Ἔμμεση ἀναγνώρισις τῶν Σκοπίων ὥς «Μακεδονίας» ἀπὸ …ἀέρος!

Τεράστια Γκάφα των Ελληνικών Κυβερνήσεων

Αναγνώριση από… αέρος 
της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ 
Ολοταχώς οδηγείται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα, αν δεν κυρώσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στην ελληνική Βουλή τον ευρωπαϊκό νόμο για τον Κοινό Ευρωπαϊκό Εναέριο Χώρο (ΚΕΕΧ), δεδομένο, ότι όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες τον έχουν επικυρώσει.
Δι’ αυτού του τρόπου, όμως. η κυβέρνηση Σαμαρά θα εξαναγκαστεί να αποδεχθεί τις «Macedonian Airlines» ως. εθνικό αερομεταφορέα των Σκοπίων! Δηλαδή, εμμέσως την αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονίας» 


Η απίστευτη αυτή ιστορία ξεκινά το 2006 όταν η τότε κυβέρνηση αποδέχθηκε ελαφρά τη καρδία την ευρωπαϊκή συμφωνία για τον ΚΕΕΧ. χωρίς να κοιτάξει (σ.σ: ή κρυφοκοίταξε) τα ψιλά γράμματα του παραρτήματος στο οποίο φαρδιά πλατιά φιγουράριζαν οι Macedonian Airlines ως εθνικές αερομε­ταφορέας των Σκοπίων. 
Τη συμφωνία αυτή υπέγραψε το 2006 ο τότε υπουργός Μετα­φορών και συντάχθηκε σχέδιο κυρωτικού νόμου από τη Βουλή των Ελλήνων, διότι, για να ισχύσει η ευρωπαϊκή συμφωνία, έπρεπε να περάσει από τα εθνικά Κοινοβούλια των κρατών-μελών. Τον Δεκέμβριο του 2006 την υπέγραψε η υπουργός Εξωτερικών και το Μάιο του 2007 ο υπουργός Οικονομικών. 
Όμως. η Ειδική Νομική Υπηρεσία (ΕΝΥ) του υπουργείου Εξωτερικών το 2007 ανακάλυψε έντρομη την αναφορά της «Macedonian Airlines| και φυσικά έθεσε το ερώτημα πώς θα περάσει από την ελληνική Βουλή ο σχετικός νόμος. Την ίδια εποχή, είχε αρχίσει να αλ­λάζει ρότα η τότε κυβέρνηση στο θέμα των Σκοπίων, που κατέληξε στο βέτο στη Σύνοδο Κορυφής του NATO το 2οο8. 
Όμως, για την Ε.Ε. η Ελλάδα είχε υπογράψει τη συμφωνία για τον ΚΕΕΧ μαζί με τα Σκόπια και όφειλε να την κυρώσει στην ελληνική Βουλή. 
Πιέσεις 
Από το 2011. η Ε.Ε υπενθυμίζει πιεστικά στην Ελλάδα την υποχρέωσή της να κυρώσει τη συμφωνία στη Βουλή, η οποία βεβαίως ποι­είται τη νήσσαν. Έτσι, στις 3 Μαρτίου 2011, η Ε.Ε. έθεσε το θέμα στο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών. 
Στις 9 Μαίου, η Ε Ε. επανέρχε­ται με νέα επιστολή της προς τις ελληνικές Αρχές, οι οποίες τη στέλνουν στο καλάθι των αχρήστων. Η Ε.Ε επανήλθε πιεστικά και το 2012 με νέα επιστολή, στην οποία επισημαί­νει μεταξύ άλλων ότι είναι «λυπηρό» το ότι η συμφωνία δεν έχει τεθεί σε ισχύ. 
Η Κροατία είναι η πρώτη που υφίσταται τις συνέπειες και μάλλον θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες των Βαλκανίων, οι οποίες πληρούν εξ ολοκλήρου τις προϋποθέσεις της συμφωνίας Η καθυστέρηση κύρωσης της συμφωνίας είναι αντίθετη με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ε.Ε έναντι των χωρών αυτών για έξι χρόνια. 
Επομένως, η Ε.Ε ζητά από τις ελληνικές Αρχές να την ενημερώσουν για την πορεία της κύρωσης και στη συνέχεια να αποφασίσει αν θα στείλει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο… 
Τον Μάιο του 2012, το τελευταίο πράγμα που απασχολούσε την Ελλάδα εν μέσω εκλο­γών ήταν η «πατάτα· που είχε κάνει η Αθή­να το 2οο6. Έτσι. στο σχετικό έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών ως σχέδιο απάντη­σης στην Κομισιόν αναφέρεται ότι η Ελλάδα εν μέσω εκλογών δεν μπορεί να ασχοληθεί με το θέμα. 
Τώρα. όμως. το περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα και οι οδοί διαφυγής για την κυβέρνηση Σαμαρά είναι πολύ μικρές, αυτή την περίοδο που ψάχνει την αποκατά­σταση των σχέσεων με το σύνολο της Ε Ε. 

Πηγή: Επενδυτής

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Ἔμμεση ἀναγνώρισις τῶν Σκοπίων ὥς «Μακεδονίας» ἀπὸ …ἀέρος!

  1. Εἴπαμε Σεμέλη. ΔΕΝ ὑπάρχουν Σκόπια. Ἡ χώρα ἔχει ὄνομα τὸ ὁποῖον εἶναι Βαρδάρσκα. Εἰς ὅ,τι δὲ ἀφορᾶ τὴν πόλιν τῶν Σκοπίων, ἡ λέξις εἶναι σλαυικὴ παραφθορὰ τῆς ἑλληνικῆς ὀνομασίας Σκοῦποι, οἱ ὁποῖοι ἐρήσθω ἐν παρόδῳ εἶναι ἡ γενέτειρα τοῦ μεγάλου Ἰουστινιανοῦ.
    Συνεπῶς, ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες ὀφείλομεν νὰ ἀποκαλοῦμε τὴν χώραν Βαρδάρσκαν καὶ τὴν πρωτεύουσαν Σκούπους, ἄλλως πως τὸ παιχνίδι τοῦ Σόρος καὶ τῶν Βαρδαραίων παίζουμε.

Leave a Reply