Περὶ τῆς E.N.D.

Απαντώντας στα διερευνητικά ή και αυστηρά ηλεκτρονικά μηνύματα που έλαβα σχετικά με την θέση μου  απέναντι στην END, το δάνειο των 600 δις, τον κ. Σώρρα, τον κ. Λαμπράκη, τον  κ. Διαμαντόπουλο και τους λοιπούς στηρίζοντες, έχω να πω τα εξής:

  1. Το όλον θέμα είναι εξόχως σοβαρό και μπορεί να εκληφθεί είτε ως ελπιδοφόρα δυνατότητα, είτε ως απάτη και άρα κακούργημα. Μέση οδός δεν υπάρχει!  Ως εκ τούτου αντίστοιχα σοβαρή οφείλει να είναι η αντιμετώπισή του τόσο από τους θετικά ή αρνητικά διακείμενους πολίτες, όσο και από τις Ελληνικές αλλά και από τις αμερικανοκαναδικές αρχές.   
  2. Από τα μέχρις στιγμής γνωστά στοιχεία και ενέργειες υπέρ της END, κρατώ την επίδειξη των φωτοτυπιών των CDR (6 Χ 100 δις δολάρια έκαστο) και των λοιπών αποδεικτικών επικύρωσης και κοινοποίησης. 
  3. Από το περιεχόμενο των εναντίον τους δημοσιευμάτων και από πληροφόρηση που έχω, ουδεμία ενέργεια Αμερικανικών ή Καναδικών αρχών εκδηλώθηκε εναντίον τους  σχετικά με:
    • τα περί αναζήτησης των κ.κ. Σώρρα και Λαμπράκη από τις Αμερικανικές Υπηρεσίες για πλαστογράφηση  τίτλων του Αμερικανικού Δημοσίου.
    • τα περί πρόθεσης Καναδικής τράπεζας να υποβάλλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Σημειωτέον ότι οι Αμερικανικές και Καναδικές υπηρεσίες κινούνται με αστραπιαία ταχύτητα και όπως με διαβεβαίωσε Ελληνοαμερικανός αξιωματούχος, εάν όντως υπήρχε ένα τέτοιο σοβαρό αδίκημα θα είχαν ήδη συλληφθεί, ή θα είχε εκδοθεί σχετικό ένταλμα. Οι δύο πρωτεργάτες της END βρίσκονται ήδη στην Αμερική.

Επίσης κρατώ και δύο συμπτώσεις: την εσπευσμένη άφιξη (τέσσερις ημέρες ενωρίτερα από την προγραμματισμένη ) στην Κύπρο της κ. Λαγκάρντ, που συνέπεσε με την εκεί παρουσία των εκπροσώπων της END και την απόφαση για την έκτακτη επίσκεψη  της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα,  η οποία ελήφθη τρεις ημέρες μετά την εκδήλωση και την παρουσία των εκπροσώπων της END στο Ξενοδοχείο President.

Εξάλλου, δεν μπορώ να παραγνωρίσω το γεγονός, ότι παρά τις δημόσιες προσκλήσεις των ιθυνόντων της END προς τις Ελληνικές Δικαστικές αρχές για να να τους διερευνήσουν, ουδεμία αντίδραση υπήρξε, καθ’ ήν στιγμήν μάλιστα, οι αρνητικά διακείμενοι  της καταλογίσουν κακουργηματικές πράξεις και το θέμα βρίσκεται επί ικανό χρονικό διάστημα στην δημοσιότητα, ώστε να ελεγχθεί.

Δεν λαμβάνω υπ’ όψιν δηλώσεις “Ελλήνων” αξιωματούχων λόγω της αποδεδειγμένης αναξιοπιστίας τους, αλλά και από το ενδεχόμενο να ασκούνται πιέσεις από εξωθεσμικά κέντρα. Επί πλέον διαφαίνεται μία άρνηση στο να προχωρήσουν σε έλεγχο των προσφερόμενων CDR’s ώστε να προχωρήσουν στην έκδοση βεβαίας ανακοίνωσης. Αντίθετα, με την “βοήθεια” και των ΜΜΕ, περνούν είτε ευθέως είτε πλαγίως αρνητικά μηνύματα. Σε τούτο βοηθά  το παρατηρούμενο μικρό έλλειμμα επικοινωνίας και οργάνωσης μερικών εκ των εκπροσώπων της END και τα ψήγματα υπεροψίας που αναδύονται μέσα από τον λόγο τους. 

Την αποχώρηση του κ. Καριώτη, από την ομάδα υποστήριξης της END,  δεν θέλω να την σχολιάσω, από την στιγμή που και και ο ίδιος παρεδέχθη, ότι έστω και προσχηματικά, διατύπωσε οικονομικές απαιτήσεις προκειμένου να συνεχίσει την στήριξη. 

Προσδοκώ μία κίνηση “ματ” από την END. Για παράδειγμα την επίδειξη βεβαίωσης του Αμερικανικού Δημοσίου ότι ο κ. Σώρρας είναι κάτοχος των υπ’ αριθμ. τάδε ομολόγων του Αμερικανικού Δημοσίου ύψους δείνα δις δολαρίων, η κάτι ανάλογο. 

Καταληκτικά, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος μέχρις αποδείξεως του εναντίου. 

Άλλωστε η συγκρατημένη αισιοδοξία και η ελπίδα απελευθερώνουν την παραγωγική και κριτική σκέψη!  

Και μία στατιστική πληροφορία, για όσο αξίζει: Από τα  108 ηλεκτρονικά μηνύματα που έλαβα, τα 42 ήσαν θετικά υπέρ της END, τα 41 διερευνητικά, και τα υπόλοιπα επικριτικά τόσο για τους εκπροσώπους της END και τα λεγόμενά τους, όσο και για τις δικές μου θέσεις.

Ιωάννης Δέμος   

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Περὶ τῆς E.N.D.

Leave a Reply