάτων της ταινίας με τον προφήτη Μωάμεθ ξεσήκωσε κύμα βίαιων αντιαμερικανικών διαδηλώσεων σε δεκάδες χώρες, καθώς θεωρείται βλάσφημη και προσβλητική από τους μουσουλμάνους.

Το περιοδικό «Charlie Hebdo» έχει προκαλέσει και στο παρελθόν την οργή των μουσουλμάνων με τη δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ.

Καταδικάζει το Μουσουλμανικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος του Γαλλικού Συμβουλίου Μουσουλμανικής Θρησκείας (CFCM), Μοχαμέντ Μουσαουί, πληροφορήθηκε «με μεγάλη έκπληξη» ότι το σατιρικό περιοδικό «Charlie Hebdo» σκοπεύει να δημοσιεύσει «σκίτσα προσβλητικά για τον προφήτη του Ισλάμ», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Στο κείμενο της ανακοίνωσης το CFCM καταδικάζει «με τον εντονότερο τρόπο» τη νέα αντιισλαμική ενέργεια και «κάνει έκκληση στους μουσουλμάνους της Γαλλίας να μην υποκύψουν στην πρόκληση».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr

Υ.Γ. Φυσικά και οι επιθέσεις δεν θα αφορούν μόνο τους Ισλαμιστές,αλλά και τους Χριστιανούς.
Ετοιμα είναι τα «όπλα», που θα δοκιμάσουν άλλη μια φορά την υπομονή τους.

Πάπυρος δείχνει (;) ότι ο Χριστός ήταν παντρεμένος με την Μαρία Μαγδαληνή.

Αναμένονται αντιδράσεις.   ( η λέξη κλειδί :αναμένονται) 

Πάπυρος του 2ου αιώνα μ.χ. (ο οποίος μέχρι τώρα βρισκόταν στην κατοχή ιδιωτικού συλλέκτη) έρχεται να καταρρίψει όλη την χριστιανική κοσμοθεωρία περί σεξουαλικής αποχής, αφού στο ιστορικό κείμενο ο Ιησούς Χριστός αποκαλεί για πρώτη φορά την Μαρία Μαγδαληνή γυναίκα του και άξια να γίνει απόστολός του.

Έντονες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει στους χριστιανικούς κύκλους ο πάπυρος που μόλις ανακαλύφθηκε και ο οποίος αποδεικνύει ότι ο Ιησούς Χριστός και η Μαρία Μαγδαληνή ήταν πιθανώς ανδρόγυνο.

Η επίμαχη φράση βρίσκεται περίπου στην μέση του κειμένου, εκεί όπου ο Ιησούς φέρεται να λέει «η σύζυγός μου». Ενώ στην συνέχεια -υπερασπιζόμενός την προφανώς από κάποια κριτική- συμπληρώνει «αυτή μπορεί να είναι απόστολός μου».Γραμμένο σε αρχαία Αιγυπτιακά κοπτικά, το αντικείμενο έχει μελετηθεί διεξοδικά από την Κάρεν Λ. Κίνγκ, ιστορικό του Χριστιανισμού στη Θεολογική Σχολή του Χάρβαρντ, η οποία και ετοιμάζεται να εκδόσει ένα σύγγραμα σχετικά με την ανακάλυψη της.

Σύμφωνα με όσα είπε η Κινγκ στο περιοδικό Smithsonian «Το κομμάτι αυτό του παπύρου εγείρει αμφιβολίες σχετικά με το δόγμα της σεξουαλικής αποχής των καθολικών ιερέων βασισμένο στο παράδειγμα του Ιησού Χριστού».

Ταυτόχρονα η επιφανής θεολόγος επιχειρεί να αποθαρρύνει την χρήση του εγγράφου για να εμπλουτίσει το βιογραφικό του Ιησού Χριστού, εξηγώντας πως το πιο πιθανό είναι να έχει γραφτεί ένα αιώνα μετά την Σταύρωση στα ελληνικά (και στην συνέχεια να μεταφράστηκε στα κοπτικά).

Τέλος, η Κίνγκ τοινίζει πως η πραγματική σημασία του παπύρου έγκειται στην πιθανότητα μια πρωτοχριστιανική σέκτα να άντλησε πνευματική στήριξη απεικονίζοντας τον ιδρυτή του χριστιανισμού με σύζυγο.

πηγη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply