Ποῦ θά πᾶτε μωρέ; Ποῦ θά μᾶς ἀφήσετε;

Ὅλοι μαζὺ θὰ τὸ περάσουμε τὸ χαντάκι.
Καὶ ἤ ποὺ θὰ τὸ περάσουμε, ἤ ποὺ κάποιοι θὰ πέσουν μέσα γιὰ νὰ μὴν ξαναβγοῦν ΠΟΤΕ!
Κι ἐπεὶ δὴ τρέμετε σὰν τὰ φύλλα στὸν ἄνεμο, κοπρόσκυλα, δὲν θὰ προλάβετε νὰ πᾶτε ΠΟΥΘΕΝΑ!
Ὅσους πλανῆτες κι ἐὰν βρεῖτε, ὅσους Ἄρηδες κι ἐὰν προετοιμάσετε, ὅσο πεινασμένους κι ἐὰν μᾶς ἀφήσετε, ἀπὸ ἐδῶ δὲν φεύγει κανεῖς ἐὰν δὲν φθάσῃ ἡ κατάλληλος στιγμή!
Κι αὐτὴ ἡ ἀναχώρησις δὲν θὰ περιλαμβάνῃ κανέναν ἀπὸ αὐτοὺς ποὺ ἔως τώρα μᾶς ἔτρωγαν τὰ συκώτια.

Μὴν ἐτοιμάζεστε…
Δὲν θὰ φύγετε…
Θὰ γίνουν ὅλα ὅσα πρέπει νὰ γίνουν κι ἐσεῖς θὰ παραμείνετε μέσα στὸ μάτι τοῦ κυκλῶνος. Ἔτσι πρέπει!
Στὸ καζάνι ποὺ φτιάξατε θὰ βράσουμε ὅλοι μαζύ! Κι ἐσεῖς θὰ βράσετε περισσότερο ἀπὸ ὅλους τοὺς ἄλλους…
Διότι, πῶς νά τό κάνουμε…
Ἐμεῖς μάθαμε ἀπὸ βράσιμο…
Ὁ δικός σας πισινὸς εἶναι …μεταξωτός!  

Τομάρια!

Φιλονόη.

Υ.Γ.1. Τώρα πού παραγνωριστήκαμε πᾶτε νά φύγετε; Δὲν κάνει.. Εἶναι ἀγένεια… Ἐδῶ, μαζύ, ὅλοι μαζύ… Ἔχουμε κι ἕνα χαντάκι νὰ περάσουμε… Μαζὺ πουλάκια μου… Μὴν βιάζεστε… Μαζύ!

Υ.Γ.2. Τώρα πού τά σκατώσατε βιάζεστε… Τς τς τς… Κρίμα… Τώρα ἀρχίζει τὸ γλέντι…

Υ.Γ.3. Σιγὰ μὴν σᾶς ἀφήσουμε νὰ φύγετε… Καί νά χάσουμε τό τόσο ἐνδιαφέρον Τέλος; Τὶ μᾶς λέτε καλέ…

Ανακάλυψαν νέο πλανήτη που μπορεί να στηρίξει ζωή

Έναν τέταρτο πλανήτη, έξω από το ηλιακό σύστημα, που θα μπορούσε να κατοικηθεί ανακάλυψαν οι επιστήμονες.

Ο «υπερπλανήτης» είναι σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι που ονομάζεται GJ 667C και βρίσκεται περίπου 22 έτη φωτός από τη Γη.

Είναι αρκετά μεγαλύτερος από τη Γη (η μάζα του είναι 4,5 φορές μεγαλύτερη), περιστρέφεται γύρω από το αστέρι του σε 28 ημέρες και οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι θερμοκρασία του είναι αρκετά καλή ώστε να κατοικηθεί.

«Αυτός είναι στην ουσία ο γείτονάς μας. Βρίσκεται πολύ κοντά», δήλωσε ο Steven Vogt, αστρονόμος από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

«Ο συγκεκριμένος πλανήτης είναι ο νέος καλύτερος υποψήφιος για να διατηρεί το νερό υγρό στην επιφάνειά του και ίσως να φιλοξενεί τη ζωή όπως εμείς τη γνωρίζουμε», εξήγησε ο Anglada-Escudé, από το Ινστιτούτο Επιστημών Carnegie, επικεφαλής της ομάδας αστρονόμων που ανακάλυψαν το νέο πλανήτη.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι άλλοι τρείς εξωπλανήτες είναι σε τροχιά γύρω από το αστέρι GJ 667C, κάτι που δείχνει ότι πλανήτες που θα μπορούσαν να κατοικηθούν σχηματίζονται σε περιβάλλοντα με μεγαλύτερη ποικιλία σε σχέση με ό,τι νομίζαμε μέχρι σήμερα.

Ο νέος πλανήτης ονομάστηκε GJ 667Cc.

Υπενθυμίζεται ότι πριν δυο μήνες η NASA είχε επιβεβαιώσει την ύπαρξη ενός πλανήτη  με χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα της Γης.

Πρόκειται για τον πλανήτη  Kepler 22-b, που βρίσκεται 600 έτη φωτός μακριά, είναι υπερδιπλάσιος σε μέγεθος συγκριτικά με τη Γη και η θερμοκρασία του κυμαίνεται στους 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο Kepler 22-b είναι ο πρώτος πλανήτης που οι επιστήμονες αποκάλεσαν «υπερ – Γη», καθώς είναι αρκετά πιθανό να διαθέτει ωκεανούς και ηπείρους, όπως η Γη.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply