Θὰ ἦταν παράλογον νὰ μὴ περιέθαλπε τὸ ἐμπόριον ναρκωτικῶν τὸ ψευδοκράτος.

Ἀνεξαρτήτως τῶν διαστάσεων ποὺ ἔχει λάβει ἡ ἀπαγωγὴ τῶν τριῶν Ἑλληνοκυπρίων ἀστυνομικῶν, ποὺ κατεδίωξαν καὶ συνέλαβαν τὸν τουρκοκύπριο ἔμπορον ναρκωτικῶν, τὸ ζητούμενον παραμένει.
Ὁ ΟΗΕ ἀδιαφορεῖ ἐδῶ καὶ σχεδὸν τέσσερεις δεκαετίες, γιὰ τὴν παράνομο κατοχή!
Ἀδιαφορεῖ γιὰ τὰ ἐγκλήματα ποὺ διαπράττονται κατὰ περιουσιῶν, γιὰ τὸ ἐμπόριον ὅπλων, γιὰ τὸ ἐμπόριον ναρκωτικῶν καὶ λευκῆς σαρκός, ποὺ ὑποθάλπεται, προστατεύεται καὶ περιφρουρεῖται ἀπὸ τὸ ψευδοκράτος.
Ἄλλως τέ, δὲν ὑπάρχει ἐγκληματίας στὸν πλανήτη ποὺ νὰ μὴν ἔχῃ στὰ κατεχόμενα τὴν σπιταρόνα του, τὴν πολυτέλειά του καὶ τὴν φροντίδα του!
Κάτι σὰν τὶς Μπαχάμες, ἀλλὰ πρὸς τὸ ἀνάποδον…
Ἕνα θέρετρον ἐγκληματικότητος, ἀπὸ τὴν κορυφὴ ἔως τὸν πάτο….

Σαφῶς καὶ δὲν τοῦ ἀναγνωρίζω ὁποιανδήποτε νομιμότητα.
Ἀλλὰ τὸ τὶ κάνω ἐγώ, παραμένει δευτερεύον, στὰ ὅρια τῆς ἀδιαφορίας, γιὰ τὸν ΟΗΕ καὶ τὶς δυνάμεις -τάχα μου- περιφρουρήσεως τῶν νεκρῶν ζωνῶν.
Αὐτὸ ποὺ ΠΡΕΠΕΙ νὰ συμβαίνῃ δὲν συμβαίνει. Πολὺ πιθανὸν νὰ ἐμπλέκονται στὶς τόσες καὶ τόσες παράνομες δραστηριότητες, ἀξιωματοῦχοι τοῦ ΟΗΕ ἤ ἀκόμη καὶ ἁπλοῖ στρατιῶτες του.
Εἶναι ὅμως κάτι ποὺ ἀδυνατῶ νὰ ἀποδείξω.
Τὸ γεγονὸς παραμένει!
Συνελήφθησαν ἀστυνομικοί, τὴν στιγμὴ ποὺ κατεδιωκαν παρανομία!
Τὴν ἴδιαν στιγμὴ ποὺ ὁ τουρκοκύπριος μπαινόβγαινε σὰν πασσάς…
Κι ἐδῶ φυσικὰ ἡ καταπάτησις τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων…
Ἀλλά ποιός νά νοιασθῇ βρέ παιδιά;
Ὑπάρχει Ἄνθρωπος;

Φιλονόη.  

Παραπέμπουν τους τρεις αστυνομικούς σε ψευδοστρατοδικείο (βίντεο)

Λεγόμενο δικαστήριο στα κατεχόμενα αποφάσισε την παράνομη κράτηση για ακόμα μια ημέρα των τριών Ε/κ αστυνομικών, Αντώνη Αντωνίου, Σάββα Σάββα και Χριστόδουλου Αναστασίου, που απήχησαν χθες από τις κατοχικές περιοχές στην νεκρή ζώνη στην περιοχή Δαλιού. Έντονος ήταν ο Δημήτρης Χριστόφιας αναφερόμενος στο περιστατικό, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη ενέργεια, την ίδια ώρα που ο κατοχικός ηγέτης, έδωσε νέο ρεσιτάλ

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι «κατηγορίες» εναντίον των Ε/κ αστυνομικών αφορούν την κατοχή όπλων, πυρομαχικών, την πρόκληση σωματικής βλάβης, την είσοδο σε «στρατιωτική» περιοχή και την είσοδο στα κατεχόμενα χωρίς «άδεια».

Στο «δικαστήριο» αναφέρθηκε πως στην κατοχή των τριών αστυνομικών βρέθηκαν όπλα και σφαίρες ενώ αυτά και το αυτοκίνητο και η μοτοσικλέτα «κατασχέθηκαν” ως τεκμήρια.

Ενώπιον του ψευδοδικαστηρίου παρατέθηκαν τα γεγονότα και αποφασίστηκε η παραπομπή των τριών αστυνομικών αύριο σε ψευτοστρατοδικείο.

Σε κινητοποίηση έχουν τεθεί οι αστυνομικές αρχές και το υπουργείο Άμυνας, ενώ η κυβέρνηση προβαίνει σε ενέργειες προς τα Ηνωμένα Έθνη για απελευθέρωση των τριών αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τ/κ, βοσκός στο επάγγελμα, φέρεται να είναι μεγαλέμπορος ναρκωτικών και πληροφοριοδότης των κατοχικών αρχών.

Τα 3 μέλη της τροχαίας συνελήφθησαν μετά απο ενέδρα που στήθηκε στην Λουρουτζίνα, όπου κατέληξαν μετά απο καταδίωξη του 19χρονου Τζοσκούν Αλασλάν, ο οποίος στις 11μιση χθές το πρωί, αρνήθηκε να σταματήσει σε έλεγχο τροχαίας στο Δάλι, ανέπτυξε ταχύτητα με το ημιφορτηγό όχημά του, και εισήλθε στη νεκρή ζώνη.

Σε κάποιο σημείο, ο 19χρονος που είχε εκτίσει στο παρελθόν ποινή φυλάκισης και φέρεται να είναι μεγαλέμπορος ναρκωτικών και πληροφοριοδότης των κατοχικών μυστικών υπηρεσιών, ειδοποίησε την ψευδοαστυνομία, και μόλις τα μέλη της τροχαίας κατάφεραν να τον σταματήσουν, συνελήφθησαν απο τις κατοχικές δυνάμεις.

Χριστόφιας: “Έπρεπε να πουν ευχαριστώ”

Έντονος ήταν ο Πρόεδρος Χριστόφιας σχετικά με το περιστατικό κάνοντας λόγο για απαράδεκτη ενέργεια. Σε δηλώσεις του με το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης σήμερα, είπε ότι οι Αστυνομικοί έκαναν το καθήκον τους και προσπάθησαν να συλλάβουν ένα Τ/κ εγκληματία.

Αντί να συνεργαστούν οι αρχές του ψευδοκράτους και να ευχαριστήσουν την πλευρά μας, αντίθετα συνέλαβαν τους αστυνομικούς είπε.

Ο Πρόεδρος κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να παρέμβουν αποφασιστικά.

Ερωτηθείς αν έχει επικοινωνήσει με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ντερβίς Ερογλου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας ότι ο κ. Ερογλου βρίσκεται ακόμη στη Νέα Υόρκη. «Εμείς επικοινωνούμε με τα Ηνωμένα Εθνη», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «είναι σε εγρήγορση ο κ. Ιακώβου, ο οποίος ασχολείται με αυτά τα θέματα, και έχω ζητήσει από τα Ηνωμένα Εθνη άμεση παρέμβαση. Θα έπρεπε να παρέμβουν εκεί επί τόπου τα Ηνωμένα Εθνη».

Το θέμα σύμφωνα με τον Πρόεδρο, χειρίζεται ο Επίτροπος Προεδρίας Γιώργος Ιακώβου.

Μιλώντας στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, είπε ότι από τις πρώτες ενδείξεις η σύλληψη έγινε στη νεκρή ζώνη, γεγονός που αποδεικνύεται από τα τεκμήρια που βρέθηκαν.

Η αστυνομία είπε συνεχίζει τις έρευνες ούτως ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η απαγωγή.

Ερωτηθείς αν πρόκειται για πρόσωπο που απασχόλησε στο παρελθόν την αστυνομία, είπε ότι υπάρχουν κάποιες πληροφορίες, λαμβάνονται καταθέσεις.

«Υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για το λόγο που βρισκόταν εδώ και τις ενέργειες στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος» είπε.

Σχετικά με το ζήτημα ασφάλειας που προκύπτει λόγω των ασυρμάτων που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο των αστυνομικών, είπε ότι άμεσα λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά, επιβεβαίωσε ότι από την ενημέρωση που είχαν οι αρχές ασφαλείας της Δημοκρατίας, οι τρεις αστυνομικοί παραπέμφθηκαν στο στρατοδικείο του ψαυδοκράτους, ενώ από τις έρευνες που διεξήχθηκαν η απαγωγή, έγινε εντός της νεκρής ζώνης.

Αναφορικά με τον εξοπλισμό που κατασχέθηκε ο κύριος Λουκά, υπογράμμισε ότι γίνονται διαβήματα για να επιστραφεί στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ερωτηθείς για τις συνθήκες κράτησης των τριών, ο υπουργός Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε ότι δεν αναφέρθηκε οτιδήποτε μεμπτό. Ακόμη και τα Ηνωμένα Έθνη σημείωσε δυσκολεύτηκαν να τους εντοπίσουν και εξέφρασε την ελπίδα, σύντομα να αφεθούν ελεύθεροι.

Από την πλευρά του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, είπε ότι κάθε φορά που το κατοχικό καθεστώς βρίσκει ευκαιρία, λειτουργεί με προκλητικό τρόπο. Τόνισε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή κινήθηκε προς τα ΗΕ.

«Απαιτούμε από τα ΗΕ να διαδραματίσουν το ρόλο τους και να συμβάλουν στην απελευθέρωση, τόσο των αστυνομικών, όσο και των ψαράδων», είπε.

Έρογλου: «Το ψευδοκράτος είναι ξεχωριστό κράτος»

Το ψευδοκράτος είναι ένα ξεχωριστό κράτος και όταν παραβιάζει κάποιος τα εδάφη του και στρατιωτική περιοχή (του κατοχικού στρατού), ακόμα και αν είναι η αστυνομία του «νότου», είναι φυσικό να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη, δήλωσε σήμερα ο κατοχικός ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, αναφερόμενος στην παράνομη σύλληψη των τριών ε/κ αστυνομικών χθες στη νεκρή ζώνη.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δηλώσεις μετά την έναρξη της νέας «κοινοβουλευτικής» περιόδου και ερωτηθείς για το συμβάν, ο Ερογλου είπε ότι παραβίασαν και στρατιωτική περιοχή και μπήκαν στην τ/κ περιοχή φέροντας πιστόλι «και στα δικά μας εδάφη προσπάθησαν να χτυπήσουν δικό μας άνθρωπο. Βεβαίως εδώ είναι ένα κράτος δικαίου, ένα ξεχωριστό κράτος από το νότο, ξεχωριστά εδάφη. Γι’ αυτό το λόγο όποιος μπαίνει στα εδάφη μας, παραβιάζει στρατιωτική περιοχή, ακόμα και αν είναι η αστυνομία του νότου, φυσικά και δεν υπάρχει πιο φυσικό πράγμα από το να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη μας».

Σε ερώτηση εάν έγινε κάποια επαφή, συνάντηση με την ε/κ πλευρά για το συμβάν, ο κατοχικός ηγέτης απάντησε ότι η ε/κ πλευρά γνωρίζει για το γεγονός και ενημερώθηκε ότι συνελλήφθησαν και πήγαν στο «δικαστήριο».

Ερωτηθείς εάν αυτό το συμβάν μπορεί να επηρεάσει τις συνομιλίες, ο Ντερβίς Έρογλου απάντησε αρνητικά υποστηρίζοντας ότι αυτά είναι φυσιολογικά θέματα της αστυνομίας και πως η «διοίκηση» στο νότο, όπως αποκάλεσε την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ήξεραν ότι το να εισέλθουν δικοί τους (Ε/κ) στα εδάφη του ψευδοκράτους και να παραβιάσουν στρατιωτική περιοχή του κατοχικού στρατού με όπλα, είναι αδικήματα.

Ειρωνείες Τ/κ Τύπου

«Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας «Σταρ» ενώ η «Γενί Ντουζέν» με τίτλο «Στην Λουρουτζίνα η τ/κ αστυνομία συνέλαβε τρείς Ε/κ αστυνομικούς» αναφέρεται στην απαγωγή των τριών Ε/κ αστυνομικών.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι Ε/κ αστυνομικοί παραβίασαν την πράσινη γραμμή με στόχο να συλλάβουν τον 19χρονο Τζοσκούν Αλασλάν ο οποίος επέστρεφε στο σπίτι του από τα κτήματά του. Ο Αλασλάν καταδιώκετο απο την αστυνομία λόγω επικίνδυνης οδήγησης.

Οι Ε/κ αστυνομικοί καταδίωκαν στην Αλασλάν μέχρι έξω από το σπίτι του στη Λουρουτζίνα όπου τον συνέλαβαν και του πέρασαν χειροπέδες χωρίς να αντιληφθούν ότι βρίσκονται στο κατεχόμενο χωριό.

Όπως αναφέρεται, κάποια στιγμή εμφανίστηκαν Τούρκοι στρατιώτες και ψευδοαστυνομικοί οι οποίοι και «συνέλαβαν» τους Ε/κ αστυνομικούς.

Οι Ε/κ αστυνομικού μεταφέρθηκαν σε λεγόμενο αστυνομικό τμήμα ενώ ο Αλασλάν μεταφέρθηκε στο λεγόμενο κρατικό νοσοκομείο κατεχόμενης Λευκωσίας επειδή τραυματίστηκε από το σχοινί με τον οποίο τον έδεσαν οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ιδίου.

Η «Σταρ» γράφει ότι οι αστυνομικοί έσπασαν το χέρι του Τ/κ στην προσπάθειά τους να του περάσουν χειροπέδες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Κίπρις” οι αστυνομικοί εισήλθαν στα κατεχόμενα με ένα αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα. Αναφέρεται ακόμα όιτ Τ/κ κάτοικοι της περιοχής ανάφεραν στους Ε/κ αστυνομικούς ότι βρίσκονταν στα κατεχόμενα `αλλά οι ίδιοι προτίμησαν να προχωρήσουν με τη σύλληψη παρά να επιστρέψουν στις ελεύθερες περιοχές”.

Οι αστυνομικοί θα προσαχθούν σήμερα ενώπιον λεγόμενου δικαστηρίου.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply