Μέ Σαμαρᾶ Μέρκελ θά γίνῃ τῆς Τρίτης

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

[email protected]

www.apostoloupanos.gr

 

Στην Αθήνα θα βρεθεί την Τρίτη η Άνγκελα Μέρκελ, για να επιθεωρήσει το γερμανικό κρατίδιο της Ελλάδας και να μοιράσει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς . Είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια που η Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται την Ελλάδα. Η επίσκεψή της στην Αθήνα θα ενισχύσει τους παραδοσιακούς δεσμούς των δυο χωρών που είναι σε εξαιρετικό σημείο, με τους Γερμανούς πολιτικούς να λένε τους Έλληνες τεμπέληδες και κλέφτες, και τους Έλληνες πολίτες να τους αποκαλούν ναζιστές και γουρούνια. Ήδη, οι Γερμανοί τουρίστες έχουν λάβει ειδοποίηση να εγκαταλείψουν την Ελλάδα μέχρι την Τρίτη ή να προσποιούνται πως είναι Αφρικανοί μετανάστες. Ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην Ελληνική Ιστορία, μιμούμενος την προγιαγιά του, Πηνελόπη Δέλτα, και θα αυτοκτονήσει τη στιγμή που η Μέρκελ θα πατάει το πόδι της στην Αθήνα ή επιλέγοντας μια πιο διπλωματική πράξη, μιας και η ζωή είναι γλυκιά, θα παραδώσει τα κλειδιά του κρατιδίου. Έτσι, ως αποτέλεσμα της πολιτικής του, θα αφήσει για άλλους την αυτοκτονία.

Η κ. Μέρκελ, θα ευχαριστήσει τον κ. Σαμαρά γιατί έκλεισε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens, που κατά γενική ομολογία, είναι το μεγαλύτερο πολιτικοοικονομικό και δικαστικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να θυμηθούμε πως το σκάνδαλο είχε προωθηθεί στην Ελληνική Βουλή από την συγκυβέρνηση Παπαδήμου (4 Απριλίου 2012) και είχε υπερψηφισθεί επί της αρχής από 164 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Άξιο δε, σημασίας είναι πως η Ντόρα Μπακογιάννη και το τότε κόμμα της (Δημοκρατική Συμμαχία), τον είχε καταψηφίσει και δυστυχώς, σήμερα, ποιεί τη νύσσα και δεν έχει κάνει ούτε μια υποτυπώδη δήλωση. Επίσης, αξίζει να θυμηθούμε πως κατά την διάρκεια της συζήτησης-ψήφισης της προαναφερθείσας συμφωνίας, στα θεωρεία της Βουλής, παρευρέθηκε, ως γκαουλάιτερ της Γερμανικής κυβέρνησης, ο υφυπουργός της για τις Ελληνογερμανικές σχέσεις, κ. Φούχτελ, ό οποίος θα συνοδεύει την κ. Μέρκελ στην ολιγόωρη παραμονή της στην Αθήνα. Αξίζει επίσης, να επισημανθεί πως το κόμμα της «Δράσης» του κ. Στέφανου Μάνου, με επίσημη ανακοίνωσή της, εξέφρασε την απόλυτη αντίθεση για τον συμβιβασμό της κυβέρνησης με την πολυεθνική εταιρεία. Αυτή η πολιτική θέση της «Δράσης» έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν θυμηθούμε πως ο κ. Στέφανος Μάνος ήταν ο Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993.

http://www.drassi.gr/index.php?id=2484&title=%CE%97%20%CE%94%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B7%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CF%84%CE%BF%CE%BD%20%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%20%CE%BC%CE%B5%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20Siemens

Αυτό που δεν έπραξε, όμως, ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπαδήμου, κ. Σαχινίδης, το έπραξε ο αντίστοιχος υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, κ. Στουρνάρας. Δηλαδή, ουσιαστικά, προχώρησε, προφανώς κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού της χώρας, άρον-άρον στην επικύρωση, μέσω της υπογραφής του,  μιας συμφωνίας, μία μόλις ημέρα πριν την μετάβαση του κ. Σαμαρά στην κ. Μέρκελ (24/8/2012), χωρίς, προφανώς, να υπολογίσει το ύψος της ζημίας που υπέστη η πατρίδα μας, δεδομένου ότι αυτή ανέρχεται, με βάση τη μοναδική ομοφωνία του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, στο ύψος των 2 δις ευρώ και κατ΄ ουδέν τρόπο καλύπτεται, από την υπογραφόμενη συμφωνία του κράτους με την πολυεθνική Γερμανική εταιρεία. Ωστόσο, το σίγουρο είναι πως ο κ. Στουρνάρας αποδέχεται, με την δήλωσή του στη δευτερολογία του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ, πως προφανώς είναι αμαρτωλή η πολύκροτη αυτή υπόθεση, όταν δήλωνε: «η υπογραφή του εξωδικαστικού συμβιβασμού ήταν πράξη συνείδησης για το δημόσιο συμφέρον και ο αναμάρτητος πρώτος υπέγραψε».

Με την υπογραφή της συμφωνίας αυτής το δημόσιο απεμπολεί ένα από τα μεγαλύτερα, ίσως μεγαλύτερο και των κατοχικών αποζημιώσεων του Ελληνικού δημοσίου από το Γερμανικό δημόσιο, διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα για την άσκηση πιέσεων προς την Γερμανία, διότι ως γνωστόν η Siemens είναι η ναυαρχίδα της Γερμανικής βιομηχανίας. Έτσι, ανοίγει, διάπλατα ο δρόμος για τη συνεργασία της, εκ νέου, με το Ελληνικό κράτος, όταν η δέσμευσή της για δημιουργία εργοστασιακής μονάδος, η οποία θα απασχολεί 700 άτομα, είναι τελείως ασαφής, καθώς δεν ξεκαθαρίζεται ούτε ο χρόνος πραγματοποίησης της επένδυσης αυτής, ούτε εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί η επένδυση. Πιο συγκεκριμένα, ρητά στη σύμβαση αναφέρεται: «η Siemens θα εξετάσει την πραγματοποίηση επενδύσεων διαφόρων τύπων και μορφών στην ΕΔ. Μια τέτοια επένδυση, η οποία εξετάζεται, περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα για ένα έργο αξίας άνω των 60 εκ. ευρώ που θα οδηγήσει στην απασχόληση άνω των 700 ατόμων» (άρθρο 4, παρ. γ).

http://www.zougla.gr/file.ashx?fp=~/Uploads/000Filippos/xeimonas2012/SiemensHellas_part1.pdf από Zougla.gr                  

Είναι τελικά, απορίας άξιο και προκαλεί αλγεινή εντύπωση το πως η Ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε να συμφωνήσει αόριστα στη δημιουργία νέου εργοστασίου από τη Siemens, τη στιγμή που ήδη έχει κλείσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης (Siemens Τηλεβιομηχανική) και υπάρχει επιστολή του σωματείου εργαζομένων της ΕΒΙΟΠ ΤΕΜΠΟ (εταιρεία στην οποία η Siemens έχει συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο και εδρεύει στο Βασιλικό Ευβοίας), που έστειλαν προς τους βουλευτές του Νομού Ευβοίας και στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Σας ενημερώνουμε ότι οι επενδύσεις που θέλει να κάνει η Siemens, προσανατολίζονται στη μεταφορά του εργοστασίου BOSH-Siemens-Pitsos (BSP), από το Ρέντη που βρίσκονται τώρα οι εγκαταστάσεις του στον Ασπρόπυργο, και το οποίο απασχολεί 700 εργαζομένους συνολικά σε αποθήκες-γραφεία-παραγωγή» (σημείο Δ συνημμένης επιστολής).       

Σε αυτές τις στιγμές ο Ελληνικός λαός πένεται και δυστυχεί γιατί συνεχώς περικόπτονται μισθοί, συντάξεις παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων που αποτελούν την κυβέρνηση Σαμαρά (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ). Καταργούνται όλα εκείνα τα εργασιακά δικαιώματα που επί δεκαετίες κατακτήθηκαν με αγώνες των εργαζομένων. Καταρρέει ο κλάδος της υγείας και η υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη είναι υποτυπώδης, ενώ τα Ταμεία αδυνατούν να καλύψουν τη δαπάνη των φαρμάκων στους ασφαλισμένους. Περιθωριοποιούν τις Ένοπλες δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, μειώνοντας την ισχύ τους και έτσι, θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των Ελλήνων και την ακεραιότητα των Εθνικών συνόρων της πατρίδας μας. Έρχεται Αρμαγεδδών μετά την εφαρμογή των οικονομικών μέτρων των 11,5 δις ευρώ, που έγιναν 13,8 δις ευρώ.   

Σ΄ αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές για την πατρίδα και το λαό μας, η τριανδρία της τρικομματικής-μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά, παρέλαβε τη σκυτάλη διεκπεραίωσης της συμφωνίας με την πολυεθνική εταιρεία Siemens, από την κυβέρνηση Παπαδήμου και φρόντισε να συγκαλύψει παράνομα και ανήθικα εις βάρος του Ελληνικού λαού το μεγαλύτερο μεταπολεμικό Εθνικό έγκλημα (σύμφωνα και με δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ). Ένας εξωδικαστικός συμβιβασμός, που υπεγράφη από την κυβέρνηση Σαμαρά (παρουσιάζει τις πρακτικές της κυβέρνησης γενικότερα), αφού παραβίασε και καταστρατήγησε την ομόφωνη απόφαση της διακομματικής Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και επομένως κατήργησε τη Δημοκρατία. 

http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikes-Epitropes/CommiteeDetailView?CommitteeId=b0026936-0752-4f54-be3a-2504fee6edf3&period=908c047e-6576-4a0c-aa3a-91e061ae4724

Σ΄αυτό το κλίμα θα έρθει η κ. Μέρκελ, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012, στην Αθήνα για να υποσχεθεί βοήθεια ανάπτυξης και στήριξης στην Ελλάδα, προκειμένου να αποσυμπιέσει τη χύτρα της οργής των Ελλήνων και να δώσει παράταση ζωής στην Κυβέρνηση του φίλου της Αντώνη, προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Γερμανίας.

Συνεπώς, το ζητούμενο είναι τι θα πράξει ο Ελληνικός λαός. Θα περιμένει καρτερικά να παραλάβει τα καθρεφτάκια, με τα οποία θα βλέπει τη δυστυχία του ή θα αντιδράσει εναντίον αυτού του πολιτικού συστήματος που μας έχει πτωχεύσει. Θα θυμηθεί την 9η Οκτωβρίου 1944, όταν οι σιχαμεροί Ναζί εκτελούσαν στο Κορωπί της Αττικής 44 Έλληνες και βομβάρδιζαν την Αθήνα, τρείς μέρες πριν από την απελευθέρωσή της, με αποτέλεσμα  6 νεκρούς και 22 τραυματίες Αθηναίους πολίτες;

Ημέρα σημαδιακή, ημέρα ορόσημο, λοιπόν, για να ξεχειλίσει από τη χύτρα η οργή του κόσμου, με μια μεγαλειώδη διαδήλωση περηφάνιας και Εθνικής ανάτασης. Μια μέρα που θα αναγκάσει έντρομο το πολιτικό σύστημα να πει: «Ο σώζων εαυτόν σωθήτο».

Ὁ ἀνίερος συμβιβασμός δέν εἶναι μόνο χαριστικός ἀλλά καί δεσμευτικός γιά τίς οἰκονομικές ἀξιώσεις τῆς Ἑλλάδος ἀπό τήν Γερμανία. Τό ἀντάλλαγμα πάντα μίζες καί γκρίζες ἐπενδύσεις.

Ῥοδάνθη

 

 

 

 

 

          

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Μέ Σαμαρᾶ Μέρκελ θά γίνῃ τῆς Τρίτης

  1. Τὶ πολυλογία Μινώταυρε!…. Ἡ κυρία ἦλθε ἐδῶ διὰ πλιάτσικο, ὁλίγας ἡμέρας μετὰ τὴν ἐπίσημον ἀνακοίνωσιν περὶ τῶν ὑδρογονανθράκων νοτίως τῆς Κρήτης. Ἦλθε διὰ νὰ τὰ ἁρπάξη, θὰ τὰ ἁρπάξῃ καὶ πανευτυχὴς θὰ ἀναχωρήσῃ οἴκαδε. Τέλος!
    Ἄ, μόλις ἐνεθυμήθην κάποιον – ἦτο ὁ Μάρτιν Λοῦθερ Κίνγκ ἄν δὲν ἀπατῶμα – λέγοντα ὅτι “οὐδεὶς δύναται νὰ καθήσῃ εἰς τὸ σβέρκο σου ἄν δὲν σκύψῃς πρῶτα”
    Χαίρετε.

Leave a Reply