Ἡ Ἀγγελικούλα στὴν χώρα τοῦ (πάλαι) ποτέ..

Ἐρχεται η Αγγελικούλα..stop ! 

Ἐρχεται ,68 χρόνια μετά τον βομβαρδισμό της Αθήνας,(στις 9/10/1944 …τς.. τς.. σημαδιακά πράγματα)..

δύο μέρες μετά το Eurogroup..

εννιά ημέρες πριν την Σὐνοδο Κορυφής και ..

83 μέρες πριν την καταστροφή του κόσμου! Αμήν! 

Της τρελλής στην Αθήνα!

Κάγκελα…κάγκελα …κάγκελα παντού και τα μυαλά στα κάγκελα,που λέει κι ο Τζίμης!

Αλήθεια όμως,γιατί τόσα κάγκελα;; 

Ἐχουμε μένος κατά της Ανγκέλας;;

Γιατί ἀραγε, μας φταίει (μόνο ) η Ανγκέλα και τα συλλαλητήρια θα δώσουν και θα πάρουν αύριο,ενώ το GAPατο όλο το καλοκαίρι ήταν «Κρήτη ..Κέρκυρα και Νιό μορφονιά με μορφονιό» και δεν τον ενοχλούσε κανείς;;

Ποιὀς άνοιξε τις πόρτες στην Ανγκέλα και στους τοκογλύφους και τώρα, ενώ απολαμβάνει ελεύθερος τους καρπούς της προδοσίας του,έφτασε να παραδίδει μαθήματα «ναυσιπλοΐας» στο Χάρβαρντ,  ο «καπετάνιος»του Τιτανικού;; 

Όχι τίποτε άλλο,αλλά για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους δηλαδή...

Σεμέλη

Πόλη φρούριο και διαδηλώσεις για την υποδοχή της Μέρκελ

Μια πόλη φρούριο και ένα διήμερο διαδηλώσεων είναι το πλαίσιο της υποδοχής της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα. Όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας, ο σχεδιασμός προβλέπει πάνω από 7.000 αστυνομικούς, άνδρες των ΕΚΑΜ και ελεύθερους σκοπευτές να επιτηρούν την ασφαλή διέλευση της αυτοκινητοπομπής που θα μεταφέρει τη Γερμανίδα καγκελάριο. Την ίδια ώρα, προετοιμάζονται διαδηλώσεις διαμαρτυρίας μεταξύ άλλων και έξω από τη γερμανική πρεσβεία. Η αρχή θα γίνει βέβαια από σήμερα το απόγευμα καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε πανεργατικό συλλαλητήριο

7.000 αστυνομικοί, ελεύθεροι σκοπευτές και ειδικές δυνάμεις για τη Μέρκελ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός για τα μέτρα ασφαλείας προβλέπει πάνω από 7.000 αστυνομικούς, άνδρες της ΕΚΑΜκαι ελεύθερους σκοπευτές να επιτηρούν την ασφαλή διέλευση της αυτοκινητοπομπής που θα μεταφέρει την Άνγκελα Μέρκελ. Στα μέτρα θα συνδράμει και το Λιμενικό, με επίλεκτα στελέχη από τις ειδικές Δυνάμεις. Συνεχείς θα είναι οι περιπολίες, από αέρος, των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.Τα δύο επιχειρησιακά επιτελεία, θα βρίσκονται στο Μέγαρο της Λεωφόρου Κατεχάκη και τη ΓΑΔΑ, με την παρουσία του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, Νίκου Παπαγιαννοπουλου, και του Αττικάρχη, Γιάννη Δικόπουλου.Αυξημένα μέτρα ασφαλείας με Αστυνομικούς και δυνάμεις των ΜΑΤ, να ενισχύουν την υπάρχουσα Ασφάλεια για τη φρούρηση της Γερμανικής Πρεσβείας, περιλαμβάνονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛΑΣ, ενώ από σήμερα το βράδυ θα απαγορευθεί η στάση και η στάθμευση στους δρόμους γύρω από το κτίριο.Προβλέπεται επιπλέον η ανάπτυξη δυνάμεων σε κτίρια που στεγάζονται κάποια Υπουργεία, το Μέγαρο Μαξίμου, το Προεδρικό Μέγαρο, Πρεσβείες, ενώ ειδικός σχεδιασμός γίνεται για το κτίριο της Βουλής και τα σημεία στα οποία έχουν ορισθεί οι συναντήσεις της Άνγκελα Μέρκελ με την πολιτική ηγεσία.Διμοιρίες ΜΑΤ, δίκυκλα των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, και ομάδες αστυνομικών θα είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και θα πραγματοποιούν ελέγχους και προληπτικές προσαγωγές όπου κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου να αποτρέψουν βίαιες ενέργειες και επεισόδια, στις μαζικές όπως εκτιμάται συγκεντρώσεις, με τελικό προορισμό την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή.Τα υδροφόρα οχήματα, που είναι στη διάθεση της ΕΛΑΣ, ο ΑΙΑΣ, καθώς και τέσσερα οχήματα που έχουν διατεθεί στην ελληνική αστυνομία, από το Ισραήλ, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ τρία οχήματα ρίψης αφρού, τα οποία είχαν παραχωρηθεί κατόπιν αιτήματος από την Πυροσβεστική, θα βρίσκονται σε επιφυλακή στο κέντρο της Αθήνας, την Τρίτη.

Το μεταλλικό πλέγμα και τα κιγκλιδώματα έξω από το Κοινοβούλιο, θα έχουν στηθεί από το βράδυ της Δευτέρας, ενώ η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο θα απαγορευθεί για τα ΙΧ και τα δίκυκλα. Από τους ελέγχους της Αστυνομίας δεν εξαιρούνται ούτε οι πεζοί

Στο μεταξύ, από το ύψος του Hilton, η κίνηση προς το κέντρο, θα διακοπεί, σε όλο το μήκος της Β.Σοφίας, μέχρι τη Βουλή. Κλειστοί θα είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, μέχρι τις αρχές της Λ. Συγγρού. Η Τροχαία θα εκτρέπει την κυκλοφορία προς τη Λ. Βουλιαγμένης και το Καλλιμάρμαρο. Ισχυρή αστυνομική δύναμη θα υπάρχει και στο ύψος της πλατείας Ομονοίας.

Εντός της ημέρας αναμένεται επίσημη ανακοίνωση της Τροχαίας, για τους κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, και τα σημεία όπου θα απαγορεύεται η στάθμευση. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την λειτουργία των σταθμών του ΜΕΤΡΟ που βρίσκονται στο κέντρο, καθώς και ενδεχόμενες αλλαγές στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Το πρόγραμμα της Μέρκελ
Κατά την επίσκεψη-εξπρές που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, θα συναντηθεί την Τρίτη με τον Κάρολο Παπούλια και τον Αντώνη Σαμαρά. 
Η κ.Μέρκελ αναμένεται να φτάσει στην πρωτεύουσα γύρω στις 12 :00το μεσημέρι και αμέσως μετά την άφιξή της θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στις 14:00 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ.Διήμερο διαδηλώσεων διαμαρτυρίαςΣτο μεταξύ με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις θα υποδεχτούν εργαζόμενοι, συνδικάτα και κόμματα την Γερμανίδα καγκελάριο. Οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν από το απόγευμα της Δευτέρας, οπότε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 18:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα.Στις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης, θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενάντια «στη συνεχιζόμενη αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας». Επίσης, θα γίνει παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 ώς τις 15:00 σε όλες οι δημόσιες υπηρεσίες.Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά «των νέων βάρβαρων μέτρων και των εκβιασμών ΕΕ, κυβέρνησης και κεφαλαίου» θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕστις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης στην Ομόνοια. Με το σύνθημα «Μπλόκο στα μέτρα» η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καλεί τους εργαζόμενους και το λαό σε μεγάλες κινητοποιήσεις εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά και κατά της επίσκεψης Μέρκελ. Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτήρισε την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου ως στήριγμα στην κυβέρνηση για να εκφοβίσει και να φιμώσει τον λαό και υπογράμμισε ότι τα λαϊκά στρώματα πρέπει να είναι έτοιμα για μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις.Έξω από τη γερμανική πρεσβεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18:00 το απόγευμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το λαό να στείλει ένα ειρηνικό και αποφασιστικό μήνυμα ενόψει της επίσκεψης Μέρκελ. To Δίκτυο συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί σε μαζική συμμετοχή στις αυριανές διαδηλώσεις στο Σύνταγμα, με σημείο συνάντησης τη συμβολή Αμαλίας και Όθωνος στο πάνω μέρος της πλατείας.

Τις ώρες των διαδηλώσεων πρόκειται να κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα, σε Ευαγγελισμό, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια.
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply